Skocz do zawartości

RN! Hand Made

Rekomendowane odpowiedzi

No proszę jakie praktyczne zastosowanie :)

Robert prawda jest taka ze dzisiaj w koncu dowiedziałęm się od Ciebie do czego to naprawde służy - u mnie robi za "rylec" i swietnie sie sprawdza jak tym ciąć gume to nie mam pojecia :P 

• 1 miesiąc temu...

Trzeba się w garść zebrać i w koncu coś zrobić :) Park "maszyn ręcznych" odświeżony : 

7hp7.jpg

Oooo super zestawik, dla mnie Olfa to jedne z najlepszych narzędzi tnących, wykonanie narzędzi świetne, ostrza super.

W porównaniu z marketowym shitem ten sprzęt to bajka :).

I jeszcze jedno, Olfa ma w swoim zestawie ciekawy nożyk w którym mozna ustawić grubosć cięcia taką jaką ma kartka papieru.

Do tego mają fajną piłę do drewna o szerokości cięcia 0,5mm.

Takie nożyki plus samonaprawiająca mata i można luksusowo rzeźbić i wycinać :D.

Rafał do czego trzeci nożyk od lewej (wykorzystanie woblerowe) ?

Edytowane przez Zwierzu

Witam, wobki bezsterowe sa swietne, czesto niedoceniane. Jeszcze czesciej rzadko uzywane przez wedkarzy. Praca ala cykadowa, ale jednak wole prace bezsterowca. Mocan rzecz na "wrednego" bolenia  ;)

Moje maja prace cykadową ale bez takiego mocnego "kopa" bardziej spokojne są :) Robie teraz odrobine mniejsze chce zobaczyc jak klenie do nich podejdą :) 

Rafał dalej nic nie robisz?Może byś sprzedał te maszynki swoje hm?

Nie sprzedaje :P Dawno nic nie zrobilem ale nie rezygnuje z tego :) Myslealem nawet nad odlewaniem woblerkow z form hehe,  ale coś czuje ze sie w tym nie odnajde :) 

Oooo super zestawik, dla mnie Olfa to jedne z najlepszych narzędzi tnących, wykonanie narzędzi świetne, ostrza super.

W porównaniu z marketowym shitem ten sprzęt to bajka :).

I jeszcze jedno, Olfa ma w swoim zestawie ciekawy nożyk w którym mozna ustawić grubosć cięcia taką jaką ma kartka papieru.

Do tego mają fajną piłę do drewna o szerokości cięcia 0,5mm.

Takie nożyki plus samonaprawiająca mata i można luksusowo rzeźbić i wycinać :D.

Rafał do czego trzeci nożyk od lewej (wykorzystanie woblerowe) ?

Mam takie samo zdanie o Olfie jest to poprostu jakość i ostrość - nie raz moje palce przekonały się o tym . Wspomniana piłka jest super i mam kilka sztuk :) Trzeci nożyk ze zdjecia odwala u mnie robote jako "rylec" :)