korol Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 No to otwieram.W tym roku z nowych polskich rybek miałem w planach łososia i świnkę. Co prawda, tą drugą już kiedyś przyłowiłem, ale niewielką i nie liczę.Tym razem udało się przechytrzyć większą. Niewielki dorado invider na pograniczu żwirkowatej rynienki z pojedynczymi większymi kamieniami. Rybka dość waleczna i skoczna. Liczę na kolejne W mojej ulubionej rzece Miała 46cm. W sumie nie za duża, ale strasznie mnie ucieszyła. Tak mi od jakiegoś czasu pasowały niektóre spławy, ale nie chciałem głośno mówić. I stało się Wobler prowadziłem standardowo pukając w dno, nie za szybko. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 To i ja dorzucę kilka swoich "muchowych" skoro powstał taki temat. Robactwo czające się pod każdym kamieniem w rzece 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Gdzie i jak złowione? Przed laty jeździłam z Warszawy na świnki na San pod Przemyślem... na Zasaniu pięknie brały na świeżą bułkę maślaną... Największe dwie miały po 0,55 kg... ale widziaem u miejscowych takie po 0,8 kg... Piekne łapanie na płytkiej wodzie... Na Sanie to i często w woblera lubią sobie przywalić Co roku przynajmniej kilka wpada pomiędzy brzanami i kleniami, nawet takich dobrze 50+ 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Na Wiśle w grudniu gdy zchodzą z Sanu na zimowiska, przeszkadzają w łowieniu sandaczy????. Jak się trafi w ławice to co chwila jakaś się podczepia. Uprzedzam zapytania o szarpaniu... zmieniam wtedy na offset albo drop shot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 W sierpniu zaniedbałem klenie, skupiając się na łowieniu świnek i obserwacji brzan. Wbrew pozorom, świnki dają dużo frajdy na muchówce 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Moja największa (przyłów przy brzanach) miała 56cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Listopadowe świnki na spinning 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Dwie świnki z Warszawy (49 i 50) na nimfę. Pozdrawiam, Robert 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi