Kaskader Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Szykam budżetowego kikaszka pod suchą muchę. Rzeka to raczej średni nizinny wisłok i San. Krótka dlatego, że nie przepadam za długimi kijami. Mam 9ft i chciałbym coś krótszego. Mam kilka typów.Snowbee classic 7ft #3/4Sheakspeare rise 2 7ft #4Traper speed 8ft #3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Nie ma co kombinować. W tym segmencie pomiędzy kijami wielkiej różnicy nie uświadczysz. Kup którykolwiek z nich i machaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) Witam.Miałem raz w Czechach przez przypadek w jakimś sklepie wędkarskim króciaka Snowbee z tej serii w ręce - chyba to był model #2/3, całkiem mi się podobał i nawet się trochę targowałem bo stwierdziłem że takich kijków w małych klasach u nas nie ma praktycznie. Ostatecznie odpuściłem bo z Czechem to się jednak Polakowi trudno wrew pozorom dogadać, a sklep był typowo karpiowy ... Agility Rise ładniejsza i w tubie, ale ... dożywotnia gwarancja (tak przynajmniej można wyczytać na stronie Salara) w kijku Snowbee za 299 zł to chyba fenomen na naszym rynku. A Shakespeare nie sili się nawet na oferowanie na rynku jakichkolwiek zapasowych składów.Pozdrawiam. Edytowane 30 Lipca 2019 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Wlasnie snowbee nie ma tuby i to jest minus. Gwarancja dozywotnia na kij za 3 stówki mnie az tak nie robi. Jest tez juz troche starawy i ciekawy jestem czy traper nie bedzie najlepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Jednak chyba wezne risa 7ft#3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy1106 Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) agility rise fly jest przyjemny i lekki, mam takiego 7ft #4, na małych siurkach u mnie służył i się spisywał, mimo, że już nie używam nadal leży i czeka na swoją kolej Edytowane 31 Lipca 2019 przez Lewy1106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Zle popatrzylem 7 to 4 klasa.Więc chyba skusze sie na tego trapera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 #4 za mocna pod suchara na nizinny San czy Wisłok? To jakie Ty susze chcesz podawać? #22/24? Łowisz głównie ukleje, klenie, pstrągi, lipienie po 25-30cm? Nic tam nie wieje na tych odcinkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) Ta Typowo pod san czy wislok to mam #5 chce właśnie coś pod górny san i górny wisłok. No i reszte ciurków w bieszczadach o szerokosci 4m. Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 A może jakiś szklak? Myślałeś nad tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Mam od ponad roku kijek Jaxon genesis pro 3/4 250cm 4skład ,na początku był jako zapas w bagażniku , ale pewnego razu ,poprzez połamanie szczytu innego kija nad woda byłem niejako zmuszony nim łowić - i się przekonałem do niego, okazał się bardzo fajnym uniwersałem na małe rzeki,nie jest za szybki, można spokojnie nim holować też małe rybki typu wzdręgi itp.Może coś takiego ? Rise`y mam dwa - #3 i #4 ,zielone z akcją medium- polecam również. Wszystkie wymienione to budżetowe kijki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Też miałem Rise Agility 2 #4. Fajny kijek. Akcja medium. Zamieniłem na #4 monolitha od Jaxona. Ale to 2.70m więc długo jak dla kolegi. Jak krótkie to faktycznie taki Shakespeare. Albo chiński szklak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plompek Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Witam, przepraszam że tutaj sie podepne do pytania ale szukam dla siebie kija w klasie #5 i znalazłem "ładnie wykonany zdjęciowo" kijek i zastanawia mnie czy ktoś coś o tej firmie i kijach może powiedzieć bo niestety nic nigdzie o nich nie ma :/ https://tigertrout.eu/pl/p/Wedka-Muchowa-Tiger-Trout-5-2w1-9-106-4-5sec/536 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zamówiłem sigma supra 7ft #3. Mam już 5 z tego modelu i jest spoko w tej cenie więc zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 No i kikek spoko przetestowany na siórku w lesie. Czasem az sie prosiło, żeby był krótszy ale jest git. Ze sznurkiem w 4 klasie ładne rolki kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi