Sirval Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Wczoraj przetestowałem odebrane w tygodniu od Pana kołowrotki (Sephia i TP C3000).Bajka !!!!Po serwisie pracują nienagannie. Pozdrawiam i dziękuję:Adam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Witam Panie AdamieDziękuję i niech służą dzielnie łowiąc przepiękne pstrągi. Wiem że w Pana rękach kołowrotki będą zadbane. PozdrawiamJózek Edytowane 22 Marca 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Witam Panie RyszardziePana multiplikator ABU Revo jest naprawiony i po serwisie. Wszystko jest w nienagannym stanie. Pracują znakomicie.Przyczyną luzowania się korby było uszkodzenie gwintu w nakrętce. Na szczęście gwint na osi nie uległ uszkodzeniu. Nakrętka została wymieniona na nową + nowa blaszka zabezpieczająca. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 19 Lipca 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Same Ryski coś ostatnio. Panie Ryszardzie @Riici serwis zakończony i jutro wysyłka.TP '98 3000 jest w nienagannym stanie i nie ma się do czego przyczepić.Rarenium zaliczyła kąpiel i tu było trochę więcej pracy. Wszystkie łożyska zostały umyte w alkoholu izopropylowym i ponownie nasmarowane.Zasadnicze elementy takie jak przekładnia i "worm shaft" zostały nasmarowane smarem Ardent Reel Butter. Jest Ok. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluton Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Panie Józefie, Morethan wrócił od Pana z serwisu i faktycznie, cudu w postaci całkowitego zaniku ząbkowania nie ma, jednak jego praca uległa znacznej poprawie. Jest to odczuwalne zwłaszcza w trakcie użytkowania nad wodą. Przez ostatnie 2 dni trochę nim połowiłem, a że szczupaczki dopisały, to tym bardziej nie słyszałem żadnych niepokojących dźwięków. Jedynie piękną melodię hamulca . Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Jakby Józek cuda czynił to pewnie w innym fachu by pracował .Jak ząbkuje to już do śmierci będzie ząbkował. Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 ....Ja ząbkuje .....Późno zaczynasz, chyba że to kolejny zestaw.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Jakby Józek cuda czynił to pewnie w innym fachu by pracował .Ja ząbkuje to już do śmierci będzie ząbkował. Gdybym mógł wyczarowałbym kołowrotek cud,miód i malina . Bez ząbkowania aż do śmierci. Oraz wody pełne ryb i gdyby tak było,to wtedy zapomina się o wszelkich bolączkach kołowrotków. Następuje tzw.amok łowienia i holowania. Życzę tego wszystkim. Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez Józef Lesniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 O, i tu pan Józef trafił w sedno - też chciałbym takiej ilości ryb, zeby nie mieć czasu na myslenie o sprzęcie. I pstrągów w gabarycie wymagającym Cardinala C4. Tylko wtedy pan Józef nie miałby zajęcia, te stare kręcioły serwisowało się łatwo, a zepsuć było ciężko... Nie byłoby też wątku o smarach i oliwkach. Mój Rileh Rex jedzie na ŁT-43 i tego nie bede zmieniał. Ale do shimaniaka jakoś towotu nie widzę... Więc trafi do p. Józefa po wybiciu smutnej godziny zmierzchu 31 sierpnia ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Panie Jozefie potrzebuje wymiary lozyska pod szpulke do R4 Daiwy 3000 Infiniti ,orginalnie tam jest tulejka ale zgubila sie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Panie Jozefie potrzebuje wymiary lozyska pod szpulke do R4 Daiwy 3000 Infiniti ,orginalnie tam jest tulejka ale zgubila sie, 11x7x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Jestem bardzo zadowolony z serwisu i naprawy.Oby więcej było takich rzeczowych i konkretnych fachowców. Pozdrawiam i serdecznie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Kołowrotek to Daiwa Luvias 3012 z Mag Sealed. Był w jakimiś tam nierzetelnym serwisie. Fatalnie nawijał linkę oraz miał padnięte łożysko w nakrętce rotora. Wyglądało na to,że jak przybył do mnie na serwis to poprzedni kompletnie nic nie zrobił,a maszynka została odesłana do właściciela w takim stanie jak przybyła do ów serwisu. Nie był rozkręcany,do rolki zaglądano,ale jej elementów nie umyto i nie posmarowano i do tego zle ją poskładano. W szpuli i w układzie hamulca jeden wielki bajzel itd,itd. O zgrozo.Teraz @Bartas93 wszystko jest ok. Jednak proszę zgodnie z rozmową tel. o zwrócenie uwagi po wyjęciu szpuli na jej powtórne dobre osadzenie. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 4 Września 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Dziękuję Panie Józku za kolejny profesjonalny serwis moich maszynek!Wszystko kręci idealnie:-)Pozdrawiam serdecznie!Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Dziękuję Panie Józku za kolejny profesjonalny serwis moich maszynek!Wszystko kręci idealnie:-)Pozdrawiam serdecznie!ŁukaszPanie Łukaszu,to w głównej mierze Pana zasługa. Mam tu na myśli idealny stan utrzymania kołowrotków w czystości oraz pielęgnacji po połowie. PozdrawiamJózek L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 To ja także na forum podziękuję za naprawę mojego Shimano. Obym w przyszłości nie musiał korzystać z usług Pana Leśniaka, ale jak już, to naprawa tylko u niego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Dziś doszedł do mnie serwisowany przez Pana Leśniaka Shimano Antares.Wszystko zrobione jak należy pełna profeska multik pracuje świetnie.Bardzo dziękuje za serwis i polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Dzisiaj odebralem od Pana Jozefa Twin Powera 3000F. Wszystko dziala jak nalezy) Luz na knobie zniwelowany. Pelna profeska! Dziekuje i milo bylo poznac Pana. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Dzisiaj odebralem od Pana Jozefa Twin Powera 3000F. Wszystko dziala jak nalezy) Luz na knobie zniwelowany. Pelna profeska! Dziekuje i milo bylo poznac Pana. Pozdrawiam.To sobie trochę pogadaliśmy przy okazji odbioru kołowrotka na tematy techniczne i nie tylko. I chyba okazało się,że rzeczywiście jestem gadułą jak ktoś to pisał w jednym z postów ( na te tematy mogę w nieskończoność).A kołowrotek jest zacny i już takich nie wyprodukują. To mój ulubiony model TP (4000),zarówno w wersji na EU jak i JDM. Ta nowa teraz produkowana "sieczkarnia" która już kuleje po pierwszych użyciach nie jest w stanie dorównać niezawodnością i żywotnością tamtym konstrukcjom. Pozdrawiam Panie Tomaszu Edytowane 8 Października 2015 przez Józef Lesniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Nie zaluje zadnej zlotowki wydanej na tego nowego Tp 3000F. Wachalem sie bo w tej cenie moglem miec Vanguisha ale wiem ze dokonalem lepszego wyboru a Pan mnie w tym utwierdzil. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Mogę śmiało dołączyć do tłumu chwalących usługi serwisowe u Pana Leśniaka.Dziękuję Panie Józefie za szybkie i profesjonalne załatwienie sprawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiks1972 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Panie Józefie, TPH 98 właśnie dotarł i po serwisie kręci jak nowy:) Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Panie Józefie, TPH 98 właśnie dotarł i po serwisie kręci jak nowy:) Dziękuję i pozdrawiam W rozmowie tel.wspominałem Panie Krzysztofie co było przyczyną usterki w Pana kołowrotku. Miejmy nadzieję że po zabiegach jakie przeprowadziłem będzie się dobrze spisywać. Wszystko na to wskazuje.Gdyby jednak wystąpiły problemy to pomyślimy ew. o wymianie tej części. Pozdrawiam. Edytowane 16 Października 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Trochę z "innej beczki" (nie chcę zaśmiecać forum kolejnym wątkiem), może Pan Józef lub któryś z forumowiczów odpowie na pytanie,czy szpula od Twin Powera XT, o taka: będzie pasować do Biomastera XT?, o takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi