Skocz do zawartości

RN! Hand Made

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Dzisiaj bylo troche testow nad woda i efekt grubo przerósł moje oczekiwania Banany w wersji drewnianej i PCV poprostu niesamowita akcja w koncu trafilem w 10 z ilością i rozmieszczeniem ołowiu - teraz ruszam z nimi na 100 procent i chce podesłąć kilku osoba zapas do testów na cały sezon :D Piranie beda w wersji ze spokojna i agresywną praca w toku też wersja DR :) Ojj bedzie sie działo mam nadzieje :) 

Na poważnie zabrałem sie za temat Jerków bo mam zamiar w tym roku poszukać metrówki tu jeszcze nie ma 100% zamierzonego efektu ale to kwestja czasu jestem na bardzo dobrej drodze do sukcesu :) Beda jerki od 25 do 50-60 g 

Wycinanie Bananów w toku - 30 szt z PCV naszykowane pod brzeszczot : 

p1000397g.jpg

A tak wyglądają Banany w skromnym ale za to skutecznym malowaniu : 

p1000400q.jpg

Kolejna seria bedzie juz na wypasie kilka zestawów testowych rozdam na forum :)

Edytowane przez RafałWrocław

Rafał. 1 Maja wkrótce. Rzuć wreszcie te drobiazgi i za konkretnego (mojego) jerka sie wreszcie weź. Czuję, że zamiast 1 maja hulać Twoim jerkiem nad wodami Suwalszczyzny raczej na pochód będę musiał sie udać

;)

Ale kilka cięższych drobiazgów na płytsze wody mógłbyś podrzucić. Ja chcę być Twoim testerem!!!!!!

Edytowane przez godski

Dostaniesz i Jerka i Banany mysle ze w wersji drewnianej bo one maja po 17-18 g te z PCV okolo 10 g jedne i drugie latwo prowadzic na płyciznach . O jerki sie nie martw bo ja caly czas w nich siedze w koncu dla siebie tez robie - nie na darmo zamówienie u mefisto poszlo :) Lekkiego smaka Ci zrobie :D

p1000404y.jpg

Akurat ten jest lekki nie wiecej niz 30 g  to wersja plywajaca i to mocno tytanica z dna by wydobył taką ma komore powietrzna :D dla Ciebie jest w wersji duzo cieższej . Ja nie lubie ciężkich woblerów z reszta głównie na płyciznach łowie ... 30 g to u mnie bariera psychologiczna :)

Wiem, że się super miesza. Oba syntetyki.  Sam to praktykuję od lat.

Są dwie wersje smarowania kołowrotka. Dla tych którzy lubią, aby kręcił się niemożebnie długo na sucho - wtedy więcej oliwki. A dla lubiacych bardziej maslana pracę i długowieczność -mniej. Ja wybieram tą druga wersję. 

Tylko czasem jest ból. Przychodzi suchutki prawie nowy młynek sprzed lat i na sucho obrotów korbki jest full. A po nasmarowaniu - dużo mniej i ciężej to wszystko chodzi.

Do czasu...

Łatwo mozna zrobic eksperyment z łozyskami. Suchutkie kręcą najdłużej. Naoliwione ciut krócej. A jak smaru tam napchamy nie daj Boże nie rozrzedzonego oliwką - to kaplica.