Lester Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Czym wykonujecie nacięcia na stery pod grubszy poliwęglan powiedzmy powyżej 1mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Dremelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ubiegł mnie kolega Dokładnie multiszlifierką z tarczą tnącą. Są dostępne różne grubości takich tarcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Dokładnie bardzo wygodne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Bardzo wygodne . Tylko polecam wydać dodatkowe 6 zł na okulary ochronne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Nooo jeżeli te tarczki są z porcelany lub czegoś podobnego to tak, strzelają jak nie wiem Ja używam tych metalowych i jest spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Tarczki jak tarczki, ale pyłu idzie równo, czasem się dojdzie do ołowiu albo drutu to dopiero daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ja po szlifowaniu Dremelem to smarkam trocinami potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Krzysiek dobre spostrzeżenie. Przeważnie o okularach się nie pamięta a parę razy było o włos. To samo maska do malowania dużych partii wobków. Szukam teraz dobrej maski do odlewania ołowiu, bo sporo odlewam a wdychanie na zdrowie nie wyjdzie napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 To znaczy że powinienem kupic coś w rodzaju dremelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Idzie kupic takie cos juz od 70 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Na upartego wystarczy Tobie tarcza z mocowaniem i wkrętarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 To znaczy że powinienem kupic coś w rodzaju dremelka? Nie musisz. Dremel tudzież Proxxon (którego bardzo polecam, nie do zajechania), to narzędzia o dużym wachlarzu zastosowań. Jeżeli miałbyś ich używać tylko do bruzd pod stery to duży wydatek. Można to z powodzeniem rozbić cienkimi brzeszczotami, w odpowiednio małych ramkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Ubiegł mnie kolega Dokładnie multiszlifierką z tarczą tnącą. Są dostępne różne grubości takich tarcz. sam myślę o takim dremelku - problemem jest tylko znalezienie tarczek metalowych do drewna o srednucy która odpowiadałaby po nacięciu grubości 1,5mm poliwęglanu - może macie jakis namiar na takie tarczki, bo sama szlifierka to nie problem, a w zestawach to ani raz nie trafiłem żeby w komplecie były tarczki do drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Jeśli mają być koniecznie 1,5 mm metalowe to tylko frez wchodzi w grę ale można naciąć i delikatnie przejechać papierem ściernym i już ster 1,5 mm pasuje jak ulał . Ja osobiście nacinam frezem diamentowym o grubości 1mm proxxona używam go parę ładnych lat i idzie jak gorący nuż w masełko trzeba uważać na stelaż w moment przechodzi przez drut 0,8mm . Nie taki sam jak mój ten jest typowo do cięcia ale też proxxon szczerze polecam tą firmę nie do zajeb... . http://www.narzedzia.pl/Pi%C5%82ki-tn%C4%85ce-diamentowe-fi- 20-mm,3320.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Kiedyś czytałem, na którymś forum że firma SKIL robi bardzo przyzwoite minie szlifireki, ponoć dużo lepsze od dremla. http://allegro.pl/szlifierka-prosta-skil-1415-walek-osprzet- dremel-i2180592383.htmlA co do samego pytania,ja stery w swoich wobkach wycinam cienkim brzeszczotem później pilniczek do paznokci lub papier scierny i mam nacięcie o dowolnej szrokości od 0,75mm do oporu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Swego czasu w lidlu była walizeczka z częściami do tej szlifierki a ten zestaw kosztował 30 zł więc zaryzykowałem i powiem że za te pieniądze to suuper. W zestawie jedna tarczka metalowa z diamentem, jedna metalowa z ząbkami i duuuuużo innych.Powiem że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi