francisco scaramanga Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Witam.Chciałbym zapytać czy wędkował ktoś na Rodos i może coś podpowiedzieć?Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Ja wlasnie wrocilem w zeszlym tygodniu z Zakynthos. Nie wiem czy ci pomoge, ale mozesz sie uczyc na moich bledach:spinningowalem 3 razy z brzegu (2 razy w porcie raz z polwyspu) i raz z lodzi. Na wodzie 30cm do 20-30m.Pierwszy raz poszlem do portu jak kolega szedl nurkowac. Okazalo sie, ze szybko jak diabli sie robi ciemno (kolo 20?) i jako, ze nie mialem przynet wibrujacych/naturalnych poleglem po 1 czy 2h godzinach jak sie ciemno zrobilo.2gi raz lowilem na zewnatrz duzego portu na duzo glebszej wodzie, ale w poludnie (bylo lekko 40C)3ci raz lowilem pod wieczor (17-20?) z polwyspu wychodzacego dosyc daleko w morze.4ty raz lowilem przy skalach i w odleglosci kilkuset m od brzegu z lodzi. Lowielem glownie na przynety, jakie mi sie w irlandii na morzu sprawdzaja (pilkery, wachadlowki, dlugie gumy na czeburaszce etc). Mialem tylko 1 branie z lodzi i niemal wyjalem z lodzi jakas mala rybe wygladajaca jak sum/rekin (ksztalt i kolor rekin, ale wygladalo, ze ma wasy?) dostalem ja na dluga gume na czeburaszce - spadla z haka przy wyciaganiu z wody. pozatym 0 bran. Nie bylem sam i nie mialem swojego transportu - bylem skazany na miejscowki wybierane przez znajomych. Ryby przy brzegu widzialem, ale 0 zainteresowania przynetami. Woda pierunsko czysta - na 15m widzialem kamienie na dnie i rosliny tak wyraznie, ze zanim wedki nie opuscilem juz zwalnialem lodzia by o cos nie zahaczyc. Mysle, ze zla pora + zla przyneta + widocznosc = porazka. I jakis surfcasting na naturalna przynete albo troling my mi lepiej wyszedl, ale w dzien jaki mialem lodz byla taka lampa, ze ledwo myslec moglem Big game mi skasowali w przeddzien (tzn moglem jechac, ale bylbym sam na lodzi - 450e za 5h wedkowania troche drogo ;P Nie widzialem za cala wycieczke nigdzie 1 miejscowego z wedka (albo lowia gdzie indziej albo w innnych porach) nie liczac dzieciakow w porcie z jakimis teleskopami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi