Patryk1125 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Tak na sucho Tatula. Więcej łożysk i większe pokrętło. System TWS. Magnetyk to też plus dla mnie.201HG ma trochę za duży nawój.Curado ma mniejszy nawój niż tatula☺ Miałem tatule i mam curado. Pod przynęt do 70g zdecydowanie curado 201hg.Szpulka waży 16g, niska buda, lepszą kultura pracy. Mi osobiście łatwiej, dalej rzuca się z curado Edytowane 28 Lutego 2017 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Curado ma mniejszy nawój niż tatula☺ Miałem tatule i mam curado. Pod przynęt do 70g zdecydowanie curado 201hg.Szpulka waży 16g, niska buda, lepszą kultura pracy. Mi osobiście łatwiej, dalej rzuca się z curadoFaktycznie, z nawojem się pomyliłem.Miałem Curado serię E i dobrze nie wspominam. To był jeszcze Japan.Bardziej wypasione modele od obecnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandi33 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 a jak z wytrzymałością obu multików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandi33 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 a może jakaś alternatywa la podanych multików może być coś droższego ale jakość adekwatna do ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Ja posluchalem kolegow wyzej i zamowilem tatule hd200hsl mam nadzieje ze zda egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Z Curado serią E były problemy, po super udanej serii D albo chcieli zaoszczędzić albo przekombinowali, natomiast H już są udane, ludzie chwalą i nie trzeba się bać, tu shimano a tu daiwa i to inne multiki, zależy co komu bardziej podchodzi a klasą i użytkowo stoją na podobnym poziomie. Przy czym jak doczytałem w temacie mowa o tatula 200hd, jednak curado 201hg bym porównywał do tatuli 100hsl, tatka 200hd jest raczej pod większy gabaryt ze względu chociażby na szpulę i jej pojemność, będzie też raczej przesadą do 70gr. Edytowane 28 Lutego 2017 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiannn1993 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Panowie taki pytanie: Daiwa Tatula 100HSL/100XSL/200HSL czy może Aby Revo SX/Revo rocet/STX HS? Będzie to współpracowało z kijem Black Seveg jerk do 100g. Przynęty tak do 110 max 120g (większość 30-70g) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Lub Daiwa Talula 150HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiannn1993 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Tatula 150HD bardzo fajna ale niestety nie na moja kieszeń... Do wydania mam 800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 150hd polecam. Do przynęt 100gr sprawuje się wyśmienicie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giewont Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Lewa strona to znaczy lewa ręką kręcisz korbką.Chyba większość z nas (praworęcznych) takich kołowrotków szuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Dlaczego będzie przesadą do 70g? Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Dlaczego będzie przesadą do 70g?HD = heavy duty70g = not a heavy dutyHD ≠ 70g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Dlaczego będzie przesadą do 70g? Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu TapatalkaWedług mnie nie. To praktycznie zwykła Tatula pomijając większą i pojemniejszą szpulkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4ll Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Witam. Jestem nowy na tym forum jak i w castingu. Przeczytałem chyba wszystkie tematy i dalej nic nie wiem :-) Szukam w miarę taniego multiplikatora (powiedzmy do 350zł) do przynęt 20-70g. W większości będą to różne gumy i woblery. Wędzisko mam abu garcia venerate 20-60g. Proszę o jakieś propozycje. Myślałem o jakimś tanim abu z serii max ale myślę, że nie wytrzyma sezonu z gramarurą 50+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik23.se Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Cześć mam pytanko jaki multiplikator do wędki zastanawiam się nad tymi dwoma. Dodam że będę lowil na kast pierwszy sezon głównie z łódki przynęty na początek od 20 do 70gr bo nie mam na razie większych połow głównie na Szwedzkich jeziorach .A tyle tego jest że zbaranialem.Chcial bym Multik który ewentualnie można by było przełożyć do ciezszego zestawu jak mi się spodoba castingi.Wędkę już mamSavage Gear Black Savage Trigger 220cm 30-70g 1.Abu Garcia Revo Toro Beast 51 LH High SpeedCzy 2.SHIMANO CHRONARCH CI4+ 151 HG LHEwentualnie tatula typ r Ale daiva ma duży problem z czasem przy serwisie .Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) Cześć mam pytanko jaki multiplikator do wędki zastanawiam się nad tymi dwoma. Dodam że będę lowil na kast pierwszy sezon głównie z łódki przynęty na początek od 20 do 70gr bo nie mam na razie większych połow głównie na Szwedzkich jeziorach .A tyle tego jest że zbaranialem.Chcial bym Multik który ewentualnie można by było przełożyć do ciezszego zestawu jak mi się spodoba castingi.Wędkę już mamSavage Gear Black Savage Trigger 220cm 30-70g 1.Abu Garcia Revo Toro Beast 51 LH High SpeedCzy2.SHIMANO CHRONARCH CI4+ 151 HG LHEwentualnie tatula typ r Ale daiva ma duży problem z czasem przy serwisie .Z góry dziękuję za pomocMoim zdaniem, kolego drogi, podałeś dwie skraje - nietrafione- propozycje pod wybraną wędkę. Beast będzie za duży do tego zesatwu a chronarch za delikatny. Tu idealnie pasować będzie tatula 200HD lub s. curado. Edytowane 6 Lutego 2018 przez MarCinFin 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Witam. Jestem nowy na tym forum jak i w castingu. Przeczytałem chyba wszystkie tematy i dalej nic nie wiem :-)Szukam w miarę taniego multiplikatora (powiedzmy do 350zł) do przynęt 20-70g. Cześć mam pytanko jaki multiplikator do wędki zastanawiam się nad tymi dwoma. Dodam że będę lowil na kast pierwszy sezon głównie z łódki przynęty na początek od 20 do 70gr ...Déjà vu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 ... albo rozdwojenie osobowości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek2828 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Witam od tego roku chcę zacząć popróbować z Castingiem:) więc pytanko... Wędkę chcę kupić : Millenium HD Fatso Jerk, 1.80, 25-60 lub długość 1.95 mam 170cm wzrostu pomożecie?Co powiedzie na temat tego kija dla początkującego?Potrzebuje również Multiplikator powiedzmy do 400zł fajnie jak by był tańszy,chodzi o to aby był warty,znajomy poleca mi Abu Garcia Black Max co sądzicie o nim? Dodam iż planuję łapać na średnie Slidery 10-15cm max. Jestem zielony w tym temacie,na spinning łapie kupę lat...a i głównie będę łapał z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Odpuść sobie BlackMaxa . Za około 400zł można kupić nową Tatule na Aliexpres i będzie to chyba najlepszy wybór w tych pieniądzach. Ewentualnie poszukaj jakiejś używki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek2828 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 A co myślicie o Shimano Citica 201G?Pociągnie przynęty wagowo 60gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 tak, Citica bez problemu powinna dać radę,jak długo wytrzyma zależy od tego jak i gdzie będzie eksploatowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) a tatula 200hsl? bo kupiłem to i nie wiem do czego. Jedyna opcja na ten moment to zastąpić nią revo toro przy kiju do dużych gum. Tylko nie wiem czy jest sens. kurczę, nie ten temat... Edytowane 12 Lutego 2018 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterx Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Ja do takich przynęt używam shimano curado 201ihg i daje rade. Ale głównie rzucam sliderami 10s i fatso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi