zorro Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Ostatnio miałem tak, że nakładałem najpierw łożysko na koło, to koło stukało w jednym położeniu, co było wręcz wyczuwalne na korbie. Natomiast jak tylko włożyłem łożysko do korpusu, a następnie zamknąłem to stukania nie było.Podejrzewam, że to czysty przypadek był...Owszem, spore znaczenie ma np. kolejność zakładania w przypadku butów i skarpetek, ale raczej bez różnicy czy wsadzisz łożysko na kółko czy do gniazdka w deklu... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Panie Józefie, pytanie mam. Zauważył Pan kiedyś różnicę w pracy kołowrotka jeśli przy składaniu korpusu najpierw nakłada pan łożysko na koło napędu, albo najpierw wkłada w lewą stronę korpusu ( od korby)?Ostatnio miałem tak, że nakładałem najpierw łożysko na koło, to koło stukało w jednym położeniu, co było wręcz wyczuwalne na korbie. Natomiast jak tylko włożyłem łożysko do korpusu, a następnie zamknąłem to stukania nie było.Czary,mary i jest problem. Nie ma to najmniejszego znaczenia,czy łożysko założymy na koło czy do panelu bocznego. Owszem w przypadku niektórych kołowrotków zwłaszcza tych z uszczelnieniem panelu jest łatwiejszy montaż ( chodzi o uszczelkę ) jeżeli włożymy łożysko do lewego panelu.Mamy lepsze prowadzenie i uszczelka nie podwija się. Pozdrawiam Józef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja również dziękuję.Po ostatnich manewrach bałtyckich, moja Infinity zachłysnęła się wodą. A, że słona, nie w smak jej było .W drodze powrotnej zawitałem do Pana Józefa, w wiadomej sprawie.Dzisiaj młynek wrócił.Zakonserwowany jak tyrolska puszka.W ramach korekt praktycznych, zafasował mocniejszy zbijak kabłąka a w ramach zaś praktyczno -estetycznych doznań, nowe gwinty i śrubki w panelu bocznym, bo starych i loctite 262 nie chciał już spajać, co skutkowało ich permanentnym niedostatkiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Do mnie doszły właśnie dwa TwinPowerki XT. Zakonserwowane, wyregulowane, będą nadal żyć i łowić. Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Dziękuje Panie Józefie, pełen profesjonalizm!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Wszystkiego Najlepszego p.Józefie , przede wszystkim dużo zdrowi , pewnej ręki , samych sukcesów w życiu zawodowym oraz osobistym.Pięknych chwil spędzonych z wędką w dłoni !!!Sto lat !!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Dziękuję za życzenia Panie Karolu. Wędkarstwo to fantastyczna sprawa która trzyma mnie w mocy i jest już ze mną blisko 50 lat.To wiele wspaniałych chwil spędzonych z wędką w dłoni na naszej ukochanej Odrze wśród jeszcze dzikiej przyrody. I wiele złowionych pięknych ryb,które chyba nadal pływają sobie po odrzańskich rewirach . Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Józef Lesniak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał91 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Dzis powrocil do mnie twin power 1000f z przegladu od Pana Jozefa. Pomimo iz kolowrotek byl w stanie bdb++ , po przesmarowaniu chodzi jak maselko )Pełen profesjonalizm ze strony Pana Jozefa, w przyszlosci z pewnoscia nie raz skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Mam pytanie, z czego jest wykonana Ryobi Excia oraz gdzie można dokupić łożysko do roki Red Arc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Mam pytanie, z czego jest wykonana Ryobi Excia oraz gdzie można dokupić łożysko do roki Red Arcexcia jest z jakiegoś stopu amelinium zapewne, łożyska na allegro po taniosci a droższe lepsiejsze ezo na ten przykład na albeco kropka pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Mam pytanie, z czego jest wykonana Ryobi Excia oraz gdzie można dokupić łożysko do roki Red Arc Ryobi Excia jest cały z aluminium ( korpus jak i rotor ) Łożyska kupowałem w Proxima Racing. Z gumowym uszczelnieniem - http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=118_175_187&products_id=1961Zwykłe - http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=118_175_188&products_id=2803 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam Panie Józefie – Dziękuję za pomoc! Wykonana usługa usprawniająca pracę multika na najwyższym poziomie. Chodzi idealnie, sama obróbka, wykonanie pierwsza klasa. Pana rozwiązanie co do usprawnienia i naprawy elementu jest w stu procentach trafne, aż dziw bierze, że Japońce wcześniej tego nie zrobili. Pozdrawiam Serdecznie Andrzej Stanek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam. Dziękuje za uznanie Panie Andrzeju. Pozdrawiam SerdecznieJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam Pana Józefa Zapomniałem podziękować Kołowrotki po serwisie dotarłyPo zdjęciu szpuli widać, że wszystko ładnie wyczyszczone, smar świeżutki bez czarnych przebarwień Praca masło w maśle Na wiosnę Vanquish będzie do przesmarowania bo coś czuję, że strasznie suchutko tam DziękujęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Witam- ja wyslalem okolo 15 tu kreckow shimano wszysyko ok.biomki twinki stelle - moze do daiw ma uraz ;- ) ale shimano bez problemu z zamknietymi oczami robi na cacy..Jutro jada do pana stella millennium 4000ss i biomistrz LS.Koledzy zobaczcie zdjecia warsztatu pana J.Lesniaka-mistrzostwo swiata- moza by powiedziec wszystko na swoim miejscu- poukladane,wszystko pod reka -widac ze to kocha a nie tylko praca lecz i pasja,malo tego dodam ze to czlowiek precyzyjny dokladny,szczegolant-pedantyczny.Ps.dzieks za przeglady moich "zabawek" oby ten czlowiek zyl,funkcjonowal pomagal nam jak najdluzej do konca swiata i jeden dzien dluzej.POZDRO. Edytowane 2 Lutego 2015 przez jogger1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Pragnę poinformować ze nie będę udzielał rad na prywatnych wiadomościach dotyczących napraw kołowrotków,dostosowań itp. Jak również nie będę udzielał rad dotyczących zakupu danego modelu kołowrotka. Serwis jak najbardziej.Swoja drogą rozumiem nową młodą generację którzy myślą że wszystko można naprawić wirtualnie,posługując się przy tym fotkami lub podobnymi wynalazkami i co za tym idzie,jeden bełkot na tym forum.Prawdziwy serwis to serwis cichy,bez szumu i tej całej rozdmuchanej otoczki która funkcjonuje tu na tym forum. Józef Leśniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam, Panie Józefie i dziękuję za doprowadzenie do stanu używalności stelli zakupionej na allegro, oraz za wszystkie poprzednio serwisowane kołowrotki. Pozdrawiam Andrzej Partyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Pragnę poinformować ze nie będę udzielał rad na prywatnych wiadomościach dotyczących napraw kołowrotków,dostosowań itp. Jak również nie będę udzielał rad dotyczących zakupu danego modelu kołowrotka. Serwis jak najbardziej.Swoja drogą rozumiem nową młodą generację którzy myślą że wszystko można naprawić wirtualnie,posługując się przy tym fotkami lub podobnymi wynalazkami i co za tym idzie,jeden bełkot na tym forum.Prawdziwy serwis to serwis cichy,bez szumu i tej całej rozdmuchanej otoczki która funkcjonuje tu na tym forum. Józef LeśniakPodpisuję się i popieram w całej rozciągłości, w szczególności motyw taksowania, wyceniania, wartościowania i podejmowania decyzji za "kupowaczy"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Witam Panie Piotrze Nowakowski. Pana Stella 4000 '98 jest zrobiona na tip-top.Szkopuł w tym że straciłem Pana dane adresowe nr telefonu i nie mam jak Pana powiadomić. Proszę się ze mną skontaktować. Nr telefonu Pan zna. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 23 Lutego 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Witam Panie Piotrze Nowakowski. Pana Stella 4000 '98 jest zrobiona na tip-top.Szkopuł w tym że straciłem Pana dane adresowe nr telefonu i nie mam jak Pana powiadomić. Proszę się ze mną skontaktować. Nr telefonu Pan zna. PozdrawiamJózef Leśniak Uważał bym żeby kto inny nie zgłosił się po StellkęJak podam mój adres i zamiast Łukasz Szlafka dam Piotr Nowakowski to i tak paczka dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowka Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Super,cieszę sięJutro przedzwonię na spokojnie:-)Dziękuję i pozdrawiam :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Uważał bym żeby kto inny nie zgłosił się po StellkęJak podam mój adres i zamiast Łukasz Szlafka dam Piotr Nowakowski to i tak paczka dojdzie.Teoretycznie Panie Łukaszu ma Pan rację,ale Pana Piotra poznaję po głosie i wiem gdzie mieszka.I zmartwię Pana, paczka nie trafi do Pana choć kąsek łakomy oceniając idealny stan techniczny tego kołowrotka . PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 No niestety może innym razem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Witam.Panie Andrzeju @ ANPART, Pana Stella'98 2500 SDH i Biomaster 4000 są gotowe. To czysta przyjemność serwisować tak czysty i zadbany sprzęt.W szczególności sentyment mam właśnie do starszych kołowrotków takich jak ta Stella '98. Nic nie puka nic nie stuka i nic nie szumi w przeciwieństwie do nowych generacji kołowrotków. W Biomasterze choć nowy, wymagana była regulacja mechanizmu oscylacji,bo sobie trochę postukiwał i "cykał". PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 24 Lutego 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Dziekuję Panie Józefie za przegląd i smarowanie kolejnych kołowrotków. Czystą przyjemnością jest użytkowanie serwisowanych u pana kołowrotków Pozdrawiam Andrzej Partyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi