Skocz do zawartości

Wędki Maximus

katystopej

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, ktoś miał już styczność z tymi kijami ? Tomek Lewandowski (Fishing With Ace) ma teraz jednego na testy - 1-5 213 - na filmach widać, że kijek warty uwagi. Wysłałem maila do Maximusa, lada moment będę miał odp z ceną wraz z wysyłką za tą wersję 1-5 213.

https://maximusfishing.ru/catalog/maximus-midori-neo/maximus

• Like 1

• 2 lata później...

Witam,

spotkałem taki niebiesko-czarny kijek jak w tytule z serii UL Maximus Neon Midori 198cm 1,5-6g

Czy warto mieć go jako podstawową okoniówkę (brzeg, łódka) na małe przynęty, twisterki, małe woblerki. Ma fajny cienki blank, ale trochę drogi więc rozważam delikatnie na razie. Czy da się z nim wygodnie połowić pstrągi na niewielkiej rzece małymi woblerkami lub innymi maluchami? Czy lepiej odpuścić, bo na pstrągi mam Fenwick Elite Tech river runner ? - stara konstrukcja, ale daje radę.  Mam też Konger streeto XUL 1852 0.5-6g, na który wygodnie mi się łowi okonie, ale też powoli się nudzi ;)  Kołowrotek będzie dopięty shimano rarenium 2500.

Proszę o opinie bo informacji jak na lekarstwo poza dwoma filmikami ze wschodu chyba ;)

Edytowane przez Jano

Witam,

spotkałem taki niebiesko-czarny kijek jak w tytule z serii UL. Czy warto mieć go jako podstawową okoniówkę (brzeg, łódka) na małe przynęty, twisterki, małe woblerki. Ma fajny cienki blank, ale trochę drogi więc rozważam delikatnie na razie. Czy da się z nim wygodnie połowić pstrągi na niewielkiej rzece małymi woblerkami lub innymi maluchami? Czy lepiej odpuścić, bo na pstrągi mam Fenwick Elite Tech river runner ? - stara konstrukcja, ale daje radę. Mam też Konger streeto XUL 1852 0.5-6g, na który wygodnie mi się łowi okonie, ale też powoli się nudzi ;) Kołowrotek będzie dopięty shimano rarenium 2500.

Proszę o opinie bo informacji jak na lekarstwo poza dwoma filmikami ze wschodu chyba ;)

Adventure Spinning, chłopak od Dawidka (tak, ten od Lucia) ma i nim łowi.

No i Ace pokazywał na kilku filmach.

Tyle mogę pomóc [emoji6]

Edytowane przez Perch Strike