ORION99 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam.Rozpoczynamy Nowy Rok i zarazem Nowy Sezon 2007.Chwalcie się swoimi wynikami, niekoniecznie muszą to być okazy,często małe też jest piękne. Zaczynamy od ryb szlachetnych; Troci, Łososi i Pstrągów, które liczę, że padną już 31 grudnia. A więc kije w dłoń i do boju Połamania kija w Nowym Sezonie orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ja już dziś w nocy złapałem czterdziestaka w pierwszym rzucie. Niestety na razie jest to sen , ale w nowym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 i znowu jesteśmy do tylu u nas nowy rok dopiero za pare dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Cześć,No właśnie miałem utworzyć taki wątek ale zostałem wyprzedzony. Bardzo dobrze! No to zwyczajem zeszłorocznym pokazujemy swoje pierwsze PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Cześć,No to zwyczajem zeszłorocznym pokazujemy swoje pierwsze PozdrawiamRemek Mam nadzieję, że jak wróce ze Słupii to będę miał co pokazać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nowy sezon 2007 rozpoczynam już w dniu 31.12 na Słupi.Mam nadzieję, że będzie o czym napisać po powrocie do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Cześć,A jesteście pewni, że 31.12.2006 można rozpocząć sezon na SPINNING? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Dzwoniłem do ZO w Słupsku i rozmawiałem z bardzo miłą Panią.Nic mi na temat zakazu spiningowania 31 grudnia nie mówiła.Ale jeszcze raz zadzwonie i sie zapytam.Nie posiadam dwuręcznej muchówki, na Trocie łososie. a te któte posiadam nadają się do połowu pstrągów, lipieni, kleni, jelców i uklejek. W spotkaniu z trocią nie miałyby by żadnych szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Tak, jestem pewny.Sprawdziłem to wszędzie gdzie się tylko dało. Poza tym 31.12 to dzień świąteczny, czyli według zapisów w RAPR, w tym dniu można rozpocząć łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Przed chwilą rozmawiałem z Dyrektorem Biura ZO w Słupsku.31 grudnia będzie wolno łowić na spining.Odetchnąłem z ulgą. :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Jeśli pierwsz lub ostatni dzień okresu ochronego jest dnie USTAWOWO wolnym od pracy to okres ten zostaje skrócony lub wydłużony o ten właśnie dzień. ( jakoś tak jest napisane w RAPR) co do spiningu to chyba nie ma jakiś restrykcji-bo to nazywa się DYSKRYMINACJA lub MOBBING Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ale Remkowi nie chodziło o to, że nie wolno łowić troci i łososi w niedzielę 31 grudnia tylko bo to fakt oczywisty jak zresztą zauważyliście.Problem tkwił w tym, że w informatorze wód górskich na rzece Słupii jest zapisany zakaz połowu na spining do 31 grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 No to ładny kwiatek , ciekawe co na to PSR, w zeszłym roku ludziska rzucili się już w sylwka nad wode( rok temu sylwester-sobota) , efekt kilkadziesią mandatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 @Cezorator, wiem i dlatego to sprawdziłem u źródeł, czyli w ZO PZW Słupsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Cześć,Też sprawdziłem - tel. do przyjaciela W Słupsku potwierdzili informację - można na spinning. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Można na 100% - tak jest w regulaminie A niestety mam doniesienia, że co nie którzy będą już orać za trotką w sobotę od rana Zawsze się znajdą czarne owce. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Można na 100% - tak jest w regulaminie A niestety mam doniesienia, że co nie którzy będą już orać za trotką w sobotę od rana Zawsze się znajdą czarne owce. orion Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie wymiarów i okresów ochronnych organizmów morskich oraz szczegółowych warunków wykonywania rybołówstwa morskiegoz dnia 2006-11-03 (Dz.U. 2006 Nr 202, poz. 1489)Można łowić trocie w tym czasie.Możliwe, że ci ludzie będą łowić na wodach morskich i wszystko będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 apropo wód morskich-w zeszłym miesiącu spotkałem jakiegoś wędkarza który uświiadamiał że w morzu, bodajże w Darłowie można łowić na malinke-ikre. Mało do wody go nie wrzuciłem . Czy mi się zdaje czy w Polsce jest zabronione stosowanie ikry jako przynęty? proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Też przywitam nowy rok wędkarsko, na Słupi Połamania wędek panowie na ostatnich łosośkach tego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 No i @rognis dorwał swojego pierwszego łososia na Słupi w Słupsku Ogólnie słabe wyniki na Słupi i Parsęcie. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Za to na Drwecy - o dziwo - sporo padlo, bo 22.Jest jeszcze szansa na srebrne, bo na Baltyku sztorm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Witam Ja na boberku zrobilem komplecik, kropkowanych ale nic powyzej 40-stu cm pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Orion wiesz cos wiecej o tym łośku rognisa. jakies wymiary przyneta, miejsce?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Łososiek jakieś 51 cm padł na woblera zrobionego przez forumowego @tomi-ego78.A przed chwilką dostałem rewelacyjne wiadomości z górnej Słupi.Padło sporo kompletów i pojedyńczych sztuk. Cała ryba siedzi w górze, na innych rzekach może być podobnie ! orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi