przemow Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 @cyprys19 nie wiesz dlaczego tak jest? Ze jeden po drugim poprawia? Bo bez obrazy dla niektórych : Jak sie nie znasz to sie nie bierz za serwis. Naczytają się niektorzy ns forum i juz robią serwis. W dodatku szybki serwis w 15 min :-). Otwieranko, doładowanie smaru, zamykanko = .....do zapłaty. He he. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Jak to czytam PANIE JÓZEFIE,to mam wrażenie,że jest PAN cudotwórcą.A tak w ogóle nie wiem co Pan tu robi,pośród tych forumowych partaczy...Ps.Wiem naprawia Pan sprzęt po forumowych paprakach-jak dobrze,że Pana mamy.A tak na poważnie jak kolega PRZEMOW napisał smutne jest to,że wszyscy serwisanci zwalają winę na poprzedników,a ja nie sądzę,że ktoś ,kto zajmuje się serwisami napsuł tyle rzeczy na raz.Tu pytanie do kolegi X.rut czy zna się na budowie kołowrotków,czy tylko opiera się na słowach danego serwisanta?Zacytuję"Owa Stella która trafiła do mnie na przegląd była poprzednio serwisowana w bardzo prosty nie zajmujący zbyt wiele czasu sposób,bez jakiejkolwiek analizy." Co tu analizować,albo się serwisuje,albo nie.Płacę za efekt,a nie za godzinne analizy."Co tu analizować,albo się serwisuje,albo nie.Płacę za efekt,a nie za godzinne analizy."--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Niestety,ale naprawdę potrzeba się wgryzć kosztem czasu,i to u mnie nie ma znaczenia,potrafię pracować nad kołowrotkiem sporo czasu aby przywrócić go do stanu właściwego.A komu się spieszy to niech idzie na bieżnię,a nie serwisuje kołowrotków. Edytowane 2 Marca 2016 przez Józef Lesniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Co do tej analizy to jest w tym racja. Ja to się ciesze ze jest tylu "wspaniałych serwisantów". Czemu? Bo wczoraj kupiłem kolejny młynek po takim osobniku ktory stwierdził ze Szrot. A rozwiązanie banalnie proste....między zębami przekładni to było tyle syfu ze nie szło tego doczyścic :-) az papierek scierny poszedł w ruch.... I znów młynek kręci jak helikopter ale już DLA MNIE... :-) Ja nie zajmuje sie serwisem ale pewnie p. Józef na codzień ma do czynienia z takimi perełkami. Edytowane 2 Marca 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Chodzi mi tylko o to by za każdym razem nie roztrząsać,i nie robić z siebie cudotwórcy,bo zwalanie winy,jeden na drugiego stało się nagminne.A takie pseudo serwisy mają prawo bytu przez 1 miesiąc,a potem zlecenia się kończą- "magia internetu"żeby było jasne ,osobiście nic nie mam do PANA JÓZEFA,i nawet nie robiłem u niego żadnych sprzętów,poprostu nie podoba mi się zwalanie winy na wszystkich w około.Pozdrawiam Panie Józku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Chodzi mi tylko o to by za każdym razem nie roztrząsać,i nie robić z siebie cudotwórcy,bo zwalanie winy,jeden na drugiego stało się nagminne.A takie pseudo serwisy mają prawo bytu przez 1 miesiąc,a potem zlecenia się kończą- "magia internetu"żeby było jasne ,osobiście nic nie mam do PANA JÓZEFA,i nawet nie robiłem u niego żadnych sprzętów,poprostu nie podoba mi się zwalanie winy na wszystkich w około.Pozdrawiam Panie Józku.Nikt nie zwala winy na kogoś.X,rut napisał jak było z tym kołowrotkiem,a ja wyjaśniłem w czym była kwintesencja. Gdyby Pan uważnie przeczytał w czym rzecz to sądzę nie pisałby Pan takich rzeczy. Tak na marginesie - coraz bardziej nie chce mi się zajmować głosu tu na forum widząc to po niektórych wpisach. Jest to być może jeden z ostatnich moich postów. PozdrawiamJózef Leśniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Witam proszę o pomoc posiadam stradic 3000 gtm ukochany młynek do spina był w zeszłym roku u pana Józefa odwalił kawał solidnej roboty naprawdę mega gość ale do rzeczy zauważyłem po przejściu na żyłke że nawija stożek szerzej do góry co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Witam proszę o pomoc posiadam stradic 3000 gtm ukochany młynek do spina był w zeszłym roku u pana Józefa odwalił kawał solidnej roboty naprawdę mega gość ale do rzeczy zauważyłem po przejściu na żyłke że nawija stożek szerzej do góry co robić ? taki najtańszy patent to gumowe rurki na poprzeczny trzpień pod szpulą, uniosą ją minimalnie i może wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Szpulka się rozkręca i tam regulujesz podkładki. Edytowane 11 Marca 2016 przez Pendergrast 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giepol Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Witam, dziś wróciły moje małe Shimano i chodzą jak masełko. Wielkie DZIĘKUJĘ !!!! dla pana Józefa za wyrozumiałość i cierpliwość. Jeszcze raz Dziękuję. Grzegorz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowka Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Witam.Zakupiłem ostatnio u kolegi Krisu23 shimano twin powera 4000mg po serwisie u Pana Józefa Leśniaka.Jestem pod naprawdę dużym wrażeniem staranności wykonania serwisu. Nic tylko polecać!Sam kołowrotek również technicznie w super stanie.Pozdrawiam!Piotrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matt_gda Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Właśnie wróciłem z urlopu gdzie połowiłem na moim maleństwem Stella 1000 '98, która przeszła gruntowny seriws u Pana Józefa. Praca marzenie, wyeliminowane luzy, chodzi gładziutko i równo. Kawał dobrej roboty! Dzieki Panie Józefie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 No nie, znowu się Józkowi udało. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 ...a wątek ma już ponad cztery lata! piękny wynik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Ja swoje shimano serwisuje u pana Józka ze Słubic od 2 lat i nie narzekam .Porządna firma, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Dziękuje za wyśmienity serwis jak zawsze pełen profesionalizm.Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 TD-X 1500iAW już potestowany nad wodą. Po serwisie kręci równo, gładko, cicho, co najlepsze lepiej pracuje pod obciążeniem niż na sucho takie mam odczucia . No i rolka w końcu się obraca.. a na allegro opisany jako że jest w bardzo dobrym stanie (no i po części tak bo bebechy w środku są ok) , a tu na dzień dobry do wymiany łożycho, o tyle dobrze że tylko to. Serdecznie dziękuje za serwis młynka. Pozdrawiam. PS: Jeszcze mam pytanie bo potrzebna jest mi podkładka pod szpulę, ta biała "ząbkowana" od środka, co by poprawić nawój; Jaki materiał się nada żeby taką podkładkę wyciąć? No chyba że ktoś posiada ze dwie w zapasie, to zapraszam na priv 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Jak nie mamy oryginalnej to można wykonać z PCV lub teflonu i nie musi być ząbkowana od środka. Wystarczy aby średnica zewnętrzna i wewnętrzna się zgadzała. Optymalna grubość to 0,25 mm lub 0.50 mm i pośrednie. Jak te grubości nie dają pożądanych idealnych efektów to nie pozostaje nic jak tylko papierek ścierny o gradacji 1000 i szlifowanie na mniejszą grubość jak 0,25 mm lub 0,50 mm. Jest z tym sporo zabawy,nieraz wyjdzie za pierwszym razem,a nieraz trzeba się trochę pomęczyć aż wstrzelimy się z odpowiednimi grubościami. Do eksperymentów sprawdzających poprawność nawoju radzę używać żyłki lub plecionki wycofanej już z użytkowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Zechciał by się pan, Panie Józefie odnieść do mojego pytania?http://jerkbait.pl/topic/29654-shimano-stella-sw-2013/page-19#entry1999900 Edytowane 22 Października 2016 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Zechciał by się pan, Panie Józefie odnieść do mojego pytania?http://jerkbait.pl/topic/29654-shimano-stella-sw-2013/page-19#entry1999900Napisałem we właściwym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Bardzo dziękuję za miły gest 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Kolejny raz dziękuję za profesjonalny serwis Panie Józku. Mój czarnuch kręci właśnie tak jak lubię.Kołowrotek kilka sezonów spokojnie pokręci Pozdrawiam Łukasz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Kolejny raz dziękuję za profesjonalny serwis Panie Józku.Mój czarnuch kręci właśnie tak jak lubię.Kołowrotek kilka sezonów spokojnie pokręci PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz23 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Witam, Kołowrotek po serwisie przetestowany, bez zastrzeżeń, Polecam i dziękuje za serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Kolowrotek wspaniale kreci po serwisie. Dziekuje bardzo Panie Józefie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi