Skocz do zawartości

Serwis u Pana Leśniaka

sol321

Rekomendowane odpowiedzi

@cyprys19 nie wiesz dlaczego tak jest? Ze jeden po drugim poprawia? Bo bez obrazy dla niektórych : Jak sie nie znasz to sie nie bierz za serwis. Naczytają się niektorzy ns forum i juz robią serwis. W dodatku szybki serwis w 15 min :-). Otwieranko, doładowanie smaru, zamykanko = .....do zapłaty. He he.

• Like 2

Jak to czytam PANIE JÓZEFIE,to mam wrażenie,że jest PAN cudotwórcą.A tak w ogóle nie wiem co Pan tu robi,pośród tych forumowych partaczy...

Ps.Wiem naprawia Pan sprzęt po forumowych paprakach-jak dobrze,że Pana mamy.

A tak na poważnie jak kolega PRZEMOW napisał smutne jest to,że wszyscy serwisanci zwalają winę na poprzedników,a ja nie sądzę,że ktoś ,kto zajmuje się serwisami napsuł tyle rzeczy na raz.

Tu pytanie do kolegi X.rut czy zna się na budowie kołowrotków,czy tylko opiera się na słowach danego serwisanta?

Zacytuję

"Owa Stella która trafiła do mnie na przegląd była poprzednio serwisowana w bardzo prosty nie zajmujący zbyt wiele czasu sposób,bez jakiejkolwiek analizy."

Co tu analizować,albo się serwisuje,albo nie.Płacę za efekt,a nie za godzinne  analizy.

"Co tu analizować,albo się serwisuje,albo nie.Płacę za efekt,a nie za godzinne  analizy."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niestety,ale naprawdę potrzeba się wgryzć kosztem czasu,i to u mnie nie ma znaczenia,potrafię pracować nad kołowrotkiem sporo czasu aby przywrócić go do stanu właściwego.

A komu się spieszy to niech idzie na bieżnię,a nie serwisuje kołowrotków.

Edytowane przez Józef Lesniak
  • Like 1

Co do tej analizy to jest w tym racja. Ja to się ciesze ze jest tylu "wspaniałych serwisantów". Czemu? Bo wczoraj kupiłem kolejny młynek po takim osobniku ktory stwierdził ze Szrot. A rozwiązanie banalnie proste....między zębami przekładni to było tyle syfu ze nie szło tego doczyścic :-) az papierek scierny poszedł w ruch.... I znów młynek kręci jak helikopter ale już DLA MNIE... :-) Ja nie zajmuje sie serwisem ale pewnie p. Józef na codzień ma do czynienia z takimi perełkami.

Edytowane przez przemow

Chodzi mi tylko o to by za każdym razem nie roztrząsać,i nie robić z siebie cudotwórcy,bo zwalanie winy,jeden na drugiego stało się nagminne.A takie pseudo serwisy mają prawo bytu przez  1 miesiąc,a potem zlecenia się kończą- "magia internetu"

żeby było jasne ,osobiście nic nie mam do PANA JÓZEFA,i nawet nie robiłem u niego żadnych sprzętów,poprostu nie podoba mi się zwalanie winy na wszystkich w około.

Pozdrawiam Panie Józku.

Chodzi mi tylko o to by za każdym razem nie roztrząsać,i nie robić z siebie cudotwórcy,bo zwalanie winy,jeden na drugiego stało się nagminne.A takie pseudo serwisy mają prawo bytu przez  1 miesiąc,a potem zlecenia się kończą- "magia internetu"

żeby było jasne ,osobiście nic nie mam do PANA JÓZEFA,i nawet nie robiłem u niego żadnych sprzętów,poprostu nie podoba mi się zwalanie winy na wszystkich w około.

Pozdrawiam Panie Józku.

Nikt nie zwala winy na kogoś.

X,rut napisał jak było z tym kołowrotkiem,a ja wyjaśniłem w czym była kwintesencja. Gdyby Pan uważnie przeczytał w czym rzecz to sądzę nie pisałby Pan takich rzeczy.

Tak na marginesie - coraz bardziej nie chce mi się zajmować głosu tu na forum widząc to po niektórych wpisach. Jest to być może jeden z ostatnich moich postów.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Witam proszę o pomoc posiadam stradic 3000 gtm ukochany młynek do spina był w zeszłym roku u pana Józefa odwalił kawał solidnej roboty naprawdę mega gość ale do rzeczy zauważyłem po przejściu na żyłke że nawija stożek szerzej do góry co robić ?

taki najtańszy patent to gumowe rurki na poprzeczny trzpień pod szpulą, uniosą ją minimalnie i może wystarczy

• 2 tygodnie później...

Witam.Zakupiłem ostatnio u kolegi Krisu23 shimano twin powera 4000mg po serwisie u Pana Józefa Leśniaka.Jestem pod naprawdę dużym wrażeniem staranności wykonania serwisu. Nic tylko polecać!Sam kołowrotek również technicznie w super stanie.Pozdrawiam!Piotrek

• Like 1

• 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

TD-X 1500iAW już potestowany nad wodą. Po serwisie kręci równo, gładko, cicho, co najlepsze lepiej pracuje pod obciążeniem niż na sucho takie mam odczucia  ;). No i rolka w końcu się obraca.. a na allegro opisany jako że jest w bardzo dobrym stanie  :lol:(no i po części tak bo bebechy w środku są ok) , a tu na dzień dobry do wymiany łożycho, o tyle dobrze że tylko to. Serdecznie dziękuje za serwis młynka. Pozdrawiam. 

PS: Jeszcze mam pytanie bo potrzebna jest mi podkładka pod szpulę, ta biała "ząbkowana" od środka, co by poprawić nawój; Jaki materiał się nada żeby taką podkładkę wyciąć? No chyba że ktoś posiada ze dwie w zapasie, to zapraszam na priv ;) 

• Like 2

Jak nie mamy oryginalnej to można wykonać z PCV lub teflonu i nie musi być ząbkowana od środka. Wystarczy aby średnica zewnętrzna i wewnętrzna się zgadzała. Optymalna grubość to 0,25 mm lub 0.50 mm i pośrednie. Jak te grubości nie dają pożądanych idealnych efektów to nie pozostaje nic jak tylko papierek ścierny o gradacji 1000 i szlifowanie na mniejszą grubość jak 0,25 mm lub 0,50 mm. Jest z tym sporo zabawy,nieraz wyjdzie za pierwszym razem,a nieraz trzeba się trochę pomęczyć aż wstrzelimy się z odpowiednimi grubościami. Do eksperymentów sprawdzających poprawność nawoju radzę używać żyłki lub plecionki wycofanej już z użytkowania.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...