Skocz do zawartości

Budżetowy krótki kij do suchej.

Kaskader

Rekomendowane odpowiedzi

Szykam budżetowego kikaszka pod suchą muchę. Rzeka to raczej średni nizinny wisłok i San. Krótka dlatego, że nie przepadam za długimi kijami. Mam 9ft i chciałbym coś krótszego. Mam kilka typów.

Snowbee classic 7ft #3/4

Sheakspeare rise 2 7ft #4

Traper speed 8ft #3

Witam.

Miałem raz w Czechach przez przypadek w jakimś sklepie wędkarskim króciaka Snowbee z tej serii w ręce - chyba to był model #2/3, całkiem mi się podobał i nawet się trochę targowałem bo stwierdziłem że takich kijków w małych klasach  u nas nie ma praktycznie. Ostatecznie odpuściłem bo z Czechem to się jednak Polakowi trudno wrew pozorom dogadać, a sklep był typowo karpiowy ...  :D

Agility Rise ładniejsza i w tubie, ale ... dożywotnia gwarancja (tak przynajmniej można wyczytać na stronie Salara) w kijku Snowbee za 299 zł to chyba fenomen na naszym rynku. A Shakespeare nie sili się nawet na oferowanie na rynku jakichkolwiek zapasowych składów.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Mam od ponad roku  kijek Jaxon genesis pro 3/4 250cm 4skład ,na początku był jako zapas w bagażniku , ale pewnego razu ,poprzez połamanie szczytu  innego kija nad woda byłem niejako zmuszony nim łowić - i  się przekonałem do niego, okazał się bardzo fajnym uniwersałem na małe rzeki,nie jest za szybki, można spokojnie nim holować też małe rybki typu wzdręgi itp.Może coś takiego ? Rise`y mam dwa - #3 i #4 ,zielone z akcją medium- polecam  również. Wszystkie wymienione to budżetowe kijki . 

Witam, przepraszam że tutaj sie podepne do pytania ale szukam dla siebie kija w klasie #5 i znalazłem "ładnie wykonany zdjęciowo" kijek i zastanawia mnie czy ktoś coś o tej firmie i kijach może powiedzieć bo niestety nic nigdzie o nich nie ma :/

https://tigertrout.eu/pl/p/Wedka-Muchowa-Tiger-Trout-5-2w1-9-106-4-5sec/536