Jozi Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 dla tego 95% moich kołowrotków to shimano i zaledwie jedna daiwa na placu boju:DU mnie prawie nówka stara certate 3500 leży w szafie na gorsze czasy.Te nowe z magnetycznym olejkiem absolutnie mnie nie pociągają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Smutne to co Pan pisze Panie Jozefie A tak z innej beczki zapytam, - mial Pan juz na stole operacyjnym nowe Stelle FJ? Jesli tak to moze pare slow z serwisowego punktu widzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Smutne to co Pan pisze Panie Jozefie A tak z innej beczki zapytam, - mial Pan juz na stole operacyjnym nowe Stelle FJ? Jesli tak to moze pare slow z serwisowego punktu widzenia?Problemy jakie opisałem są częściowo do uniknięcia pod warunkiem dbałości o kołowrotek po połowie.Szczególnie po połowie w warunkach morskich.Gro zaleceń w takim postępowaniu znajdziemy w instrukcjach Daiwy i Shimano.Ale kto przestrzega zaleceń firmowych?. Bardzo nieliczna grupa wędkarzy,co widać jak kołowrotki znajdą się w serwisie.A są to wędkarze którzy z dbałością"chuchają"na swoje maszynki i nie dopuszczą nawet aby nabył żadnej ryski. Niektórzy, tak mi się wydaje,noszą ze sobą "poduszeczki" w celu odkładania kołowrotka na niej. Trochę to żartobliwie ująłem,ale z takim sprzętem w takim poszanowaniu nie ma kłopotów.Przestrzegają wszelkich zaleceń po serwisowych.Bo to że ktoś dokonał pełnego kompleksowego serwisu nie zwalnia właściciela od dokonywania niektórych czynności w czasie eksploatacji miedzy okresami serwisowymi. Panie Arku,nie miałem jeszcze przyjemności serwisować Stelli FJ,aczkolwiek miałem możliwość kręcić owym kołowrotkiem w wersji 2500 i 4000.Wrażenia są bardzo subtelne jak dla Shimano z najwyższej półki przystało. A to że nie miałem jeszcze w serwisie to chyba dobrze świadczy o tym modelu. Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 (edytowane) Pewnie ze dobrze to swiadczy o nowej Stelli.Zapytalem bo przeczytalem watek o nowej Stelli i ..... jak to zwykle bywa nic ciekawego sie nie dowiedzialem, nic z praktyki nad woda, ale jedno wlasnie Panskie stwierdzenie mnie zafrapowalo.Nie potrafie go zacytowac dokladnie ale chodzilo o Panska opinie iz warto miec FJ i te ktora byc moze wyjdzie jako jubileuszowa w 2020.Rozumiem a raczej domyslam sie (choc byc moze blednie) ze rozumuje Pan w kontekscie analogicznym do powstania Stelli Millenium Edytowane 24 Maja 2019 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Smutne to co Pan pisze Panie Jozefie A tak z innej beczki zapytam, - mial Pan juz na stole operacyjnym nowe Stelle FJ? Jesli tak to moze pare slow z serwisowego punktu widzenia?Nie wiem czy było, ale gdyby nie to ..: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 dzieki Andrzej tego rosjanina ogladam chetnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Pewnie ze dobrze to swiadczy o nowej Stelli.Zapytalem bo przeczytalem watek o nowej Stelli i ..... jak to zwykle bywa nic ciekawego sie nie dowiedzialem, nic z praktyki nad woda, ale jedno wlasnie Panskie stwierdzenie mnie zafrapowalo.Nie potrafie go zacytowac dokladnie ale chodzilo o Panska opinie iz warto miec FJ i te ktora byc moze wyjdzie jako jubileuszowa w 2020.Rozumiem a raczej domyslam sie (choc byc moze blednie) ze rozumuje Pan w kontekscie analogicznym do powstania Stelli MilleniumFragmentarycznie wiem co kiedyś napisałem.Jedno jest pewne,że Stella FJ jest godna uwagi.Premiera nowej Stelli ,mam nadzieję i skromne życzenie przyczyni się do wbicia gwoździa do trumny dla pozostałej konkurencji tak jak miało to miejsce w przypadku Millenium.Jestem związany od początku z marką Shimano,tym sprzętem się posługuję i uważam go za najlepszy. Shimano potrafi zaskoczyć rozwiązaniami technicznymi i być może doczekamy się super kołowrotka na miarę tych czasów. Bo dotychczas są to raczej zmiany kosmetyczne (design) i niektóre techniczne,ale zmierzające ku lepszemu. Zobaczymy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Dziekuje Panie Jozefie.Chyba zajze do sklepu po 4000-ke 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Wszystkiego najlepszego Panie Jozefie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Wszystkiego najlepszego Panie Jozefie Dziękuję Panie Arku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Józek jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 dzieki Andrzej tego rosjanina ogladam chetnie ."rosjanin" jest chyba Ukraińcem dla ścisłości ;-), ale również chętnie zerkam i polecam. Mądrze i z sensem mówi zwykle, a miałem to wielkie (nie)szczęście być uczonym rosyjskiego w podstawówce, ogólniaku i na studiach też, więc coś tam chwytam, a nawet jak myślę teraz o kołowrotkach to raczej wtułki i podszypniki tudzież inne stopery obrotnego choda mi w głowie niz tuleje, łozyska i oporówki :-D Rozbieranki prezentowane na Profisher wnoszą wizualnie bardzo dużo, bo świetnej jakości zdjęcia w pokazie slajdów pozwalają dostrzec więcej szczegółów, niż na filmie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Panie Józefie jak można się skontaktować z Panem??? Skrzynka chyba pełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Panie Józefie jak można się skontaktować z Panem??? Skrzynka chyba pełna Telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Panie JózefieKołowrotki wróciły po serwisie, jak zwykle wszystko extra.Jeszcze raz dziękuję.PozdrawiamAdam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Panie JózefieKołowrotki wróciły po serwisie, jak zwykle wszystko extra.Jeszcze raz dziękuję.PozdrawiamAdam K.Dziękuję Panie Adamie.Serwisowanie Pana kołowrotków na przestrzeni wielu lat to sama przyjemność. Gdyby tak większość dbała jak pan było by o wiele mniej problemów.Tak trzymać Panie Adamie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) Również bardzo dziękuję za szybki serwis mojej Stelki To ta od tej nieszczęsnej śrubki. Edytowane 6 Lutego 2020 przez nyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Można prosić numer telefonu P. Józefie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 600 156 166 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Polecam, Stelka 2500FE po serwisie kręci o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Witam Panie Józefie ,potrzebuje porady, chodzi o ciężką pracę kołowrotka TP C3000, Kołowrotek młody wiekiem i stażem, jednak kolega zabrał go do Szwecji. Używał główek w przedziale 20-35 gram, znam ten kołowrotek i był całkowicie sprawny (kolega z łodzi).Problemem jest ciężko chodząca korbka, kołowrotek kręci płynnie, nic nie ząbkuje, nic nie stuka. Kołowrotek nie był wcześniej rozbierany, po moim rozkręceniu i przesmarowaniu i ponownym skręceniu nic się nie zmieniło, wczoraj jeszcze raz go rozebrałem sprawdzając uszczelkę pod rotorem jest ok. Zamieniłem łożysko z pod kosza na podporę pod korbę i jest nieznaczna poprawa jeśli chodzi o opór korbki (łożysko z pod korby chodzi w palcach z wyraźnym wyczuwalnym chrobotem w odróżnieniu od tego z pod szpuli).Cały czas kręci ciężko, nie można go puścić w wolny obrót - korba kręci się max 1,5 obrotu, ale dodam praca oprócz tego jest wzorowa.Czy możliwe że kolega przeciążając kołowrotek mógł zajechać łożyska lub skrzywić jakąś oś? łowił podbijając główki 20-35 gram plus guma 5 cali.Noszę się z zamiarem zamówienia łożysk EZO tylko zapytam czy to ma sens, czy gdzie indziej szukać problemu. Zamierzam wymienić łożyska w środku na ezo ale pytanie czy wszystkie ( 2 szt na podporach do korbki 7/11/3 i 7/13/4) i na osi ( 7/13/4 i 5/8/2,5). Czy to dobry pomysł?Serdecznie dziękuję za wskazówki i z góry za pomoc Waldek (601872948) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Rowniez nosze sie z zamiarem oddania mlynkow do ogledzin..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin , zdrowia , wspaniałych wypraw wędkarskich i związanych z nimi wspomnień - bo przecież w wędkarstwie nie chodzi o ryby a o odpoczynek , relaks i wspomnienia , tego szczerze życzę i od serca pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zdrowia po trzykroć i jeszcze większych ryb.[emoji898] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Józeczku Najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi