Skocz do zawartości

SHIMANO Twin Power xt 2000 opinie

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

Te starsze konstrukcje jak Tp 98, Tp xt, czarnuchy aero z podwójną korbką  za nowosci na sucho kręciły jak wiatraki, tak własnie jak na tym ruskim filmie.Prawidłowo smarowane tez tak powinny kręcić do dziś.

Mam czarnucha GTM,absolutnie nie rozkręcany,kupiony jako nówka w sklepie i takim też pozostał,Sustain też (mam nawet gdzieś gwarancję),murzyn kręci troszkę lżej niż Susi,oba kręcą mięciutko,aksamitnie,ale nie wiatraczą,możliwe,że to jest właśnie kwestia smaru,ale póki co,nie planuję ich zabierać nad wodę,więc niech się starzeją dalej :D .

Za to wiatraczą Millennium,ale to chyba norma ;) .

Edytowane przez CM Punk

Telefon do mnie masz -zadzwoń:rozłożę przy Tobie i sam obejrzysz(bez ryzykownych wysyłek i narażania się na zbędne koszty).

Ten twinekxt to wzbogacony brat biomka '98

Dzięki za pomoc.

Na razie jestem w trakcie rozwiązywania sprawy z byłym właścicielem młynka.

• 2 tygodnie później...

Może tu?  ;)

Nie jest to moje ogłoszenie ale akurat przeglądając zwrócił uwage.

Może ktoś sie skusi i przypasuje.

http://olx.pl/oferta/kolowrotek-shimano-twin-power-2000xt-CID767-IDcJ4Qw.html#f13dbd044b

Edytowane przez Tom@son

• 1 miesiąc temu...

Zarówno na szpuli jak i na body jest oznaczenie rozmiaru więc tak najłatwiej sprawdzić ale z tego co słyszałem to body jest to samo tylko szpulą się różnią tzn pojemnością bo ponoć pasują zamiennie z xt1000 do xt2000.

Jednak nie na body nie ma rozmiaru coś mi się pomyliło z innym młynkiem.

Edytowane przez Wesol

Body jest chyba takie samo między 1000XT a 2000XT.

Podobnie jest chyba też z 3000 i 4000. Różnica w pojemności szpuli.

Dokładnie...body jest identyczne w modelu 1000 i 2000,różnice jedynie w wielkości szpulki i rotora,co do samej wagi to różnica niewielka w granicach 10-15g.Serie shimano z tamtych lat miały taki schemat wielkości np. Biomaster XT,Ultegra XT czy późniejsze czarnuchy Super X.

Edytowane przez Paavo