lukson Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) Obrotomierz zainstalowany na mojej łodzi przekłamuje wskazania.Czy istnieje możliwość wyskalowania analogowego obrotomierza silnika zaburtowego? Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez lukson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Tak jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukson Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Możesz napisać jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 To zależy jaki masz model.Ja do swojego obrotomierza znalazłem opis kalibracji w necie.1. Na tylnej tarczy najpierw ustawiłem ilość cylindrów2. znalazłem pokrętło (śrubkę) odpowiedzialne za kalibrację3. w necie znalazłem informację jakie obroty powinien mieć mój silnik na wolnych obrotach4. kręcąc śrubką kalibracji ustawiłem żądane obroty (po rozgrzaniu silnika)5. tydzień później sprawdziłem dla pewności wskazania z elektronicznym obrotomierzem. Wszystko się zgadzało i wskazania obrtów w pełnym zakresie były poprawne. Mam obrotomierz firmy TREM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekmaj Opublikowano 22 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca Mam taki problem.Po dzisiejszych próbach uruchomienia silnika wskazówka jest pod ogranicznimiem.Tak jakby obróciła się w drugą stronę. Miałem problem z masą ( uszkodzony kabel od akumulatora do silnika ) i przy próbach odpalenia silnika trochę wariowała elektronika a wskazówka obrotomierza skakała pomimo że silnik nie pracował. Po wymianie przewodu masowego silnik pracuje ale wzkazówka jest jak na zdjęciu ( pod ogranicznikiem ). Macie jakiś pomysł jak to zresetować lib naprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lukson
Obrotomierz zainstalowany na mojej łodzi przekłamuje wskazania.
Czy istnieje możliwość wyskalowania analogowego obrotomierza silnika zaburtowego?
Edytowane przez luksonOdnośnik do komentarza
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi