Skocz do zawartości

RN! Hand Made

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Taki nowy projekcik dzisiaj troche wodowany - Makrela miała być dla Kuby ale wyszła dużoo za cieżka niż chciał bede musiał zrobić mu inną :) Praca taka jak chciałem - kolebanie lekkie ale wyczuwalne taka ala tracona rybka :)

p1000716yd.jpgp1000721w.jpgp1000717a.jpgp1000719n.jpg

Edytowane przez RafałWrocław

• 3 tygodnie później...

Dzisiaj dalszy ciąg testowania Bananów i doszedłem już do tego co chciałem jeżeli chodzi o prace , pozostał jeden problem stworzyłem je na jedna ze swoich ulubionych miejscówek a usłana jest ona kamulcami na których dodatkowi siedzą wredne skorupiaki o ostrych muszlach i wobler z racji konstrukcji w koncowaj fazie zwijana zawsze zachaczy za nie nochalem - specjalnie o to wlasnie mi chodzilo bo wiecznie woblery czepaily sie tam i tracilem je kilogramamy . Konstrukca Banana pozwolila na to ze wobler odbija sie od tego dziadostwa nosem i nie grzeżnie w kamieniach trzyma też z dala od skorum linke ale jest jeden problem : 

po calodniowej wyprawie wygłąda tak : 

n60n.jpgzal5.jpg

Macie jakiś sposób na zabezpieczenie nochala przed dewstacja ?? 

Tak na parę mm wystaw drucik z pyszczka, albo zrób nawet coś al'a oczko - może pomoże.

Takie wieksze oczko z przodu to dobra myśl , a może jakaś żywica na samym nochalu ?? Dodatkowe warstwy lakieru już testowałem jedyne co dały to troche więcej czasu :( 

Najprostszy "odbojnik" uzyskasz z - jak proponował Maciek - wkrętu na dziobie. A najszybszy to metalowa podkładka pod śrubkę - nacinacz pionowo woblera (2/3 średnicy podkładki), wkładasz na kropelce i gotowe. Aby uzyskać większą pewność, że podkładka nie wypadnie, należy przed wklejeniem lekko ją zrysować papierem ściernym. 

Najszybszy, jeśli nie masz gotowych wkrętów, a podkładki zawsze się znajdą ;)

Najprostszy "odbojnik" uzyskasz z - jak proponował Maciek - wkrętu na dziobie. A najszybszy to metalowa podkładka pod śrubkę - nacinacz pionowo woblera (2/3 średnicy podkładki), wkładasz na kropelce i gotowe. Aby uzyskać większą pewność, że podkładka nie wypadnie, należy przed wklejeniem lekko ją zrysować papierem ściernym. 

Najszybszy, jeśli nie masz gotowych wkrętów, a podkładki zawsze się znajdą ;)

Dzięki wielkie świetny patent z tą podkładką :) sprawdze tylko jak ona wpłynie na prace woblerka chociaż nie powinno byc z tym problemu :) 

Nie, nawet na tych z zeszłego roku trzyma się, nie łuszczy.

Bezstery boleniowe, robione z topoli, łowię nimi w toni i przy dnie, podobnie koledzy, którzy je mają.

Daję na czubek zazwyczaj trzy razy poxipol, przecierka by zgadzał się z linią woblera, potem 7-8 warstw lakieru, wobler wisi łbem w dół podczas wysychania i pozwalam by trochę lakieru zebrało się jeszcze na czubku, nie za dużo, ale na tyle by zrobił się taki szklisty dzióbek.

Jednak do woblerów przeznaczonych do orki wyłącznie przy dnie i w kamulcach, użyłbym odbojnika, jak radził Janusz, lub pinezki.

• 5 miesięcy temu...