russian80 Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 To wstaw jeszcze zdjęcie jak to wygląda uzbrojone...też jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 IMG_20221112_235758.jpgJaka z doświadczenia jest min i max długość drucianego trzonka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 I zastanawiam się nad potrzebą druta???a nie można zrobić to na tzw.bocznym troku?? I przynętę nisko podwiązać co jak drops shot?? Pytam z ciekawości...jakie zadanie ma ten drucik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Chyba przez sztywność utrzymuje przynętę nad dnem . W bocznym opadnie na dno Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Też tak myślałem,ale może przewrócic się na bok jak damy luzu..i tak jakoś się zastanawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 (edytowane) A jak w praktyce sprawdza się Tokyo ?? Jaka to średnica drutu ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJak okoń jest „na braniu” to w to-to też walił. Na haczyku miałem dwucalowe ripperki - keiteh i od Cyprysa. Ja zrobiłem na przelotowych ciężarkach (powyżej ciężarka dałem kilka koralików, pewnie bardziej dla mnie, niż ryb), górne oczko zamknięte, na dole drut wygięty w „L” lub „U”. Ciężarek jest w stanie się swobodnie przesuwać na drucie. Chodziło mi o możliwość zmiany ciężarka nad wodą (peanem jestem w stanie wyprostować)-stąd wygięty lekko drugi koniec. Kuba zmodyfikował to inaczej, czy lepiej/gorzej? Praktyka pokaże.Na pewno szybciej zmieni się ciężarek. Pytanie, czy dodatkowy przegub pomaga czy przeszkadza? Edytowane 13 Listopada 2022 przez Kokosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Po kolei, długość drutu jest zmienna i raczej nie ma dolnych ograniczeń, górną granicę określa długość wędki, która przekłada się na możliwość rzutu, zwyczajnie drutu nie wkręcimy w przelotki Drut czy nie drut, musi być drut. Długość drutu ustalam zależnie od tego co znajduje się na dnie. Jeśli są to drobne kamienie drut jest krótki, im większe tym dłuższy. Analogicznie w przypadku gęstości podłoża, im twardsze tym krótszy... Gałęzie, zwałki itp wymagają użycia wersji balerina czyli takiej gdzie ciężarek blokujemy w połowie długości drutu, pokazany na zdjęciu to loly pop. Łowimy aktywnie, cały czas animując przynętę, uderzamy w dno itd. szukamy ryb między kryjówkami i przeszkodami. Czasem a nawet często ryby, kryją się w zakamarkach dna, które zwykle omijamy w trosce o utratę zestawów, właśnie w takich miejscach sprawdza się Tokyo rig. Część wędkarzy uważa, że przegubowa konstrukcja zwiększa skuteczność przynęt, ja nie należę do tej grupy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Kuba czy ten system stosujesz tylko na okonie,czy przy łowieniu sandaczy też się sprawdza? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Zdecydowanie przy sandaczach w patykach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 (edytowane) IMG_20221112_235758.jpgPytania trzy: gumiś pływający się sprawdzi?,oczko drutu zapięte za mniejsze oczko agrafki (jak na zdjęciu) czy to tylko przypadek ?,zamiast przyponu wolframowego stosowałeś fluorocarbon ? Edytowane 16 Listopada 2022 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Guma może być pływająca, drucik zawsze zapinam na mniejszym oczku agrafki ale być może, nie ma to znaczenia. Nie używam FC, jestem największym przeciwnikiem FC na świecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 A dopytam o długość przypony/wolframu, czy nie następuje plątanie przynęty o przypon podczas zarzucania ?Też przetestuję ten sposób montowania zestawu pod sandacze szuracze i przygniatacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Przyznam, że nigdy mi się nie spłatało i nie bardzo widzę powód czemu miałoby... Używam zwykłe przyponów około 50cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2023 (edytowane) Jestem nostalgiczny i z lubością wspominam czasy kiedy wędkarze stosowali białe piórka, które wytwarzały, pod wodą, wirujące bąbelki powietrza... Sam, oczywiście też wierzyłem, że bąbelki mogą być wabiące Moja koncepcja jest jak zwykle nieco inna i wykorzystuje bąbelki jako element akustyczny acz wabiący... https://vm.tiktok.com/ZMYfjcare/ https://youtu.be/wJ0ZkTNeBow Edytowane 3 Marca 2023 przez guciolucky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Sezon już za chwilkę... https://youtube.com/shorts/Hy49FD8jVc4?feature=share 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Chwalipięta i podjudzacz. Moje wszystkie "nowe" projekty leżą grzecznie w zamrażarce, a stara armada przechodzi drugą młodość ???? Nie mam chyba wyboru i znowu, jak z E1, będę musiał wziąć nożyk, papier ścierny, trochę śrutu nad rzekę. Opodal krzaczka oczywiście, bo normalne przecież one nie będą ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Boleniowy jerk https://youtu.be/uqB7oCWRsuo?feature=shared 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Ciekawe jak to będzie śmigało, jak wyrwie się z umywalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Jak się wyrywało z umywalki to było zabijane przez pelagialne rapy, co utwierdziło mnie, że pływa dobrze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Kuba, ale miał być inny kształt niż rybopodobny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Oczywiście Sławku, owy kształt, który masz na myśli, nie został opublikowany ale jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Jak się wyrywało z umywalki to było zabijane przez pelagialne rapy, co utwierdziło mnie, że pływa dobrze? IMG_20240106_191258.jpg Morskie trocie też to polubią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zdecydowanie, morskie trocie i seabassy lubią dobre, boleniowe przynęty. Chociaż ze względu na ultra właściwości rzutowe i akcję imitującą tobiasze, dedykuję im mojego nowego woblera Tencz-a. https://youtu.be/dq_Zt1XH_Xw?feature=shared 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 Koryfena 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi