Skocz do zawartości

Serwis u Pana Leśniaka

sol321

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem że mi się nie podoba :( Kupił Pan kołowrotek w wersji SW przeznaczony do pewnych zadań,a chce Pan łowić nim jak Stradikiem.

Do SW nie ma podwójnych korbek tak jak nie ma przełącznika blokady obrotów wstecznych,a to wszystko ze względów bezpieczeństwa.

Mam też SW i nie zamierzam kombinować,ale jak się podoba to proszę bardzo kombinować.

Pozdrawiam

Józef Lesniak

P . Józefie to nie chodzi o to czy się podoba to podwójna czy nie ( oryginalna też pieknaścią nie grzeszy ;) ) Róznica jest taka , że na podwójnej nie "majta" młynkiem , komfortowo łowi sie z podbicia . A to co samuraj miał na myśli , ma na myśli - rzecz względna :)  Przykład odjechanej dajły od kolegi  Guzu B)

• Like 1

P . Józefie to nie chodzi o to czy się podoba to podwójna czy nie ( oryginalna też pieknaścią nie grzeszy ;) ) Róznica jest taka , że na podwójnej nie "majta" młynkiem , komfortowo łowi sie z podbicia . A to co samuraj miał na myśli , ma na myśli - rzecz względna :)  Przykład odjechanej dajły od kolegi  Guzu B)

Lubie kolowrotki z podwojna korbka, sam mam 3 szt.  pod katem bolenia stradic FG i ultegra 98` a pod klenia, pstraga mam lekka sephie. Krecilem tez stella sw z podwojna raczka.. dla mnie porazka. Ramie korbki jest zbyt krotkie, by swobodnie wprawic w ruch spora przekladnie. Pojedyncza korbka w omawianym przypadku poprostu kreci sie swobodniej, plynniej, lzej.

Matt co moze majtac w stelli sw ? ...chyba ze paranoja jakas.

Dlatego trudno mi sie nie zgodzic w tej kwesti z panem Jozefem.

Podwójna? Jedynie w ................................................................................................ multikach  :P

W stałoszpulowcach nie trawię chociaż, dawniej musiałem (AERO, STRADIC) :)

I w multikach i w stałoszpulowcach..uwielbiam :) .

Jak wiadomo, kwestia gustu, a z nim, jak z pewną częścią ciała :) Może dobrze, że jest taka różnorodność..nudy ni ma ;)

Pozdrówka

Kamil

• Like 1

Bardzo lubię podwójne korbki. Śnię o potrójnych. :)

To se może kierownicę samochodową Pan zamontuj, już bardziej "....ójna" być nie może... :lol:  :lol:  :lol: 

Swoją drogą też czasem lubię pokręcić sobie podwójną... :)

• Like 3

W nowych modelch,niektórych stałoszpulowców ze stajni Shimano długość ramion w korbach (podwójnych) jest dla mnie bardzo męcząca.To raczej dla dzieci jest,nie dla faceta.

Mam co prawda podwójną,ale w TP z 98' dzięki Guzu.Długość ramienia normalna,bardzo wygodnie zakręca :)

Panie Józefie !!!!! Dziękuję za wgląd w Fh ,oraz Aero ,chodzą jak odmłodzone i pełne wigoru i mocy.Mam nadzieję na bliskie spotkanie może ????? koło promu ? Jeszcze raz dziękuję i gorąco polecam złote ręce pana Józefa!!!!! Pozdrawiam Marek Juszczuk.

Panie Józefie !!!!! Dziękuję za wgląd w Fh ,oraz Aero ,chodzą jak odmłodzone i pełne wigoru i mocy.Mam nadzieję na bliskie spotkanie może ????? koło promu ? Jeszcze raz dziękuję i gorąco polecam złote ręce pana Józefa!!!!! Pozdrawiam Marek Juszczuk.

Witam.

Mam też taką nadzieję że spotkamy się 'koło promu" tam gdzie padł mój największy esox.Najchętniej wybieram się tam pózną jeśienią.Ale może zdarzy się wcześniej. Będziemy w kontakcie.

Pozdrawiam 

Edytowane przez Józef Lesniak

Witam, Zwracam się z pytanie do Pana Leśniaka gdyż wiem że serwisuje kołowrotki shimano. Popękała mi podkładka ( numer ze schematu 13177 ) w kołowrotku od dokręcania rączki. Podkładka jest stosowana w większości modeli kołowrotków np. Nexave 2500FC, Exage 2500FC, Super 3000SGT-RC, CAtana 4000FB (takie posiadam). Pytanie dotyczy kupna takiej podkładki. Czy ma Pan zbędną taką podkładkę i może mi sprzedać lub wie gdzie można kupić taką część zamienną. Szukałem po sklepach które sprzedają kołowrotki ale nikt się tym  nie zajmuje. Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam. 

post-55283-0-07227800-1396704747_thumb.jpg

post-55283-0-90929800-1396704754_thumb.jpg

Witam, Zwracam się z pytanie do Pana Leśniaka gdyż wiem że serwisuje kołowrotki shimano. Popękała mi podkładka ( numer ze schematu 13177 ) w kołowrotku od dokręcania rączki. Podkładka jest stosowana w większości modeli kołowrotków np. Nexave 2500FC, Exage 2500FC, Super 3000SGT-RC, CAtana 4000FB (takie posiadam). Pytanie dotyczy kupna takiej podkładki. Czy ma Pan zbędną taką podkładkę i może mi sprzedać lub wie gdzie można kupić taką część zamienną. Szukałem po sklepach które sprzedają kołowrotki ale nikt się tym  nie zajmuje. Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam. 

Niestety nie mam takiego ustrojstwa.Nie potrzeba szukać,nie potrzeba kupować.Każdy tokarz wytoczy taką podkładkę o odpowiedniej średnicy i grubości,a reszta należy do Pana.Trójkątny pilnik i piłujemy ząbki.Nie musi być tak jak oryginalnie,wystarczy zrobić nacięcia na krzyż, I po ptokach.

• Like 1

http://allegro.pl/m3-podkladka-zabkowana-a2-nierdzewna-97a-50szt-i4110036983.html

Masz zapas na 100 lat. W co drugim starym shimano były wkładane takie (ino czarne)...

Panie Tomaszu te się nie nadają. Oś kola zębatego ma na końcu cztery małe wypustki i dlatego potrzebna jest ta specjalna podkładka dosyć gruba z nacięciami trójkątnymi. A za zadanie ma wyeliminowanie luzu na kwadratowej osi korbki.Po lewej stronie korbki jest też specjalnie ukształtowane gniazdo,a sama obudowa też ma dwie wypustki które wchodzą w nacięcia korby.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

W związku ze zbliżającą się i długo wyczekiwaną majówką pozwoliłem sobie dodać wniosek urlopowy mojego taty. Cały ten okres wraz z kolegami poświęcimy na oderwanie się rzeczy codziennych, naładowanie akumulatorów oraz oczywiście na poszukiwanie tego metrowego ;)  Serwis w tym okresie nieczynny  :) Pozdrawiam

post-50764-0-60455300-1398763448_thumb.jpg

• Like 2