guciolucky Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Jest to ten sam wobler, którego nie ważyłem ale nie należy do super ciężkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 W nurcie pracuje podobnie jak na pierwszym filmie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Im większy nurt lub/i szybsze tempo tym lusterkowanie jest bardziej subtelne. Kierownik wędziska ma duży wpływ na aminowanie pracy wabika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 U nas woda lodowata i w rzekach jeszcze głucho ale jakoś woblery trzeba testować więc poleciałem dziś nad jezioro no i pierwsze ryby na własne wobki, faktycznie uczucie podwójne mimo, że na razie drobiazg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matez Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Płotki na sliderka, tego jeszcze nie grali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Może slidera nasmarował dipem ochotkowym:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Bliżej im do cykady niż slider-a a pierwsza ryba to wzdręga ale pajki też się do nich przyklejają, szczególnie tych większych 2-3cm. Na razie co trafię jeziornego jazia to spada, chyba jest to wynikiem bardzo niskiej temperatury wody, jeszcze przyjdzie czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Wieczorami nieustannie kombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Ta cytrynka bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Cytrynka ma wkręcony ołów pod sam grzbiet i dzięki temu oprócz mocnych drgań dodatkowo lusterkuje w czasie prowadzenia jak i opadania. Jak będzie łowić to zrobię sobie więcej na razie mam sporo pizdrygałek do testowania a ryby śpią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Połóż dodatkowy karton na dno pudełka bo przypadkiem suszarnię przykleisz do paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Dziś, po wielu godzinach dłubania; odlewania obciążenia, wymyślania, rozmów z najlepszymi fachmanami od łowienia boleni i tworzenia przynęt na nie, połączyłem wszystko czego się dowiedziałem i udało mi się zrobić wobler...który zwalił mnie na kolana. Wabik w czasie ściągania lusterkuje samym grzbietem ale nie tak agresywnie jak ostatni tylko łagodniej i drobniej, nie rzuca grzbietem tylko drga. Szarpnięty w górę robi zmienne susy w przód stylem V a szarpnięty w poziomie ucieka daleko bokami. Stary model Nowy model Kluczem było zastosowanie obciążenia ołowiu za pomocą wolframu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Jaziowe disco-polo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 [quote title=guciolucky napisał(a) dnia pon, 16 kwiecień 2012 Jaziowe disco-polo Dobre!Wobki kleniowe zajefajne. Ten Twój prototyp-ciekawa sprawa Jeśli jest lepszy od poprzedniego to...będzie ciekawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Będzie miał okazję wykazać się już w maju, jedno jest pewne numer 64 nie będzie miał malowania, tylko ochronę w postaci warstwy utwardzacza do lakierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ostatnio śledziłem spoconą dyskusję na temat wykonania woblera, który ucieka na boki czy myszkuje. Oprócz dziwnych treści z których niewiele potrafiłem wysnuć wynikało, że wszyscy wiedzą ale nie powiedzą. Pomyślałem sobie ot wielka tajemnica, przecież budowa woblera niewiele różni się od budowy cepa więc nie może to być trudne a na pewno recepta mówiąca o optymalnym rozmieszczeniu obciążenia w pionie nie jest jedyną. Bardzo szybko udało mi się dojść na czym to polega i zrobiłem kilka próbnych wobków. Cały efekt można osiągnąć za pomocą odpowiednio ukształtowanego steru, który powinien posiadać wcięcie przed wejściem w korpus, może ono być asymetryczne a dodatkowo połącznie tego z niesymetrycznym obciążeniem daje efekt rzucania wabika w prądach wody co powoduje, że każdy przebieg przynęty wygląda inaczej a mimo to jest ona bardzo stabilna nawet w expresie. Moje myszkujące myszki i przykład steru dającego efekt nieskoordynowanych ucieczek bocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Nocni wojownicy: 4cm, pływające, praca mega intensywna we wszystkich płaszczyznach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Pierwsze woblery z lipy, prostownik łokciowy nadgarstka (musculus extensor carpi ulnaris) na pełnym zakwaszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Pierwsze woblery z lipy, prostownik łokciowy nadgarstka (musculus extensor carpi ulnaris) na pełnym zakwaszeniu. ale było warto...Najładniejsze jakie dotejpory zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Klasa, smużą? (pytam bo ster mnie mocno nurtuje) Jak długość/waga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Jak ustawisz kij na 12.00 to smużą jak na 15.15 to idą kilka centymetrów pod wodą, długość od 2,5-3,5cm wagi nie znam ale w te większe wsadziłem Pb o masie 4g. Robię nacięcie na stery przed lakierowaniem a wklejam stery po lakierowaniu, pozwala mi to wciskać i wyjmować ster w czasie ustawiania woblerów, po ustawieniu dopiero wklejam, ten kształt steru wymaga dopasowania jego długości do woblera, dobrze dopasowany powoduje, że woblery oprócz podstawowej pracy myszkują na boki. Patent zagarnięty z woblera Salmo bullhead, który jest mistrzem myszkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Ładne te pizd... . Rapala miała kiedyś wobka który bardzo ciekawie śmigał i miał fajne odbicia bolki go uwielbiały Szkoda że mu sekcji nie zrobiłem Edytowane 7 Marca 2013 przez Wędkamojehobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Śliczne te żuczki , fajnie wyszedł ten złoty kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Jak ustawisz kij na 12.00 to smużą jak na 15.15 to idą kilka centymetrów pod wodą, długość od 2,5-3,5cm wagi nie znam ale w te większe wsadziłem Pb o masie 4g. Robię nacięcie na stery przed lakierowaniem a wklejam stery po lakierowaniu, pozwala mi to wciskać i wyjmować ster w czasie ustawiania woblerów, po ustawieniu dopiero wklejam, ten kształt steru wymaga dopasowania jego długości do woblera, dobrze dopasowany powoduje, że woblery oprócz podstawowej pracy myszkują na boki. Patent zagarnięty z woblera Salmo bullhead, który jest mistrzem myszkowania. Konkret odpowiedź, podziękował. Lubię takie żuki „przy kości”, zwłaszcza na noc,nawet gdy nic nie widać i tak zawsze wiem gdzie spadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Niech się już ta zima w końcu skończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi