Skocz do zawartości

ugly stick/beast master

gooral

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tak sobie chcialem kupic cod do polowu na gume (gumki 2-6cali na glowkach 5-20g + jakas wieksza obrotowka poszarpanie malym sliderem czasami) i z poczatku wpadlem na pomysl zakupu robinsona diaflexa (mam percha 2-12 i mz to super kijek moze akurat troszke za szybki bo sporo okonkow spada, ale ten grubszy ma byc glownie do szczupaka wiec to inna bajka - kij ladnie pracuje pod przylowem ugina sie i amortyzuje 0 jakims wirtuozem nie jestem, ale mz to bardzo dobry kijek - stad wstepny wybor).

Pozniej wpadlem na pomysl by kupic cos co moglbym ew wziasc na ebro/na kuter i po obejrzeniu kilku filmikow napalilem sie na beastmastera (bodaj 15-50g jest w travelu 2,7/3,0m) albo ugly sticka. I tutaj pytanie dla uzywajacych tych kijkow - nadadza sie one do moich zastosowan?

Pytam bo rzadnego z kijow nie mam do pomacania.

za to mialem dzisiaj w rekach beastmastera 50-100g to jest kawal paly - nie wiem czy 15-50 bedzie duzo miekszy czy raczej od razu myslec o 10-30g?.

I dorwalem tez dzisiaj uglysticka lite 30-60g i on jest miekki jak spagetti (w stosunku do c.w. ma akcje jak shimano nexave) mz absolutnie za miekki.

nie wiem czy zwykle ugly sticki tez sa takie miekkie?

O 10-30 nawer nie mysl, tym kijem nawet gumy nie podbijesz, jest to strasznie wolny kij, ale jezeli na szczupaka to ew moze sie nadac ale raczej nie ta gramatura.Mialem go 10-30, sprzedalem i kupilem Robinsona Diplomata 15-45 i jestem baaardzo z niego zadowolony, radzi sobie nawet z sumkiem(14kg) bo narazie taki najwiekszy sie uwiesil, ale mysle ze i z wiekszym by sobie poradzil

Uglytiki są miękkie jednak zale?źy to od długości kijka.

Je?źeli u?źyjesz takiego 213cm i cw do 35 gr to z tą gramaturą sobie poradzi bez najmniejszego problemu. Czym dłu?źszy tym bardziej SPAGETTI :mellow:

Ja miałem właśnie takiego i podbijałem kaguty, gumy i sumek był wyciągnięty i kilka zander?łw , wiec daje radę.Najwa?źniejsze ?źe mało spad?łw z niego zanotowałem.

Niestety nie podpowiem Tobie rozwiązania w dłu?źszych patykach bo takowych nie lubię. U mnie max 255cm na kropaski, a norma to 200 cm.

pozdrawiam,

ZH

Uglytiki są miękkie jednak zale?źy to od długości kijka.

Je?źeli u?źyjesz takiego 213cm i cw do 35 gr to z tą gramaturą sobie poradzi bez najmniejszego problemu. Czym dłu?źszy tym bardziej SPAGETTI Very Happy

no to lekka kiszka. bo sporo rzek na ktorych lubie lowic ma geste trzciny na brzegu w blocie i o ile z zimie to ni ejst problem to w lecie juz gorzej bo ani w bloto wejsc (kto wpadl po pas w torf na suck/inny wie o czym mowie) ani krotkiego kija wystawic...

Witam Panowie

U?źywam Beast Mastera do 50gr. Chodzi pod cię?źkimi spoonami, średnimi jerkami. Na plecionce. W wiosennych badylach,czasami na cię?źkich zaczepach. Wyjmuje wszystko. Jest super.

Ma 1 feler.Trzeba mieć mocne nadgarstki,bo po wielogodzinnej mł?łcce,bolą. Nadgarstki. Ale idzie się przyzwyczaić.

Pozdrawiam.

Alek.

Beastmastery moim zdaniem to chyba najmocniejsze nie drogie kija jakie miałem okazje mieć,przyznam ?źe testowałem je pod wzg urazowości i na prawdę są mocarne.fakt lekkie i finezyjne nie są,ale złamać nawet na kolanie jest cię?źko

jeśli do podbijania to tylko 40gr w g?łrę.Obadaj najszybsza i najsztywniejsze wcielenie BX gdzie są omotki na przelotkach a nie to cię?źkie wł?łkno węglowe,poza tym dali l?źejsze przelotki.

Tu masz test naszego kolegi z forum w prawdzie tu jest model 150gram ale jest ten kija na tyle subtelny ze nawet do Twoich zadań bym go zaadaptował.

modele l?źejsze są r?łwnie mocarne,warto pomacać te kijki jak masz dostep.

Beastmastery moim zdaniem to chyba najmocniejsze nie drogie kija jakie miałem okazje mieć,przyznam ?źe testowałem je pod wzg urazowości i na prawdę są mocarne.fakt lekkie i finezyjne nie są,ale złamać nawet na kolanie jest cię?źko

jeśli do podbijania to tylko 40gr w g?łrę.Obadaj najszybsza i najsztywniejsze wcielenie BX gdzie są omotki na przelotkach a nie to cię?źkie wł?łkno węglowe,poza tym dali l?źejsze przelotki.

Tu masz test naszego kolegi z forum w prawdzie tu jest model 150gram ale jest ten kija na tyle subtelny ze nawet do Twoich zadań bym go zaadaptował.

modele l?źejsze są r?łwnie mocarne,warto pomacać te kijki jak masz dostep.

dzisiaj sobie w sklepie poogladalem kilka wedeczek i:

beastmaster 15-40 (czy ile mu tam ten stary brazowy) byl ok, ale spodobal mi sie shimano diaflash 14-40g (chyba starszy model z korkiem na rekojesci - byly tez jakies ze skora, ale za 200 czy 300 euro.) mial akcje troszke sztywniejsza na sucho od beastmastera i tez byl zbudowany z biofibre (domyslam sie, ze to skladnik powodujacy, ze te wedki sa takie mocne?) do tego spodobal mi sie brak foregripu (dotykasz palcami bezposrednio blanku.

Wyrwalem go za cene beastmastera (w katalogu go nie ma, ale to chyba wyzszy model?) dzisiaj nie mailem jak go w pelni przetestowac (lowilismy na plytkim kanale ale od biedy dalo sie nim prowadzic podwojnegu lusoxa (bez ciezarka)i szarpac gumkami w stylu slug2go kilkunastocentymetrowymi tez bez obciazenia) moze jutro skocze na pobliska zaporowke z gumkami

ps mialem tez w rekach forcemastera, ale przy identycznym c.w. byl chyba jeszcze miekszy od beastmastera.

edita

wlasnie sobie rzucilem okiem na net nimy SRP to okolo 150 euro (ja dalem 130 wiec nie tak zle) i widze, ze przelotki niby tytanowe wazy 190g (mi to wisi ja waze 120kg 20dag mi nei robi roznicy, ale w rekach w stosunku do moich innych wedek przyjemnie lekki) + ma jakis vibralock az sie boje uzywac

PS czy tylko ja tak mam, ze w beastmasterze nei dotykalem palcami blanku? (tam sa takie odsloneicia, ale one chyba tylko dzialaja jak sie trzyma kolowrotek po srodku dloni a ja zawsze trzymam miedzy najmniejszym i serdecznym..) w ten sposob w diaflashu mam na blanku kciuk, wskazujacy i faka a czy to cos daje to sie zobaczy.