Skocz do zawartości

Serwis u Pana Leśniaka

sol321

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w uczciwość Józka Leśniaka wierzę bezapelacyjnie, absolutnie go nie podejrzewałem o wymianę przekładni, generalnie mam zaufanie do ludzi. Pewnie miał pierwszy taki przypadek z kołowrotkiem, że wyszedł z tego kwas, teraz pewnikiem będzie informował klienta o dziwnej pracy kołowrotka lub podejrzanym wyglądzie części . Jest jeden problem, każdy może pojmować inaczej maślaną pracę czy dobry lub bardzo dobry stan sprzętu ( o ściemniaczach sprzedażowych absolutnie  nie dyskutuję :D ).

Czasem widząc coś na giełdzie w stanie dobrym, mocno bym się zastanawiał czy to kupić ;) .

Widząc taką jazdę jaką miał Józek, strach czyjkolwiek kołowrotek rozkręcać, tyko co jest warte życie bez adrenaliny  :) .

Zaufanym kolegom nadal będę serwis czynił, a że głodny nie chodzę więc będą mieli usługę za free.

• Like 8

Ja w uczciwość Józka Leśniaka wierzę bezapelacyjnie, absolutnie go nie podejrzewałem o wymianę przekładni, generalnie mam zaufanie do ludzi. Pewnie miał pierwszy taki przypadek z kołowrotkiem, że wyszedł z tego kwas, teraz pewnikiem będzie informował klienta o dziwnej pracy kołowrotka lub podejrzanym wyglądzie części . Jest jeden problem, każdy może pojmować inaczej maślaną pracę czy dobry lub bardzo dobry stan sprzętu ( o ściemniaczach sprzedażowych absolutnie  nie dyskutuję :D ).

Czasem widząc coś na giełdzie w stanie dobrym, mocno bym się zastanawiał czy to kupić ;) .

Widząc taką jazdę jaką miał Józek, strach czyjkolwiek kołowrotek rozkręcać, tyko co jest warte życie bez adrenaliny  :) .

Zaufanym kolegom nadal będę serwis czynił, a że głodny nie chodzę więc będą mieli usługę za free.

Dobrze prawisz. 100% wsparcia.

Witam ponownie w tym wątku. Pragnę tym postem zakończyć dyskusję na temat Twin Powera 3000F.  Było bardzo nerwowo i padło wiele słów. Stanęło na tym, że przeprowadziłem z Panem Józefem długą rozmowę telefoniczną. Pan Józef zdeklarował, że zwróci części które zastąpiło łożysko oraz zwróci zapłatę za ostatni serwis(nadal czekam). Zbawienne okazało się podanie przez Pana Leśniaka kontaktu oraz załatwienie nowej przekładni od kolegi z forum esox1972(dziękuje za expresowe wysłanie części) przekładnie postanowiłem wymienić sam. Zakupiłem dwa oryginalne smary shimano DG06 oraz DG13.  Pan Józef doradził telefonicznie jaki luz osiowy zostawić na korbie. Wszystko poszło moim zdaniem bardzo dobrze. Zamieszczam raz jeszcze link do filmiku po 2 serwisie 

oraz link do filmu zrobionego po złożeniu kołowrotka na nowej przekładni 

Różnica jest kolosalna, kołowrotek pracuje cicho oraz bez żadnego oporu oraz stuków. Nie mogło tak być po serwisie u specjalisty? Mówiłem, Panu Józefofi, że kasa nie gra roli. Wiedząc, że przekładnia jest uszkodzona i stawia opory mógł zamówić mi nową skasować za to i obyło by się bez tego wszystkiego. Pragnę zaznaczyć, że nie mam żalu do Pana Józefa za zaistniałą sytuacje.

Skoro sam zapłaciłeś za przekładanie i problemu nie ma (z serwisantem) to znaczy, że Ty ją rozwaliłeś? Po co więc dymiłeś?

• Like 4

Witam,

Panie Józefie mam pytanie odnośnie wstecznego biegu. Przy załączonej blokadzie kołowrotek zaczął "przepuszczać". Zaobserwowałem to w momencie jak temperatura powietrza spadła poniżej +10 st. Podczas ostatniego wędkowania przy temp. +2-3 st sytuacja wyglądała krytycznie - jakby nie było włączonej blokady. Czy jest to wina kiepskiego smaru czy raczej łożysko "oporowe" jest to wymiany. 

Dzieje się tak w Stradicach 1000FE i 2500FA.

Pzdr

Witam,

Panie Józefie mam pytanie odnośnie wstecznego biegu. Przy załączonej blokadzie kołowrotek zaczął "przepuszczać". Zaobserwowałem to w momencie jak temperatura powietrza spadła poniżej +10 st. Podczas ostatniego wędkowania przy temp. +2-3 st sytuacja wyglądała krytycznie - jakby nie było włączonej blokady. Czy jest to wina kiepskiego smaru czy raczej łożysko "oporowe" jest to wymiany. 

Dzieje się tak w Stradicach 1000FE i 2500FA.

Pzdr

Pewnikiem łożysko jest lekko upaprane w środku, wyczyszczenie problem powinno rozwiązać.

• Like 1

Dzięki za odpowiedź.

Pytam w tym temacie, ponieważ ww kołowrotki były na przełomie 2014/2015 w serwisie u Pana Józefa i momentu odebrania przesyłki nie otwierałem ich, a łowiłem 20-30 razy w tym sezonie. Nie były utopione czy tym podobne więc pomyślałem, że może oporówka jest do wymiany bo jej czas dobiegł końca.

Czy do tych modeli są jeszcze dostępne części ?

• Like 1

Jeśli czyszczenie nie wystarczy...

Niska temperatura powoduje skurczenie metalu(test lodówki).

Oporówka shimano jest prosta nawet jeśli się nieco zużyje to wymiana wewnętrznej bieżni pewnie temat załatwi?!

ew wałeczki o podobnych wymiarach z drugiej.

Mam tego trochę.

Edytowane przez klim

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam.

Panie Józefie czy jest Pan w stanie ogarnąć body do luviasa 3000 z roku 2013. Pękła mi stopka kołowrotka na wysokości 3-4 cm od dołu ...W twierdzeniu "ogarnąć " chodzi mi o zamówienie gdzieś takiej części ? Czy w ogóle jest to wykonalne ? Czy raczej w tym momencie kręcioł nadaję się do śmietnika  ?

POzdrawiam PAweł

Edytowane przez PolMart

Witam.

Panie Józefie czy jest Pan w stanie ogarnąć body do luviasa 3000 z roku 2013. Pękła mi stopka kołowrotka na wysokości 3-4 cm od dołu ...W twierdzeniu "ogarnąć " chodzi mi o zamówienie gdzieś takiej części ? Czy w ogóle jest to wykonalne ? Czy raczej w tym momencie kręcioł nadaję się do śmietnika  ?

POzdrawiam PAweł

W partyzantkę się nie bawię.Potrzebne jest nowe body. Może @ Mefisto coś poszuka.Proszę się do niego zwrócić.