guciolucky Opublikowano 19 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2024 Pokażę Ci coś jeszcze dużo bardziej zuchwałego, wykorzystasz to na oceanie i będzie to jedna z najciekawszych przynęt jakie widziałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2024 Z chęcią, pracuje nad jakimś dobrym stickiem ktorego będę robił w różnych wielkościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 Pierwsza wersja Twitch Alien bait-a, odrobinę go jeszcze podkręcę ale ogólnie jestem zadowolony. https://vm.tiktok.com/ZNecaLLYC/ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2024 Kiedy milkną rapy... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2024 Mam nadzieję, że wypuściłeś bo chyba nie wymiarowa? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Sto lat, Sto lat! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, szczęścia, zdrowia no i samych metrowych rapiszonów! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca Postanowiłem, że w nadchodzącym sezonie, cofnę się kilkanaście lat wstecz... zacząłem od przystosowania kołowrotka. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca Postanowiłem, że w nadchodzącym sezonie, cofnę się kilkanaście lat wstecz... zacząłem od przystosowania kołowrotka. IMG_20250305_165058.jpg IMG_20250305_161910.jpg IMG_20250305_151340.jpgPatrz a dziś o nich rozmawialiśmy :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia W tym roku, postanowiłem otworzyć sezon w Holandii gdzie dzisiejszy dzień jest ostatnim sezonu. Rybek było sporo, również sandacze, poniżej najładniejsze sztuki, które udało się skusić. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia (edytowane) Na północnym wschodzie, woda jest bardzo zimna a ryby niemrawe i przyklejone do dna. Nie reagują jeszcze na twarde przynęty a miękkich nie należy animować, raczej pozwolić im na swobodne opodanie bez większej kontroli napięcia linki. Mało brań, potęguje satysfakcję z finalizacji. Edytowane 9 Kwietnia przez guciolucky 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia (edytowane) Postanowiłem, że w nadchodzącym sezonie, cofnę się kilkanaście lat wstecz... zacząłem od przystosowania kołowrotka. IMG_20250305_165058.jpg IMG_20250305_161910.jpg IMG_20250305_151340.jpgTak czysto 4fun? Czy stoi za tym coś głębszego? BTW piękny zestaw, klasyk. Edytowane 9 Kwietnia przez Valo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia Tak czysto 4fun? Czy stoi za tym coś głębszego? BTW piękny zestaw, klasyk. Ogólnie stoi za tym rozterka czy napocząć FE czy 10tkę, poważnie to hamulec jest tam bardzo dobry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Kiedy wiesz, że każde 0.1g ma znaczenie, łowisz w dryfie i przynęta płynie trochę za wysoko albo zdałeś sobie sprawę, że lepiej sprawdza się horyzontalny niż pionowy opad...i jeszcze kilka kwestii do których dojdziesz sam łowiąc w bardzo ubogich łowiskach to może przyda Ci się rozwiązanie, które ja stosuję. Oczywiście nie jest to Novum i zdaję sobie z tego sprawę. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Zabezpieczasz klejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Zabezpieczam klejem cyjanoakrylowym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Znane, jak wspomniałeś rozwiązanie, ale bardzo praktyczne, bo można reagować będąc bezpośrednio nad wodą, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Żabojadek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Bez malowania, bez testów, bez x wersji, bez prototypów. Zrobiony,zamoczony i sprawdzony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja (edytowane) Czyli znajomość wody to 80% sukcesu., ???? Edytowane 11 Maja przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja Danielu raczej znajomość zachowań i upodobań danego gatunku. Piękna ryba Jakubie. GRATULUJĘ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja (edytowane) Danielu raczej znajomość zachowań i upodobań danego gatunku. Piękna ryba Jakubie. GRATULUJĘ!Między innymi to się też składa na sformułowanie "znajomość wody". ???? Edytowane 11 Maja przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Polecam, świetne szczypce z alliexpres, precyzyjne, mocne, obcinacz tnie nawet cienkie linki, łatwo obsługuje kółeczka łącznikowe małe i większe a do tego są tanie i mają w zestawie świetną, zbrojoną linkę, która zapobiegnie zagubieniu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca W tegorocznym sezonie trudno nie dostrzec ogólnokrajowej tendencji — bolenie coraz częściej żerują w toni, porzucając powierzchniowe łowy. To zjawisko, choć z pozoru kapryśne, ma swoje źródło w nietypowej, majowej aurze. Rytm ich polowań dyktowany jest przez plankton, unoszący się nieco głębiej niż zwykle — to właśnie on przyciąga ukleje, a za nimi podążają drapieżniki. Polska szkoła łowienia boleni przechodzi swoisty kryzys. Klasyczne techniki, skoncentrowane na powierzchni czy tuż pod nią, okazują się nieskuteczne, gdy ryby znikają w głębszych warstwach wody. Łowienie w toni wciąż jest w naszym kraju mało popularne, stąd narastająca frustracja wędkarzy, nieprzygotowanych na zmianę behawioralnych zwyczajów tych srebrzystych drapieżców. Panaceum to w pierwszej kolejności przynęta a w drugiej umiejętność, prezentacji na właściwym poziomie toni. Pierwsze prezentuję poniżej a drugie wymaga pracy własnej na łowisku. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Pomysł geniusz, podobny stosowałem tylko byłem bardziej leniwy i nie miałem takiego sulikonu. Jak się zaczną żniwa boleni na sieczce to okoniowa jaskółka 5-6 cm prowadzona w stylu trout area z nadgarstka robi robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Naturalnie, zgadzam się z powyższym 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi