szymanek69 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 HejTemat który chodził mi po głowie już jakiś czas. Połączenie flyfishingu z turystyką pieszą w tym rejonie. Za wszelkie info będę wdzięczny : gdzie wystartować, opłaty za wędkowanie, nocleg ( na pewno schroniska ) Opcja 2-3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Rozumiem że mówimy o odcinku granicznym rzeki, opłaty żadne na odcinku granicznym masz prawo łowić, wystartować lepiej ze strony czeskiej chyba że chcesz zaliczyć długą wędrówkę to ze Świeradowa Zdrój około 4 godzin pieszo, brak dojazdu do rzeki. Schronisko chatka Górzystów lub noclegi po czeskiej stronie harrahov, korenov, całą filozofia Jarku widoki piękne woda kryształ, krajobraz z bajki, ryby wiesz jakie się łowi w takich rzeczkach na tej wysokości kolorowe rozmiar 25 cm to jest okaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawrzyniec Wiór Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Z noclegów dodam jeszcze Schronisko Orle bliżej Jakuszyc. A na jutubie znalazłem taki filmik: No i nie powiem, kusi mnie jak diabli 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 https://www.wedkarz.pl/article/2070/IZERA-LOWISKO-ZUPELNIE-NIEZNANE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Byłem, łowiłem polecam:) Wiem, że pstrąg ze zdjęcia nie spełnia forumowych wymagań, ale tam takich nie ma:) My spaliśmy w stacji turystycznej Orle, super miejsce, mogę więcej namiarów podać na priv. Łowiliśmy 2 dni, na odcinku mniej więcej od mostu na Izerze (przejście graniczne), w górę rzeki, tak daleko jak jest to dozwolone (do granic rezerwatu). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 W lipcu spędziłem w okolicy blisko dwa tygodnie. Trekking i bikefishing . Jeżeli chcesz połowić więcej i większe, to proponowałbym jednak czeską stronę i to sporo niżej niż Polana Jakuszycka... Szlak Świeradów - Chatka Górzystów - Orle - Polana Jakuszycka jest bajecznie piękny, ale tak, jak pisze Paweł, ryby krótkie i nie jest ich dużo, tak myślę, bo tam nie łowiłem a tylko obserwowałem .... Pół godziny, no może godzinę jazdy samochodem z Harrachova, można znaleźć naprawdę zajebiste kawałki rzeki, która jest trzy razy szersza niż w okolicach schroniska Orle. Ryb jest naprawdę sporo, aczkolwiek niekoniecznie są łatwe do złowienia... Woda była za niska i za czysta . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Dzięki za podpowiedzi co do noclegów i miejsc do łowienia.Wypad ma być najprostszy w swej postaci : plecaczek, spiwór, szklaczek, pudełko much,kamerka i aparat. Na duże się nie nastawiam, liczy się klimat, krajobrazy i totalny reset przed powrotem do pracy.Przy okazji chcę zabrać swojego Młodego - niech powalczy w innej scenerii niż "nizinne krzaki" ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Witam.Jakoś niedawno relacje z izerskiej wyprawy zamieszczali też niezależnie od siebie, na swoich profilach FB Maciek Gałgański i Jaś Zaborowski.Piękne zdjęcia obydwoje zamieszczali.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 (edytowane) Rzeka jest dość trudna. Trzeba uważać by sobie nie narobić guzów. Poza tym polecam widoki i jagody. Edytowane 11 Sierpnia 2019 przez aigle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Jeszcze jedno pytanie : teraz w okresie letnim łowiliście z brzegu bez moczenia nóg czy jednak zabrać jakieś zapasówki i neoprenową skarpetę do śmigania po wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Jeszcze jedno pytanie : teraz w okresie letnim łowiliście z brzegu bez moczenia nóg czy jednak zabrać jakieś zapasówki i neoprenową skarpetę do śmigania po wodzie?Raczej zabierz, brzeg będzie Cię ograniczał nawet przy niskiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) https://www.wedkarz.pl/article/2070/IZERA-LOWISKO-ZUPELNIE-NIEZNANEOd czasów kiedy dałem mini wywiad redaktorowi WP wiele sie zmieniło. Wtedy miałem rzeke tylko dla siebie. Lowilem rok rocznie przez 4 lata w okresie lipiec- sierpien z racji pracowania w chatce. Teraz jak wszedzie tłumy wedkarzy (bylo nawet zgrupowanie naszej kadry spin), tłumy turystów, kąpią się w rzece. Nie mniej dla samych widoków warto wpaść. Ostatnio jak bylem z muchówka to trzeba bylo uważac na ludzi co by sznurem nie zaczepic i od lat pstragi zawsze w tych samych rozmiarach. z ciekawostek, pare razy trafiłem źródlaka. Co do brodzenia, zawsze to robiłem w sandałach. Z lenistwa, nie chcialo mi sie po górach targać duzej ilosci sprzetu. Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez WiktorK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Ja, podobnie jak Wiktor łaziłem po wodzie w zwykłych butach, z tym, że w moim przypadku były to lekkie adidasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 A ja bym jednak sugerował oddychacze i podkute buty. Ślisko bardzo nie jest jeśli chodzi o glony ale jednak obłe skały lepiej przemierzać z kolcami. Widoki piękne, łowienie na suchara świetne. Spinning mi tam nie pasuje pomimo posługiwania się obiema metodami... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Ja jeszcze nie zostałem "zmuszony", dlatego poslugiwalem się UL spinem, myślę, ze na muchę wyniki mogłyby być lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Lipiec... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi