saw Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Kuba, zamawiam jereczka do testów Kiedy ciśniemy na Łynę coś pourywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Raczej to nie jerk tylko sprawia takie wrażenie bo oczy ma przyklejone z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Raczej to nie jerk tylko sprawia takie wrażenie bo oczy ma przyklejone z tyłu Niewiem, oczy mogą być dobrze <_< tydzień temu ktoś mi coś wspominał o zbrojeniu jaźiowców na grzbiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Oczy są z tyłu bo kiełż pływa jak rak, zawija ogonem wodę pod siebie, no i nie są to oczy tylko cyrkonie bo oczki kiełża są małe i czarne a te błyskotki mają tylko wabić błyskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerpulawy Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Hmm mam takie pytanie na którym oczku ma wisieć kotwiczka ? bo nie ogarniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 z tego co się dowiedziałem to tam gdzie są jajka to kotwiczka, a na górze do agrafki, ten dzióbek działa jak ster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Teraz ogarniesz. Dziś pierwszy model był nad rzeką i jestem z niego bardzo zadowolony. Jego praca wydaje mi się optymalna na małe cieki, startuje od najmniejszej prędkości, drga z dużą częstotliwością nie plącze się podczas lotu. Ale największą frajdę sprawił mi wobler o pokroju wieloryba, który smaga bąbelkami i potrafi zrobić dzikie uskoki a jak mu się kończy bąbel powietrza na sterze to wylatuje i łapie nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Utkałem gromadkę w różnych rozmiarach, taka mała kiełżowa banda. oraz Daphnia LC. do zadań specjalnych: - górne oczko, praca agresywna ogonowa- dolne oczko, praca drobna-drgająca Teraz zajmę się operacją żuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zabawa z BBS-ami znacznie ułatwia testowanie rozkładu obciążenia, kulki można łatwo przyklejać i odklejać od korpusu. Dzięki tym zabawom przypadkowo zrobiłem ciekawy woblerek. Główne obciążenie jest umieszczone w wywierconym od strony brzusznej kanale a dodatkowe w postaci widocznej kulki z przodu. Wabik ciągnięty bez kulki wykazuje prace lusterkującą bez wychyleń poziomych natomiast dodatek kulki spowodował, że szarpnięty ucieka jakieś 15cm w bok ze zmiennym kierunkiem. Kulka miała początkowo zadanie maskować otwór na obciążenie a stanie się kluczowym elementem przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Jezioro Tanganika Tropheus duboisi Młody osobnik i dojrzały: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Co ty za breloczki się teraz wziąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 oj, kiedyś takie pływały u mnie w baniaku świetne rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 @osiak, looknij na moją kolonię: Samica inkubująca narybek w pysku. Dorosłe ryby są dzikie i pochodzą z Afryki, młode rodzą się u mnie w akwarium i jak widać czują się doskonale. W Tanganice zaczyna już ich brakować więc... Żywy narybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Ładnie Panie, Ja znów nie w pyszczakach, lecz w pielęgnicach amerykańskich się lubowałem Ale u mnie kolanka i redukcje podobne były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 To trafiłeś Panie na takiego co wszystkie ryby kocha i nie tylko : Myszojady Sylwia i Vel Jeziorowa dzikuska Znajdzie się też coś z SA Rybów jak mrówków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Akwarystyka piękne hobby, ja najpierw 5 lat Malawi potem kilka lat Tanganika. Oprócz thropeusów, były muszlowce, szczelinowce. Wcześniej SA i akwaria z zieleniną. Najpiękniejszym widokiem w moich akwa była dla mnie chyba 7 pokoleniowa rodzinka Neolamprologus brichardi piękny widok! Ale Ty chyba jesteś lepszym świrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Tak w te klocki to większego nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Ja tu już myślałem, że trochę przesadnie miałem nierozstawiane zbiorników (1baniaczek+6mniejszych), ale czuję że u Ciebie tego dużo więcej Na dolnym zdjęciu, to chyba jakieś ziemiojady, raczej nie ellioti? @osiak, ja znowu miałem 7 pokoleń nigrofasciatum. Zaczęło się od mieszanej pary (różowy samczyk + pasiasta samiczka), chyba nawet rozgryzłem ich dziedziczenie umaszczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Tak na dole Brasiliensis. Ja od zeberek zaczynałem i kiedyś kupiłem nawet super odmianę od Jerzego Cichowskiego, samiczki z zielonymi płetwami i biały korpusem a samce też z mieniącymi płetwami ale jak zaczęły już nie mieścić się w swoich wannach to dałem je pod opiekę Sciaenochromis-om <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Tak na dole Brasiliensis. Ja od zeberek zaczynałem i kiedyś kupiłem nawet super odmianę od Jerzego Cichowskiego, samiczki z zielonymi płetwami i biały korpusem a samce też z mieniącymi płetwami ale jak zaczęły już nie mieścić się w swoich wannach to dałem je pod opiekę Sciaenochromis-om <_< Ziemiojady były wtedy w centrum mojego zainteresowania, tylko dostać ich nie szło, więc mogłem sobie popatrzeć na zdjęcia w książkach od około 10latek nie mam rybek, ale za to teraz mogę sobie popatrzeć http://www.cichlids.com/ i akurat dzisiaj też sobie tu zajrzałem Do zeberek mam sentyment, czasem się ich pozbywałem, ale po znajomych tyle z mojej hodowli się poniewierało, że zawsze powracały jak bumerang. W 1 pokoleniu wyszły mi homotypowo pasiaste, ale genotypowo różowo-pasiaste i przez to zawsze już miałem oba umaszczenia...Dobra, nie śmiecę już Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Nie śmiecisz, ten temat to część mojej pasji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 ....no ja z kolei zwróciłem uwagę na psiaka.Trzeba mieć mocny charakter i dobrze poukładaną psychikę żeby go poprawnie ułożyć.Znałem takiego co mi kiedyś zalazł za skórę i łaził w okopach przez jakiś czas po mieście.Potem kupił psa z tej rodziny i paradował mi pod nosem.Była jedna kwestia że on się bał ogólnie wszystkich psów.Skończyło się to dla niego ciężkimi obrażeniami zadanymi własnym orężem a ja od tamtej pory to jestem zakochany w tej rasie.Normalnie piątkę bym przybił z tym czworonogiem.Piękny świat sobie stworzyłeś i napewno Ci się nie nudzi.Woblerki też klasa i świeże podejście,coś nowego.Wszystko to razem daje fajną całość i moim zdaniem w tym wątku będzie bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Dzięki, mam nadzieję, że przynęty będą łowić duże ryby . Dziś na swojego kiełża (10mm) złowiłem wzdręgę w moim starym basenie pływackim, który później przerobiłem na staw. Najważniejsze jednak, że udało się nagrać pracę mojej rybki bezsterowej: Wabik podczas bardzo wolnego prowadzenia (jest stabilny także w expresie) jak widać tylko lusterkuje bez machania zadkiem (mała rzeka kleń/boleń???). Jednak dopiero w trakcie jerkowania pokazuje do czego został stworzony...Oceńcie sami czy będą Bolesławy chapać? bardzo mi zależy na Waszej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 ŁOOO EXTRA!Na pewno będą.To jest ten sam na dwóch filmach?Ile wagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Przy wolniejszym ja wolę coś innego,Ale ta spanikowana ukleja, te uniki mnie rozje...y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi