maicke82 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Te starsze konstrukcje jak Tp 98, Tp xt, czarnuchy aero z podwójną korbką za nowosci na sucho kręciły jak wiatraki, tak własnie jak na tym ruskim filmie.Prawidłowo smarowane tez tak powinny kręcić do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 No własnie to mnie dziwi bo niedawno sprzedałem takowego twinka tylko 3000dh który kręcił sie jak wiatrak a napewno był używany.Ten tytułowy zaś jest nówka i przeleżał 18lat w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Telefon do mnie masz -zadzwoń:rozłożę przy Tobie i sam obejrzysz(bez ryzykownych wysyłek i narażania się na zbędne koszty).Ten twinekxt to wzbogacony brat biomka '98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Moj stary TP 3000F po prawidlowym smarowaniu odpowiednimi smarowidlami) kreci jepiej niz niejeden nowy TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) Te starsze konstrukcje jak Tp 98, Tp xt, czarnuchy aero z podwójną korbką za nowosci na sucho kręciły jak wiatraki, tak własnie jak na tym ruskim filmie.Prawidłowo smarowane tez tak powinny kręcić do dziś.Mam czarnucha GTM,absolutnie nie rozkręcany,kupiony jako nówka w sklepie i takim też pozostał,Sustain też (mam nawet gdzieś gwarancję),murzyn kręci troszkę lżej niż Susi,oba kręcą mięciutko,aksamitnie,ale nie wiatraczą,możliwe,że to jest właśnie kwestia smaru,ale póki co,nie planuję ich zabierać nad wodę,więc niech się starzeją dalej .Za to wiatraczą Millennium,ale to chyba norma . Edytowane 6 Listopada 2015 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Telefon do mnie masz -zadzwoń:rozłożę przy Tobie i sam obejrzysz(bez ryzykownych wysyłek i narażania się na zbędne koszty).Ten twinekxt to wzbogacony brat biomka '98Dzięki za pomoc.Na razie jestem w trakcie rozwiązywania sprawy z byłym właścicielem młynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert77 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Michał, i jak się sprawa z twinkiem zakończyła bo planuje zakup i może z tego samego źródła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Gdzie można kupić jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Może tu? Nie jest to moje ogłoszenie ale akurat przeglądając zwrócił uwage.Może ktoś sie skusi i przypasuje. http://olx.pl/oferta/kolowrotek-shimano-twin-power-2000xt-CID767-IDcJ4Qw.html#f13dbd044b Edytowane 19 Listopada 2015 przez Tom@son Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Nie miałem czasu i dziś dopiero jadę na smarowanko twinka Dam znac po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Nie miałem czasu i dziś dopiero jadę na smarowanko twinka Dam znac po.i już po smarowaniu ;> młynek nówka ino łożyska się ostały i tępo chodzą ;> stellą się pochwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert77 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Ogłoszenie akurat moje bo właśnie planowałem kupić nowy, czy może inaczej nieużywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 i już po smarowaniu ;> młynek nówka ino łożyska się ostały i tępo chodzą ;> stellą się pochwal Dzięki, spałem spokojniej Teraz tylko nad wodę dotrzeć maszynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Pokręciłem nad wodą i jest tak jak należy, aż chce się więcej, tylko już ciemno się zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Podepnę się pod temat.Jakie są różnice miedzy twin power 2000xt a tp 1000xt ? Różnią się tylko wialkością , pojemnością szpuli czy całego kołowrotka. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez tom3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 To ten sam kołowrotek tylko pojemność i waga/rozmiar inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) To znaczy tp 2000xt jest większy i ma większą szpulę niż tp 1000xt ? Sprzedawca mi mówi że są takie same, różnią się tylko pojemność szpuli. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez tom3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) No tak... zresztą przeważnie im większe oznaczenie kolowrotka tym rozmiar większy czy to szpulki czy szpulki i body Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ok dzięki. To znaczy że chce mi wcisnąć rozmiar 1000 jako 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Czasem jest jedno body a rozmiar to roznica w pojemności szpulki ...Wtedy łatwo poznać bo waga taka sama Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Zarówno na szpuli jak i na body jest oznaczenie rozmiaru więc tak najłatwiej sprawdzić ale z tego co słyszałem to body jest to samo tylko szpulą się różnią tzn pojemnością bo ponoć pasują zamiennie z xt1000 do xt2000. Jednak nie na body nie ma rozmiaru coś mi się pomyliło z innym młynkiem. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Wesol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Body jest chyba takie samo między 1000XT a 2000XT.Podobnie jest chyba też z 3000 i 4000. Różnica w pojemności szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Body jest chyba takie samo między 1000XT a 2000XT.Podobnie jest chyba też z 3000 i 4000. Różnica w pojemności szpuli. Dokładnie...body jest identyczne w modelu 1000 i 2000,różnice jedynie w wielkości szpulki i rotora,co do samej wagi to różnica niewielka w granicach 10-15g.Serie shimano z tamtych lat miały taki schemat wielkości np. Biomaster XT,Ultegra XT czy późniejsze czarnuchy Super X. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 1000XT nie znalazłem ale pozostałe chyba każdy innyhttp://www.normark.es/wp/wp-content/uploads/97TP2000XTGR.pdfhttp://www.normark.es/wp/wp-content/uploads/97TP3000XTGR.pdfhttp://www.normark.es/wp/wp-content/uploads/97TP4000XTGR.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 3000 i 4000 maja te same body ale rotor już jest różny i szpule inne, nie pasujące zamiennie.Z 1000 i 2000 chyba jest inaczej bo ponoć szpule pasują zamiennie, przynajmniej tak słyszałem od kilku osób jak chciałem dokupić szpulkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi