Skocz do zawartości

Serwis u Pana Leśniaka

sol321

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Witam Panie Ryszardzie

Pana multiplikator ABU Revo jest  naprawiony i po serwisie. Wszystko jest w nienagannym stanie. Pracują znakomicie.

Przyczyną luzowania się korby było uszkodzenie gwintu w nakrętce. Na szczęście gwint na osi nie uległ uszkodzeniu. Nakrętka została wymieniona na nową + nowa blaszka zabezpieczająca.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Edytowane przez Józef Lesniak

Same Ryski coś ostatnio.

Panie Ryszardzie @Riici  serwis zakończony i jutro wysyłka.

TP '98 3000 jest w nienagannym stanie i nie ma się do czego przyczepić.

Rarenium zaliczyła kąpiel i tu było trochę więcej pracy. Wszystkie łożyska zostały umyte w alkoholu izopropylowym i ponownie nasmarowane.

Zasadnicze elementy takie jak przekładnia i "worm shaft" zostały nasmarowane smarem Ardent Reel Butter. Jest Ok.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

• 1 miesiąc temu...

Panie Józefie, Morethan wrócił od Pana z serwisu i faktycznie, cudu w postaci całkowitego zaniku  ząbkowania  nie ma, jednak  jego praca uległa znacznej poprawie. Jest to odczuwalne zwłaszcza w  trakcie użytkowania nad wodą. Przez ostatnie 2 dni trochę nim połowiłem, a że szczupaczki dopisały, to tym bardziej   nie słyszałem żadnych niepokojących dźwięków. Jedynie piękną melodię hamulca  ;) . Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Jakby Józek cuda czynił to pewnie w innym fachu by pracował :) .Ja ząbkuje to już do śmierci będzie ząbkował.

Gdybym mógł wyczarowałbym kołowrotek cud,miód i malina  :D .  Bez ząbkowania aż do śmierci. Oraz wody pełne ryb i gdyby tak było,to wtedy zapomina się o wszelkich bolączkach kołowrotków. Następuje tzw.amok łowienia i holowania.  Życzę tego wszystkim.

• Like 2

O, i tu pan Józef trafił w sedno - też chciałbym takiej ilości ryb, zeby nie mieć czasu na myslenie o sprzęcie. I pstrągów w gabarycie wymagającym Cardinala C4. Tylko wtedy pan Józef nie miałby zajęcia, te stare kręcioły serwisowało się łatwo, a zepsuć było ciężko... Nie byłoby też wątku o smarach i oliwkach. Mój Rileh Rex jedzie na ŁT-43 i tego nie bede zmieniał. Ale do shimaniaka jakoś towotu nie widzę... Więc trafi do p. Józefa po wybiciu smutnej godziny zmierzchu 31 sierpnia ;-)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Kołowrotek to Daiwa Luvias 3012 z Mag Sealed. Był w jakimiś tam nierzetelnym serwisie. Fatalnie nawijał linkę oraz miał padnięte łożysko w nakrętce rotora. Wyglądało na to,że jak przybył do mnie na serwis to poprzedni kompletnie nic nie zrobił,a maszynka została odesłana do właściciela w takim stanie jak przybyła do ów serwisu. Nie był rozkręcany,do rolki zaglądano,ale jej elementów nie umyto i nie posmarowano i do tego zle ją poskładano. W szpuli i w układzie hamulca jeden wielki bajzel itd,itd. O zgrozo.

Teraz @Bartas93 wszystko jest ok. Jednak proszę zgodnie z rozmową tel. o zwrócenie uwagi po wyjęciu szpuli na jej powtórne dobre osadzenie.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

• 1 miesiąc temu...

Dziękuję Panie Józku za kolejny profesjonalny serwis moich maszynek!Wszystko kręci idealnie:-)

Pozdrawiam serdecznie!

Łukasz

Panie Łukaszu,to w głównej mierze Pana zasługa. Mam tu na myśli idealny stan utrzymania kołowrotków w czystości oraz pielęgnacji po połowie.

Pozdrawiam

Józek L.

Dzisiaj odebralem od Pana Jozefa Twin Powera 3000F. Wszystko dziala jak nalezy) Luz na knobie zniwelowany. Pelna profeska! Dziekuje i milo bylo poznac Pana. Pozdrawiam.

To sobie trochę pogadaliśmy przy okazji odbioru kołowrotka na tematy techniczne i nie tylko. I chyba okazało się,że rzeczywiście jestem gadułą jak ktoś to pisał w jednym z postów ( na te tematy mogę w nieskończoność).

A kołowrotek jest zacny i już takich nie wyprodukują. To mój ulubiony model TP (4000),zarówno w wersji na EU jak i JDM. Ta nowa teraz produkowana "sieczkarnia" która już kuleje po pierwszych użyciach nie jest w stanie dorównać niezawodnością i żywotnością tamtym konstrukcjom.

Pozdrawiam Panie Tomaszu

• Like 2

Panie Józefie, TPH 98 właśnie dotarł i po serwisie kręci jak nowy:) Dziękuję i pozdrawiam :)

W rozmowie tel.wspominałem Panie Krzysztofie co było przyczyną usterki w Pana kołowrotku. Miejmy nadzieję że po zabiegach jakie przeprowadziłem będzie się dobrze spisywać. Wszystko na to wskazuje.Gdyby jednak wystąpiły problemy to pomyślimy ew. o wymianie tej części.

Pozdrawiam.