Skocz do zawartości

Serwis u Pana Leśniaka

sol321

Rekomendowane odpowiedzi

Jak do lekkich łowów multikiem to zalej benzyną ekstrakcyjną i pozostaw na kilka godzin. Później pokręć trochę łożyskiem w tej benzynce aby wypłukać smar. Wysusz dobrze i zalej dobrą oliwką.

Po każdym łowieniu dodaj kropelkę.

Do ciężkich łowów nic nie rób.

• Like 1

pinion tez ma za duży luz.

4,978 a 5.

Czasem nie będzie jeszcze większy? Zresztą, po suwmiarce stwierdzasz, że o 0,022 będzie lepsze, to musi tak być. Suwmiarka jest dosyć precyzyjna.

Dobry smar powinien zniwelować te 0,022

Ale mniejsza z tym.

• Like 1

Gdzieś w PL są do kupienia? Potrzebuje 6x16x5. EZO 6,35x15,875x4,978 jest za luźne i za małe.

A może to jest takie EZO jak zegarki Rolex z bazaru... :rolleyes:  Bo coś te wymiary jakieś takie kosmiczne...

No chyba, że nabyłeś se Pan niemetryczne albo przez pomyłkę takie dostarczyli...

Tu masz Pan linka i idzie u nich nabyć TO CO POTRZEBNE... :)

http://www.albeco.com.pl/PL-H12.html?symbol=&nazwa=&producent=8&sr_wewn=6&sr_zewn=16&szerokosc=5&nazwa_symbol=on&w_srodku=on&zerowe=on&precyzja=0%2C9

4,978 a 5.

Czasem nie będzie jeszcze większy? Zresztą, po suwmiarce stwierdzasz, że o 0,022 będzie lepsze, to musi tak być. Suwmiarka jest dosyć precyzyjna.

Dobry smar powinien zniwelować te 0,022

Ale mniejsza z tym.

Srednica wewnętrzna ezo to 6,35, 4,9 to grubość.

Czy oryginał nie wiem. Kupione w sklepie internetowym, na pierscieniach uszczelniających oznaczenia Ezo Japan.

Jutro podejde do sklepu stacjonarnego pomierzyć dokładniej.

Srednica wewnętrzna ezo to 6,35, 4,9 to grubość.

Czy oryginał nie wiem. Kupione w sklepie internetowym, na pierscieniach uszczelniających oznaczenia Ezo Japan.

Jutro podejde do sklepu stacjonarnego pomierzyć dokładniej.

Nie ma takiej opcji,aby były takie wymiary w przypadku łożyska Ezo jak Pan podaje. Proponuję zmienić suwmiarkę na lepszą.

A może to jest takie EZO jak zegarki Rolex z bazaru... :rolleyes:  Bo coś te wymiary jakieś takie kosmiczne...

No chyba, że nabyłeś se Pan niemetryczne albo przez pomyłkę takie dostarczyli...

Tu masz Pan linka i idzie u nich nabyć TO CO POTRZEBNE... :)

http://www.albeco.com.pl/PL-H12.html?symbol=&nazwa=&producent=8&sr_wewn=6&sr_zewn=16&szerokosc=5&nazwa_symbol=on&w_srodku=on&zerowe=on&precyzja=0%2C9

A to co podaje Tomek jest najpewniejszym miejscem zakupu łożysk.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

• Like 1

http://allegro.pl/show_item.php?item=4731451645

Sklep Narontech, 14 tys pozytywnych komentarzy.

To nie są łożyska metryczne,a pozytywne komentarze mnie nie interesują. Po zakupie takiego łożyska i próbie zamontowania w kołowrotku,komentarz nie będzie pozytywny. I wystarczy tylko jeden.

Witam

Panowie, po co te nerwy i szarpanina, przykre to, kiedy koledzy inaczej ze sobą rozmawiać nie potrafią. w kwestii łożysk to nie muszą być be, nikt nie widzi, że 6,35 czyli 1/4" x 15,875 czyli 5/8", to po prostu łożysko o wymiarach calowych. Nerwy nie służą dobrze i umykają takie rzeczy.

Pozdrawiam

• Like 2

Panie Grzesiu, skoro kupione w sklepie, to po prostu wymień Pan to łozysko...

Bo to chyba ta trzecia opcja ma miejsce czyli zamówiłeś normalne-metryczne, a sklep przysłał calowe, pewnie omyłkowo...

Wymienią, wstawisz w maszynę i po zawodach... :)

Panie Józefie, pytanie mam.

Zauważył Pan kiedyś różnicę w pracy kołowrotka jeśli przy składaniu korpusu najpierw nakłada pan łożysko na koło napędu, albo najpierw wkłada w lewą stronę korpusu ( od korby)?

Ostatnio miałem tak, że nakładałem najpierw łożysko na koło, to koło stukało w jednym położeniu, co było wręcz wyczuwalne na korbie. 

Natomiast jak tylko włożyłem łożysko do korpusu, a następnie zamknąłem to stukania nie było.