Skocz do zawartości
  • 0

Wspólna wyprawa na ryby - z W-wy

Pittr

Pytanie

Hej,

nie widzę tutaj wątku o wsp?łlnych wyprawach na ryby, mo?źe takie się nie odbywają... ?

Tak się zastanawiam czy mo?źe jest ktoś komu m?łgłbym potowarzyszyć w jakiejś weekendowej wyprawie, mo?źe nad Wisłę, ale nie koniecznie.

Sam jakoś nie mogę się zmobilizować, syn za mały (5 lat), ?źona... hmm...

Zawsze mo?źna się zło?źyć na benzynę, ?źeby gdzieś dojechać, będzie komu potrzymać aparat itd.

Sprzęt kupiłem w zeszłym roku i jeszcze nie miałem okazji...

Pozdrawiam

Pittr

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hej,

nie widzę tutaj wątku o wsp?łlnych wyprawach na ryby, mo?źe takie się nie odbywają... ?

Tak się zastanawiam czy mo?źe jest ktoś komu m?łgłbym potowarzyszyć w jakiejś weekendowej wyprawie, mo?źe nad Wisłę, ale nie koniecznie.

Sam jakoś nie mogę się zmobilizować, syn za mały (5 lat), ?źona... hmm...

Zawsze mo?źna się zło?źyć na benzynę, ?źeby gdzieś dojechać, będzie komu potrzymać aparat itd.

Sprzęt kupiłem w zeszłym roku i jeszcze nie miałem okazji...

Pozdrawiam

Pittr

To jutro.

• 0

Witam Panowie.

Heretyckie pytanie.

Znacie jakieś łowisko specjalne,ciutek dalej od Warszawy,z zapleczem mieszkaniowym,czyli suchy dach i ł?ł?źko,kuchnia i łazienka. A woda te?ź ciutek większa,?źeby jej nie obejść dookoła w 20min. Drapie?źnik w wodzie... I nie Wersminio,to miejsce pielgrzymek...

Trzeba przetrenować nadgarstki <_<.

To nie ?źart.

Pozdrawiam.

Alek

• 0

Witam Panowie.

Heretyckie pytanie.

Znacie jakieś łowisko specjalne,ciutek dalej od Warszawy,z zapleczem mieszkaniowym,czyli suchy dach i ł?ł?źko,kuchnia i łazienka. A woda te?ź ciutek większa,?źeby jej nie obejść dookoła w 20min. Drapie?źnik w wodzie... I nie Wersminio,to miejsce pielgrzymek...

Trzeba przetrenować nadgarstki <_<.

To nie ?źart.

Pozdrawiam.

Alek

Ja tam bym wolał (po zapłaceniu prawie 200zeta za zezwolenie) spr?łbować sił w wodach PZW, a jako, ?źe jestem w W-wy to łatwo mi by było wyskoczyć nad Wisłe, ale ostatnio jak kilka razy przeje?źd?źałem to nikogo tam nie widziałem. Przed zimą było pełno wędkarz...

• 0

Jesteś pewien, ?źe chcesz szukać wra?źeń nad Wisłą? W tej toksycznej rzece to płynie więcej nieczystości r?ł?źnego typu ni?ź mo?źna pomieścić w głowie!

Bartek-a jak idziesz w Warszawie po ulicy, to masz na sobie maskę gazową :lol: ?

Idąc po mieście to nie jest tak źle, ale uczęszczając nad Wisłę rowerem często trzeba przejechać przez nieprzyjemną aurę. :mellow: Łowię ryby od kilkunastu lat, a nad Wisłą byłem raz i to 20 minut. Jakoś nie widzę przyjemności w odhaczaniu papieru toaletowego, podpasek itp. ;) Ryby są i to du?źe, ale jakoś nie mogę się przełamać do łowienia w tym ścieku. :D

• 0

Te podpaski to mit jakiś ;) Wiadomo-jest, jak jest. Nie trzeba przecie?ź łowić w miejscach newralgicznych :lol:

Żaden mit... W og?łle kiedyś jak byłem na praktykach to człowiek, kt?łry przyjechał do pracy z poza Wawy postanowił przejść na łachę na środku rzeki. Sobie z kolegą przepłynęli, a wyspa była biała. Między innymi właśnie od podpasek... :D Będzie trochę lepiej jak podłączą kolektor, w kt?łrego budowie parę lat na tych?źe praktykach uczestniczyłem.

• 0

Jesteś pewien, ?źe chcesz szukać wra?źeń nad Wisłą? W tej toksycznej rzece to płynie więcej nieczystości r?ł?źnego typu ni?ź mo?źna pomieścić w głowie!

Bartek-a jak idziesz w Warszawie po ulicy, to masz na sobie maskę gazową :lol: ?

Idąc po mieście to nie jest tak źle, ale uczęszczając nad Wisłę rowerem często trzeba przejechać przez nieprzyjemną aurę. :mellow: Łowię ryby od kilkunastu lat, a nad Wisłą byłem raz i to 20 minut. Jakoś nie widzę przyjemności w odhaczaniu papieru toaletowego, podpasek itp. ;) Ryby są i to du?źe, ale jakoś nie mogę się przełamać do łowienia w tym ścieku. :D

Bo połowić chodzi się powy?źej rzutu ściek?łw a po to, aby nałowić to poni?źej <_<

• 0

Najlepsze to są te pijaczki, co łowią w samym kolektorze te leszcze na targ. ;)

W ka?źdym razie w te wakacje mam zamiar się tam wybrać na rowerze porzucać i mo?źe nie nałapać syfu, a jakąś fajną rybkę. :D

Ta tylko w kwietniu zamykają Bergla i wszystko ma iść przez oczyszczalnie

• 0

Najlepsze to są te pijaczki, co łowią w samym kolektorze te leszcze na targ. ;)

W ka?źdym razie w te wakacje mam zamiar się tam wybrać na rowerze porzucać i mo?źe nie nałapać syfu, a jakąś fajną rybkę. :D

Ta tylko w kwietniu zamykają Bergla i wszystko ma iść przez oczyszczalnie

Od grudnia ju?ź zamykają :lol: Ale jak to się zwykło mawiać-kto nęci, ten łowi :mellow:

• 0

Popatrzyłem trochę w google maps i zastanawiam się nad okolicą ujścia świdra i trochę wy?źej:

http://g.co/maps/gkned

od Wiślanej i w d?łł rzeki a?ź do Świdra.

zna ktoś te okolice?

Gassy po lewej stronie Wisły i Karczew po prawej stronie.

W og?łle na forum nie ma post?łw o Wiśle, czy tu rzeczywiście nikt nie łowi?

• 0

Popatrzyłem trochę w google maps i zastanawiam się nad okolicą ujścia świdra i trochę wy?źej:

http://g.co/maps/gkned

od Wiślanej i w d?łł rzeki a?ź do Świdra.

zna ktoś te okolice?

Gassy po lewej stronie Wisły i Karczew po prawej stronie.

W og?łle na forum nie ma post?łw o Wiśle, czy tu rzeczywiście nikt nie łowi?

Kolego Piotrek, jeśli chodzi o stronę Świdra w g?łrę i w d?łł a?ź do wawki to znam, kręce się na tym odcinku od zawsze. Przyjemne miejsca, dzikie. Żeby upolować jakąś rybkę wiadomo, trzeba być baaardzo często nad wodą. Z podpaskami itp. nigdy tutaj nie miałem problem?łw. W maju latam za bolkami po dzikich burtach i mo?źna połowić, nie są to jakieś giganty, ale czasem mo?źna trafić rybkę kt?łra przetestuje konkretnie zestaw. Ale trzeba się nałazić, oj trzeba.