wojtyna51 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Witam,czy ktoś używa tego typu toreb?jak się sprawdzają,warto wogóle zawracać sobie tym głowę ,mam jedną upatrzoną ale niestety nigdzie nie mogę obejrzeć na żywca,tylko na zamówienie lub wysyłka,mam zwykłą lodówkę turystyczną ale szukam czegoś mniejszego na krótsze wypady.Moje oczekiwania są właściwie dwa aby byla usztywniana lub z wkładem sztywnym jak ta z linku,oraz żeby piwo butelkowe wchodziło w pionie,niestety nie mam jak tego zweryfikować,może ktoś używa taką lub podobną i poleci coś ciekawego. https://www.sklep-presto.pl/coleman-torba-termiczna-24-can-cooler-18-9l-053-l0000-2000013683-111-1257416/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) Myślę, że się sprawdzi. Dość dawno temu, w jednym z marketów kupiłem torbę która w opisie miała termin "termiczna". Coś jak plecak z otwieranym na zamek wieczkiem. Nieco większa od tej ale podobna: https://www.norauto.pl/p/torba-izotermiczna-plecak-lub-na-fotel-norauto-15l-62483.html#blc_DescriptionSam nie używałem. Po kilku latach dałem synowi. W tym roku zabrał ją na urlop. Wyjazd z dzieciakami, plaże, zwiedzanie itd.Po powrocie nie mógł się jej nachwalić.Okazało się, że nawet wkłady (te zamrażane) nie były potrzebne. Po prostu, to co mieli w lodówce, pakowali w tę torbę i w drogę.Ponoć spisywała sie znakomicie na kilkugodzinnych wypadach. PSNie wiem, dla tylko, czy warto przepłacać. Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Wiesz na korzyść tej na pewno jest usztywniane wnętrze jak i firma która w takich tematach siedzi ,a nie no na name.Oglądałem podobne torby w decathlonie i i jakoś nie bardzo mi się widziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) Teraz często za to samo, w wydaniu firmowym, płacimy x2. To kwesta indywidualnego wyboru, jak np. https://www.google.com/search?q=sanger+torba+termoizolacyjna&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t https://max-fish.pl/product-pol-5402-7149275-SANGER-TORBA-TERMICZNA-MS-RANGE.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gclid=CjwKCAjw4ZTqBRBZEiwAHHxpfkLnHBjXnGU2O2uUUcduh0EAQK-cqAws1sf6mAHlh2fD4rspF5r8XRoC81IQAvD_BwE Nie namawiam, rzecz jasna. W pierwszym poście opisałem jedynie znaną mi sytuację i efekt. Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Do takiej torby termicznej, warto wrzucić butelki z zamrożoną jak najniższą temp. wodą, butelki im większe, grubsze, tym lepiej.Do swojej torby termicznej, wrzucam 2 butelki pet z lodem, nakrywam warstwą gazet i na to np. towar na zawody. Taki ładunek wytrzymuje schłodzenie 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Różnica w cenach wcale nie jest duża,chodzi mi o marketówki względem firm które słyną ze sprzętów biwakowych,nie mniej jednak nie mam jakiegokolwiek porównania.Nieraz jest tak że towar no name nie odbiega od tego firmowego ,a nie raz odbiega i to bardzo.To tak jak z kiełbasą kilogram można kupić za 15zł i za 40zł oba produkty można zjeść ale ta za 15 zł może nieco rozczarować podniebienia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Ta, za 40zł również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Może odbiegnę od tematu ale...ja na łódce mam dwie lodówki, jedną pasywną znanej marki, tylko i wyłącznie do przechowywania wkładów a drugą na całe żarcie. Wkłady zmieniam raz dziennie, także ta z zamrożonymi wkładami też jest otwierana raz dziennie. Przy temperaturze zewnętrznej ok. 22-25 stopni taka kombinacja wytrzymuje ok. 5 dni - mam wszystko schłodzone. Może to też jest jakaś rada - chcesz mieć chłód kup sobie lodówkę pasywną - w rzeczywistości nie zajmuje więcej miejsca niż wypełniona torba termiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Lodówkę już posiadam, sprawdza się jak najbardziej,jestem mega zadowolony,ale to już temat gdzie trzeba być mobilnym,wiadomo waga i gabaryty.Nie zawsze jeżdżę autem,dlatego szukam alternatywy.Jak idę na ryby pieszo,albo idę na działkę chciałbym mieć taką podręczną,nie za dużą i nie za ciężką,dlatego celuję w torby termiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi