Skocz do zawartości

Serwis u Pana Leśniaka

sol321

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Czy Pan Józef serwuje też kołowrotki Quantum? Kiedyś był oficjalny serwis Zebco na Śląsku ale to był żart, z kołowrotka który źle chodził zrobili taki co nie chodzi.

Polecam pierwszy post na stronie 6 tego wątku, spytaj bezpośrednio p.Józefa, najlepiej wie jakie kołowrotki serwisuje.

Czy Pan Józef naprawiał kiedys taka przypadłośc w kołowrotku,jak: cięzka praca kołowrotka pod obciażeniem,ale najlepsze jest to ,ze nie jest to duzy opór w wodzie a juz jest problem np: wobler boleniowy 8gr zwijany na spokojnej wodzie lub mepps 2 powoduja spory opór podczas kręcenia,na sucho działa wysmienicie,a z przynętą jest to bardzo uciążliwe i odbiera całą przyjemnośc z wędkowania...wiem ze modele z większym przełożeniem maja cięższy start,ale poza tym wszystko ok....

ps:(stella 4000 98r) model H

Czy Pan Józef naprawiał kiedys taka przypadłośc w kołowrotku,jak: cięzka praca kołowrotka pod obciażeniem,ale najlepsze jest to ,ze nie jest to duzy opór w wodzie a juz jest problem np: wobler boleniowy 8gr zwijany na spokojnej wodzie lub mepps 2 powoduja spory opór podczas kręcenia,na sucho działa wysmienicie,a z przynętą jest to bardzo uciążliwe i odbiera całą przyjemnośc z wędkowania...wiem ze modele z większym przełożeniem maja cięższy start,ale poza tym wszystko ok....

Wyślij do Józka i nie pytaj.Jak ON nic nie zrobi to możesz sprzedać na części, bo nikt inny nie zrobi.

Rotor dobrze przykrecony jest?

Nie bardzo rozumie,luzów niema,tzn:minimalne są więc nie powinno byc cos nie tak....zarobiony jestem okropnie,wiec najpierw wolałem napisac,aby nie było tak ze mi cięzko chodzi a kto inny w rękę weżmnie i dla niego jest ok,bo to wychodzi tylko przy łowieniu..w wolnej chwili odezwe sie do Pana Józefa...i umówie na przegląd..ale czytając opinie o nim...może nie byc łatwo sie "dopchac.... :rolleyes:

Edytowane przez szymi

Witam.

Model kołowrotka bardzo dobrze mi znany i jeden z najbardziej ulubionych. Likwidowałem różne przypadłości w młynkach i pana problem też jest mi znany.

Choć to o czym pan pisze może być subiektywnym odczuciem.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Witam, jak czytam post kolegi o tej stelce i tym oporze, od razu na mysl przycodzi mi stradic 4000 fa. U mnie jest podobnie i cholera jest to tak smieszne , az malo prawdziwe. Oczywiscie przyny moga byc rozne, ale mam to samo. Kupilem nowego i od razu to bylo. Na sucho wystarczylo popchnac korbe i krecil sie bez najmniejszego klopotu, a przy obrotowce jakby ktos za rotor trzymal. U mnie sprzet lezy w pudelku prawie nowy, rozmawialem z p. Lesnikiem, ale jakos nie bylo czasu sie tym zajac i wyslac. Jest tak  jakas pierdola, powiem Ci jedno nie sprzedawaj  :)

Kupilem nowego i od razu to bylo. Na sucho wystarczylo popchnac korbe i krecil sie bez najmniejszego klopotu, a przy obrotowce jakby ktos za rotor trzymal.. Jest tak  jakas pierdola, powiem Ci jedno nie sprzedawaj  :)

Ja tez mam nadzieje ,ze to jakaś"pierdoła"a sprzedawac tez nie zamierzam,bo i kupic taka co raz trudniej.....

..ktoś przesadził z podkładkami podczas kasowaniu luzów w "bebechach" albo umiera któreś łozysko...

I to co pisze @Patu wydaje mi sie najbardziej realne...musze poszukac dokładnego schematu i sprawdze wszystko,co i jak.(mam nadzieje ze w tym modelu nie będzie tak ze cos nie zaznaczone na schemacie a jednak w środku jest,lub odwrotnie :lol:

A co do łozysk,sprawdzałem..każde z osobna zakładałem na długopis i kręciłem żadnych oporów i szumów....

Jesli na sucho kreci lekko i plynnie a pod obciazeniem cięzko,przede wszystkim  sprawdz rolke.W stelli powinna sie obracac niemal od dmuchniecia ;)

Rolka kreci idealnie lekko,bo w tym modelu sa 2 łozyska w rolce działaja bardzo dobrze...

• 4 tygodnie później...

Właśnie wróciły do mnie 2 kołowrotki od Pana Józefa i mogę powiedzieć że dostały nowe życie :)

Stella SW 4000 HG która kręciła jak traktor ( okazało się że dzięki interwencji poprzedniego właściciela ) chodzi jak masełko.

Stradic kupiony jakiś czas temu na forum też wyraźnie się ożywił :)

Dodam tylko że cała akcja trwała 7 dni równo w zeszły piątek wysłałem kołowrotki, a dziś już są u mnie :D

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

p.Lesniak gadac lubi, miałem problem z"nowym" emblemem kupionym od Mefisto import z Japoni ale kreciol nowy zwłaszcza z pracy nie był ........wiec zadzwoniłem do pana Lesniaka nagadal się do woli .Kreciol wyslalem za tydzień dostałem i bajka masełko mowil ze miał czas i lozysko dolozyl bo akurat klient zamowil za dużo (z emblema stelli nie dam rady zrobić powiedział)wszystko za 70zl gadac trzeba umiec ha ha

Edytowane przez marius13

Ano lubię sobie czasem pogadać,bo jak się siedzi całymi godzinami przy Waszym sprzęcie i widzi tylko śrubki,przekładnie,"worm shaft-y" itp.,to czasami można poczuć się zle.To tak dla dobrego samopoczucia,a i konstruktywne decyzje mogą nieraz zapaść. :)

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Józef , tyle kołowrotków rozebrałeś , że pozwól zapytam o podwójną korbkę do stelli sw 4000 '08 . Wiem , ze pasuje z millennium 4000SS i tyle wiem  :unsure:  . Czy jest jeszcze shimano z którego podchodzi podwójna korbka bez kombinacji tzn odkręcam śrubkę zamieniam ramiona , skręcam i po zabiegu . Mam nadzieję ,że jest bo tą z milenijnej trudno upolować  :rolleyes: 

Trochę tego rozebrałem,ale Stelli SW 4000 '08 z podwójną korbką jeszcze nie widziałem.

Szczerze mówiąc nigdy mnie take rzeczy nie interesowały,wiem co wiem,aczkolwiek widziałem kilka innych Stellek z podwójnymi korbkami,były to korbki sprowadzone z Yumeyi. Może tam trzeba poszukać.

Pozdrawiam

Józef Lesniak

Edytowane przez Józef Lesniak

Józef , tyle kołowrotków rozebrałeś , że pozwól zapytam o podwójną korbkę do stelli sw 4000 '08 . Wiem , ze pasuje z millennium 4000SS i tyle wiem  :unsure:  . Czy jest jeszcze shimano z którego podchodzi podwójna korbka bez kombinacji tzn odkręcam śrubkę zamieniam ramiona , skręcam i po zabiegu . Mam nadzieję ,że jest bo tą z milenijnej trudno upolować  :rolleyes:

nie wierze ze z milenki pasuje korbka do sw 08 :rolleyes: 

matt mozesz wrzucic jakies fotki ( niekoniecznie w tym watku)