sukingad Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Teraz stoi jeszcze mniej, znalazłem ofertę za 180 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Cyt." Tylko nie żyjcie sentymentem za kołowrotkami na ślimaku sprzed wielu lat- wskazujcie to co teraz jest"...Na pewno darzę te kołowrotki jakimś sentymentem. Koniec końców, to ponad 40 lat wspólnego wędkowania, sukcesy i porażki, i nadal niezawodne jak przysłowiowy Kałach. A wyjazd na ryby wyglądał tak, kijek, plecak z klamotami /termos z kawą do plecaka ...i w drogę. Aha, kijek to był teleskopowy ABU Stripper. Nawet ABU C3, który do nich dołączył później nie był tak niezawodny, o czym przekonałem się jakiś czas później /cholerna sprężynka kabłąka/.Współczesny no 3...w relacji cena/jakość /?/ - Tica Taurus 1000/2000, 3000/4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Czemu tylko z początku? Zmienili coś potem bo nie kojarzę?Ta, zmienili niestety tylko na gorsze ( materiały, spasowanie ).Nawiasem pisząc, posiadam jeszcze 2 Blue Arci i Zaubera nówki sztuki z dawnych lat. Mam sentymenta do tych maszynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) A ciekawe czy ktoś miał Never Stop z Ali. Za tą cenę to sam się zastawiam.http://jerkbait.pl/topic/84835-platforma-aliexpress-sprz%C4%99t-z-chin/page-179 Lepiej dołożyć pare papierków i nabyć Lurekiller Saltist,posiadam w rozm 6000 i jestem zadowolony Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez Zack 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 A ciekawe czy ktoś miał Never Stop z Ali. Za tą cenę to sam się zastawiam. Miałem, sprzedałem, kupiłem kolejny.Jest chyba cały wątek o tych maszynkach. Rozłożyłem, złożyłem, nawija nieźle, trochę za mała odległość do stopki - jak nie przyzwyczajony to potrafi dać rotorem po palcach.Przydało by się jeszcze jedno łożysko na osi głównej przed?, czy za pinionem. Tam jest nawet miejsce na łożysko, więc pytanie dlaczego nie ma?I sama oś główna też mogła by być deczko grubsza. I zupełnie nie rozumiem kolejnego łożyska które podpiera szpulkę.To chyba taka moda nastała na wkładanie łożysk kulkowych w bezsensowne miejsca.No bo ile takie łożysko będzie pracowało????Teoretycznie szczelny, ale tylko teoretycznie...Plastikowa nakładka po zdjęciu odsłania wnętrze. A to łączenie - nakładka - korpus, nie wygląda na szczelne. Ale za taką kaske to chyba niezła maszyna... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Od kołowrotka oczekuję poprawnej pracy w warunkach "bojowych" i niezawodności. Cena też powinna być jak za kołowrotek czyli dwa-trzy trybiki i dwa-trzy łożyska a nie jak za mały samochód. Po latach używam w zasadzie dwóch, oba to Tica. oba mają po ok 20-25 lat i poza smarowaniem nic ale to zupełnie nic im nie dolega. Shimaniaki zawiodły mnie swą delikatnością a Daiwy oporówkami, które niby niezniszczalne potrafiły być zawodne. Czyli na zaszczytne 3 miejsce Tica choć u mnie raczej nr 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 http://jerkbait.pl/topic/84835-platforma-aliexpress-sprz%C4%99t-z-chin/page-179 Lepiej dołożyć pare papierków i nabyć Lurekiller Saltist,posiadam w rozm 6000 i jestem zadowolonyA w czym jest lepszy od never stop? Czy stopka też jest krótka? Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 A w czym jest lepszy od never stop? Czy stopka też jest krótka? Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu TapatalkaStopka jest ok,rotor nie bije po pacach,ogólnie kołowrotek lepiej spasowany, do chwili obecnej nic nie klekocze w nim, a trochę poowiłem , tu recenzja https://www.youtube.com/watch?v=o9YnnBQEVZg forumowego kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 A kij, zamówiłem tego lurekillera 3000. Kusił trochę za $140 full metal Deukio , ale waga odrzucała no i ryzyko trochę, nie moglem znaleźć info w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Jest konkretny tylko sprawdź smarowanie jak dotrze bo może trzeba będzie dołożyć trochę siuwaksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Na pewno rozbiorę i wymienię smar na moją tajną broń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Jak to dobrze, że mieszkasz w sumie niedaleko mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi