godski Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 A co to za wypadek miałeś? Co nieco palec przyciąłeś przy struganiu hiper-wobka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Narobiłem zdjeć niedlugo wrzuce to sam zobaczysz jak to u mnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Kolejne woblerki mojej kobiety : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 No, Rafał ten dolny będzie napewno łowny na tego typu wzory łowiłem w ubiegłem sezonie. Rozumiem, że to bezstery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Dokładnie bezstery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 pomarańczowy przypomina mi rippin rapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 pomarańczowy przypomina mi rippin rapa Bo na nim się wzorowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Taki nowy projekcik dzisiaj troche wodowany - Makrela miała być dla Kuby ale wyszła dużoo za cieżka niż chciał bede musiał zrobić mu inną Praca taka jak chciałem - kolebanie lekkie ale wyczuwalne taka ala tracona rybka : Edytowane 7 Czerwca 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 no i to się nazywa Big Bait.... kiedy malowanko Rafał,jestem ciekaw efektu... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Małowanko cięzko powiedzieć kiedy bo robie jeszcze kilka okonków szczupaków i uklejek nie chce mi sie odpalac areo na jednego woba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Dzisiaj dalszy ciąg testowania Bananów i doszedłem już do tego co chciałem jeżeli chodzi o prace , pozostał jeden problem stworzyłem je na jedna ze swoich ulubionych miejscówek a usłana jest ona kamulcami na których dodatkowi siedzą wredne skorupiaki o ostrych muszlach i wobler z racji konstrukcji w koncowaj fazie zwijana zawsze zachaczy za nie nochalem - specjalnie o to wlasnie mi chodzilo bo wiecznie woblery czepaily sie tam i tracilem je kilogramamy . Konstrukca Banana pozwolila na to ze wobler odbija sie od tego dziadostwa nosem i nie grzeżnie w kamieniach trzyma też z dala od skorum linke ale jest jeden problem : po calodniowej wyprawie wygłąda tak : Macie jakiś sposób na zabezpieczenie nochala przed dewstacja ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Tak na parę mm wystaw drucik z pyszczka, albo zrób nawet coś al'a oczko - może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Może kilka dodatkowych warstw lakieru pomoże albo jakaś drobniutka metalowa siateczka,niczym kaganiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Tak na parę mm wystaw drucik z pyszczka, albo zrób nawet coś al'a oczko - może pomoże. Takie wieksze oczko z przodu to dobra myśl , a może jakaś żywica na samym nochalu ?? Dodatkowe warstwy lakieru już testowałem jedyne co dały to troche więcej czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Najprostszy "odbojnik" uzyskasz z - jak proponował Maciek - wkrętu na dziobie. A najszybszy to metalowa podkładka pod śrubkę - nacinacz pionowo woblera (2/3 średnicy podkładki), wkładasz na kropelce i gotowe. Aby uzyskać większą pewność, że podkładka nie wypadnie, należy przed wklejeniem lekko ją zrysować papierem ściernym. Najszybszy, jeśli nie masz gotowych wkrętów, a podkładki zawsze się znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Najprostszy "odbojnik" uzyskasz z - jak proponował Maciek - wkrętu na dziobie. A najszybszy to metalowa podkładka pod śrubkę - nacinacz pionowo woblera (2/3 średnicy podkładki), wkładasz na kropelce i gotowe. Aby uzyskać większą pewność, że podkładka nie wypadnie, należy przed wklejeniem lekko ją zrysować papierem ściernym. Najszybszy, jeśli nie masz gotowych wkrętów, a podkładki zawsze się znajdą Dzięki wielkie świetny patent z tą podkładką sprawdze tylko jak ona wpłynie na prace woblerka chociaż nie powinno byc z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Kiedyś wbijałem pinezkę przed głównym lakierowaniem, teraz maczam czubek w poxipolu kilka razy, szlifuję i lakieruję, daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Kiedyś wbijałem pinezkę przed głównym lakierowaniem, teraz maczam czubek w poxipolu kilka razy, szlifuję i lakieruję, daje radę. A farba nie złazi z takiego utwardzonego czubka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Nie, nawet na tych z zeszłego roku trzyma się, nie łuszczy.Bezstery boleniowe, robione z topoli, łowię nimi w toni i przy dnie, podobnie koledzy, którzy je mają.Daję na czubek zazwyczaj trzy razy poxipol, przecierka by zgadzał się z linią woblera, potem 7-8 warstw lakieru, wobler wisi łbem w dół podczas wysychania i pozwalam by trochę lakieru zebrało się jeszcze na czubku, nie za dużo, ale na tyle by zrobił się taki szklisty dzióbek.Jednak do woblerów przeznaczonych do orki wyłącznie przy dnie i w kamulcach, użyłbym odbojnika, jak radził Janusz, lub pinezki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Trzeba się w garść zebrać i w koncu coś zrobić Park "maszyn ręcznych" odświeżony : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Kiedys coś takiego rzuciło mi się w oczy.W Twoim wypadku sprawdziło by się znakomicie, tylko bez oczka na przodzie oczywiście.Pozdrawiam Melek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Napadłeś na dostawcę Olfy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Też mi się ten zestaw podoba. Musiał napaść na dostawcę gdyż taki zestaw to gruba kasa do wyłożenia ;-)Jak działa 3 nożyk od lewej? Bo jakoś tego nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Nie wiem do czego Rafał go będzie ucinał, bo to nóż, którym się tnie gumy i laminaty. Jeszcze mu tylko brakuje kółka tnącego i chyba kupił wszystko. Wariat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ja go stosuje jako rylec - zaznaczam tym linie boczne itp świetnie się nadaje do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi