lorbas Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Kto może podać dokąd obecnie troć w Parsęcie dociera względnie swobodnie.Czy przepławka w Roscine jest sprawna ?Czy powyżej Rościna są przeszkody nie do pokonania dla troci.Sporo lat nie chodziłem za trocią stąd słaba znajomość rzeki obecnie.Mam zamiar 31 -go otworzyć sezon.Nie znoszę tłoku.Mam nadzieję że powyżej Rościna będzie lużniej.??Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 @Lorbas, zobacz sobie to:http://jerkbait.pl/?p=63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 No właśnie, artykulik coś nie coś może Ci podpowiedzieć.Ale nie opisywałem rzeki powyżej tamy w Rościnie.Czy warto się tam wybrać ?Owszem, warto, ale większa szansa jest poniżej Rościna, a szczególnie poniżej Karlina, tam już jest tez szansa na trotki spływające z Pokrzywnicy i Radwi .Największe szanse mógłbyś mieć zaraz powyżej Białogardu, chociaż sam miałem kiedyś na kiju letniego srebrniaka aż na wysokości Starego Dębna - ale z pewnością nie będzie jej tam tyle co na niższych odcinkach. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorbas Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Przy okazji też zapytam o Radew.Prezed laty nieżle połowiłem na odcinku między Białogorzynem a Nosowem.(wprawdzie tylko kelty)Bardzo mi 'leży' ten odcinek rzeki.Ostatnio dotarła do mnie wieść że troć tam już nie wchodzi bo powstała jakaś hydrobudowa na Radwi powyżej Karlina??Czy to prawda ?@Rognis i@Orion piękne dzięki.Ale jesli mam wybierać to wolę mniej ryb i mniej ludzi niż odwrotnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Próg na Radwi w Karlinie istnieje, ale to rybom nie przeszkadza.Szczególnie, że osobiście brałem udział budowie małej przepławki. Ryby w Radwi są napewno na 200% !Sam je tam łapię wraz ze znajomymi. Także chyba lepiej abyś się wybrał na Radew niż na Parsętę powyżej Rościna. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorbas Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 @RognisCiekawy jestem jak zapatrują się łowcy troci w dniu otwarcia sezonu oraz na zawodach organizowanych na Parsęcie i Słupii czy Wieprzy na zasadę C&R ?A może inaczej w stosunku do keltów a inaczej do srebrniaków ?Z wiadomości jakie do mnie docierają to w powyższych przypadkach zasada nie jest stosowana ??.Olbrzymia większość ponoć twierdzi ,że jak wrócą do morza to i tak rybacy je wyłowią ?Czy Wiesz coś na ten temat i co otym sądzisz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 @Lorbas, będąc na trociach nigdy nie widziałem aby ktokolwiek wypuścił złowioną trotkę, a tym bardziej łososia.Zasada C&R w stosunku do tych rybek na pewno istnieje ale są to bardzo znikome przypadki i raczej sporadyczne...Sfotografowana i wypuszczona w dobrej kondycji troć czy łosoś na pewno będzie się miała dobrze, wróci do morza i w następnym sezonie znowu popłynie na tarło. Jestem o tym przekonany.To, że ktoś ją skłusuje lub wyłowi siecią to już inna sprawa. My wędkarze tego nie przeskoczymy...Będę 3 dni nad Słupią i będę wszystko bacznie obserwował. Jeżeli zobaczę chociaż jeden objaw stosowania C&R to na pewno napiszę o tym w relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losos Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Pienkny dzien,jestem z czech i chce se zapytac jake mozlivosci som spiningowacna Parsete dla nas.Ci jest jakas akcia v 1 miesencu,zezwolenie do lowienia itp.Przeprasam za gramatike :)i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Pienkny dzien,jestem z czech i chce se zapytac jake mozlivosci som spiningowacna Parsete dla nas.Ci jest jakas akcia v 1 miesencu,zezwolenie do lowienia itp.Przeprasam za gramatike :)i pozdrawiam. Na tej stronie:http://www.zopzw.koszalin.pl/Znalazłem takie informacje. 5. Składka okresowa na wody górskie : zrzeszeni nie zrzeszeni - cudzoziemcy - za l dzień . - 25,00 zł - 45,00 zł - za 2 dni (kolejne) - 40,00 zł - 70,00 zł - za 3 dni (kolejne) - 45,00 zł - 85,00 zł - za 14 dni (kolejnych) - 70.00 zł -200,00 zł Zawsze mozesz zadzwonic : +48 94 342 50 66 i dowiedziec sie dokladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 @lososWitamy na forum Od czasu do czasu można spotkać Czechów nad Parsętą.Najczęściej w styczniu i we wrześniu. Zapraszam nad moją wodę. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zwazywszy to co sie dzieje za oknem, obstawialbym Kolobrzeg...zobaczymy juz w niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 @kuba Gdzie rozpoczynasz w niedzielę, pod Kołobrzegiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losos Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Bardzo dzienkuje,zobaczilem 7.1.2007 jest zawod spinningowy,ci zna ktoz coz viencej?Jest mozliwost zglosit se do tej akcii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Z tego co wiem to te zawody 07.01 będą otwarte, czyli każdy może startować i chyba zapisy są możliwe na miejscu, najprawdopodobniej w Ząbrowie Więcej powinnien wiedzieć @heniutek orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losos Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 juz zdobylem info na www.jurmen.eu,i tak dzienkuje.Pravdopodobne pojedzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Więc do zobaczenia 07.01 nad rzeką orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losos Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Pienknego Silvestra i Nowego roku. Napevno 7. nad rzeka,tylko chce se zapytat,jakich przynot vzatsobom,jake jestom u tebe TOP?Czi blache albo wobki.Czi vystarcom proste glowki ? Pozdrawiam s ziceniem wody pelne ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Bylismy w 4 ponwyzej Roscinna i na 40 ludzi padla tylko 1 trotka 1.5kg wiec ogolnie bardzo marnie... nie wiem jak na innych odcinkach ale cienko O wietrze to juz nie wspomne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Właśnie wstałem po nocnej libacji A TU TAKIE SMUTNE WIADOMOŚCI A MYSLAŁEM ŻE SIE WAM UDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 @lososTutaj są TOP przynęty trociowe http://jerkbait.pl/?p=68 pozdrorion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Orion,co się dzieje na Parsęcie?,bo poza jednym postem MATASA nic nie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 No właśnie trochę lipa Narazie pojedyńcze ryby A na Radwi zupełnie beznadziejnie.Chyba wszystko przez tą pogodę Dodam, że przez dwa dni jedynie słyszałem o pojedyńczych sztukach, a żadnej nie widziałem na oczy, co normalnie się nie zdarza. Sądzę, że jak woda się podniesie, to zaczną brać, ale wiadomo, to tylko spekulacje. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losos Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Pozdrawiam,jak vidze to te ryby na nas czakojom . Dzienki za tom strone pienkne opisane,ju? som vszytkie zapakowane. I mo?e bendziemy juz v sobote,jest na tiebe kontakt komorkowy?Czi mozna zprubovac razem spolem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Dzisiaj była kontrola SSR na Parsęcie.Na 30 sprawdzonych osób, złapane były 3 ryby.Łosoś około metra, trotka-kelcik 3 kg.I srebrniaczek 2,5 kg. Jutro i w niedzielę uderzamy z @lososiem. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam.No to mam i ja Dzisiaj walczyłem na Parsęcie z ekipą @lososia z Czech.Dzięki Jego pomocy szczęśliwie zakończyłem hol Trotki. 63 cm / 2,20 kg - nie za duża ale ważne, że jest @losos miał wyjście do woblera a jego kolega puścił 50-tkę pod nogami.Ważne, że ryby są i . . . walczymy dalej jutro . . . orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi