Mam ładowarkę CTEK M15 i ma ona programy ładowania: Normal, AGM, Lithum? Którym programem powinienem ładować akumulator żelowy? (producent nie opisał tego w instrukcji użytkowania)
I jeszcze pytanie czy po naładowaniu akumulatora mogę ładowarkę odłączyć z sieci ale pozostawić podpiętą do akumulatora? Czy ładowarka staje się odbiornikiem prądu i rozładowuje akumulator?
Pytanie
grzesiu
Mam ładowarkę CTEK M15 i ma ona programy ładowania: Normal, AGM, Lithum? Którym programem powinienem ładować akumulator żelowy? (producent nie opisał tego w instrukcji użytkowania)
I jeszcze pytanie czy po naładowaniu akumulatora mogę ładowarkę odłączyć z sieci ale pozostawić podpiętą do akumulatora? Czy ładowarka staje się odbiornikiem prądu i rozładowuje akumulator?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Top użytkownicy dla tego pytania
17
12
11
9
Popularne dni
22 Mar
9
12 Sie
7
11 Sie
6
28 Paź
6
Top użytkownicy dla tego pytania
Stołczynianin 17 odpowiedzi
pawlo29 12 odpowiedzi
siarq 11 odpowiedzi
Kadet 9 odpowiedzi
Popularne dni
22 Mar 2021
9 odpowiedzi
12 Sie 2019
7 odpowiedzi
11 Sie 2019
6 odpowiedzi
28 Paź 2021
6 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Taaaa z busa dach wyrwało, a koledze łupież z głowy się nie posypał? To mój jest jakiś chujo.., nie jebł..o nawet jak zapalniczką rurki termokurczliwe opalałem. Przecież tego wodoru przy elektrolizie
Gar4field
W dawnych czasach stopień naładowania akumulatora stwierdzało się po gęstości elektrolitu. Akumulator ładowało się tak, że odkręcało się korki i ładowało. Napięcie było coraz wyższe, aż elektrolit ni
Jozi
Koledzy zaczynacie cytować już wycinki z prac doktorskich ładowania akumulatorów. Mnie i innego przeciętnego użytkownika i zjadacza chleba interesuje podstawowa rzecz jak naładować danego rodzaju a
Opublikowane grafiki
156 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi