marian-56 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 WitamMoże kogos zainteresuje 50 rocznica istnienia firmyLink https://www.demystifly.com/single-post/2019/06/15/Thomas-and-Thomas-Celebrates-50-Years-of-Innovative-CraftsmanshipPosiadam kilka wędzisk tej firmy m.in. PARADIGM - ideał do suchej muchy .Kłaniam sie Marian. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 A pewnie, że zainteresuje. W naszym kraju marka ta raczej rynku nie podbiła, a szkoda bo wędziska ma zacne. Sam lubię Paradigma (mam dziewięciostopową czwórkę) za ukrytą moc, solidność i przede wszystkim za akcję i ugięcie. Przyznam, że jedyne które znam to te, trzymane w reku u Piotrka Talmy. Właśnie Paradigm zrobił na mnie najlepsze wrażenie i przyjechał razu pewnego w Karkonosze do nowego domu. Nie będzie on ostatnim z tej "Stajni", oj nie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 2 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 WitamNapiszę coś za co mogę mieć .... Paradigm jest lepszy do suchej muchy niż Winston WT oraz Scott G -( posiadałem obydwa w klasie #5) ale dwuskłady. Mialem kiedyś T&T LPS ,ale pozbyłem się , wtedy bylem zafascynowany muchówkami typu Scott S3 (bardzo szybkie wędzisko)Wszystkie wymienione wędziska miałem w klasie #5 . W tym okresie była moda ,że uniwersalna klasa to #6.Został jeszcze jeden T&T HELIX też #5.Mocna wędka : mucha mokra/streamer/duża nimfa( skobel).Kłaniam się Marian. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 (edytowane) W naszym kraju marka ta raczej rynku nie podbiła, a szkoda bo wędziska ma zacne.(...)Nie będzie on ostatnim z tej "Stajni", oj nie. Podpisuje się pod słowami Marszala. Kapitalne wędki, które nie często się spotyka nad naszymi wodami. Podobnie jak Marian mam Helixa. Z tym, że 8'6" #4. Owszem mocne wędziska, ale nie przesadzał bym z mocą. Może to kwestia budowy. U mnie idealne pod lipienie. Dystans 7 czy 27m nie robi różnicy, na obu łowi się komfortowo. Początkowo był lekki problem z doborem linki, bo jakoś większość mi nie leżała. Ale później znalazłem i wszystko cacy;) swoją drogą pomacał bym tego paradigma bo miałem na niego ochotę, ale jakoś tak nie wyszło... Edytowane 2 Września 2019 przez bezi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Witam, ja również się pod tym podpisze. Wędki piękne, wykonanie na najwyższym poziomie a i świetne narzędzie do połowu. Co prawda mam Contact 10.8 #3 do nimfy ale wędka jest po prostu niesamowita, zaczynając od wagi 83 gramy, niesamowitym czuciem tego co dzieje się pod wodą, kończąc na pięknym ugięciu podczas walki z rybą A najlepsze jest to że świetnie daje sobie rade jak jest potrzeba przejścia na suchą muszke:) Sumując wykonanie, wygląd walory użytkowe pierwsza klasa.Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) A ja od kilku lat rozglądam się i nigdy nie miałem w ręku Paradigm , Wędkuje WT , G , LL, włącznie z Powellem z ery ,,cziko,, a tomas mi chodzi od lat po głowie i nigdy nie miałem okazji spotkać wędkującego żeby pomacać.WitamMoże kogos zainteresuje 50 rocznica istnienia firmyLink https://www.demystif...e-Craftsmanshiptak, bardzodziękujemy Marianie Edytowane 6 Września 2019 przez Franc 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Być może kogoś zainteresuje taka oto informacja. Za niespełna dwa miesiące pojawi się w ofercie T&T wędka, która będzie w pewnym sensie unowocześnioną kontynuacją serii Paradigm. Wędka będzie dostępna w czteroskładzie.Przypuszczam, że zaraz po tym jak tylko się pojawi, dostanę ją do obmacania ;-) W chwili obecnej czekam na kilka wędek z serii ZONE, CONTACT, AVANTT i po tym jak je otrzymam napiszę coś od siebie. PzdrMichał T&T pro team member 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 14 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 WitamWersja PARADIGM jest teraz jako czteroskład pod nazwą AEROSLink do opisu https://thomasandthomas.com/collections/freshwater/products/aeros?variant=5804558337Akcja "podobna" , ale wygodniejszy w transporcieT&T nie podaje wagi wędzisk.Nie należą do najlżejszych. Bardzo dobrze wyważone.Kłaniam sie Marian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Akcja jak słusznie zauważyłeś podobna, lecz to nie jest Paradigm. Na Paradigma w nowym wydaniu trzeba poczekać jeszcze dwa miesiące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Być może kogoś zainteresuje ta informacja. Otóż pojawiły się już w sprzedaży nowe Paradigmy.https://thomasandthomas.com/collections/freshwater/products/paradigm?variant=30306219655228 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 A jak je można kupić w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Obawiam się, że w chwili obecnej nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Mają być za kilka tygodni. Spokojnie sobie poczekam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Mają być za kilka tygodni. Spokojnie sobie poczekam ...porzucam,ocenię i nie będę się jarał czymś czego nawet nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 ...porzucam,ocenię i nie będę się jarał czymś czego nawet nie widziałem.Wpadnij do Koziego Grodu, to ci dam potrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Ja się na tym nie znam, ale jeśli prędkość sznura i osiągane odległości mają być większe (opis), to i sama dynamika blanku musi być inna, możliwe jest tylko uzyskanie podobnego gładkiego i głębokiego ugięcia pod obciążeniem. (choć pewnie też proporcjonalnie będzie wymagało to troszkę więcej masy/siły). Pure Winstona się dobrze sprzedaje, więc pewnie musieli zrobić odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Dzisiaj rynek rządzi się innymi prawami. Trudno oczekiwać od producentów, że będą powtarzali stare serie wędek tym samym nic w nich nie zmieniając. Nowa seria wędek Paradigm powstała w dużej mierze dzięki naciskom konsumentów. Z pewnego źródła wiem, że chłopaki z Greenfield po dziś dzień otrzymują całą masę zapytań w sprawie powyższej serii. Ludzie dalej zainteresowani są kupnem wędek i blanków ze starej serii. Zatem w imię starego porzekadła "frontem do klienta" wyszli na przeciw oczekiwaniom ludu ;-) Ja po swoje dwa ustawiłem się już w kolejce i istnieje spora szansa, że jeszcze w listopadzie uda mi się jedną z nich zamoczyć. Co do konkurencji, to jestem przekonany, że nowa seria wędek Paradigm będzie w stanie konkurować z doskonałym Pure Winstona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Wpadnij do Koziego Grodu, to ci dam potrzymać Nie prowokował byś Radka takimi tekstami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 (edytowane) Wpadnij do Koziego Grodu, to ci dam potrzymać Byłem dzisiaj.Znając poprzednią wersję nie spieszy mi się potrzymać tego kija. Edytowane 25 Października 2019 przez Radek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Po wpisach widzę, że ty to nie dość, że jesteś taki rozważny i wyważony jegomość to w dodatku i podróżnik.Opowiesz jak Ci się to udaje wszystko połączyć ;-) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 31 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 WitamParadigm w USA już dostepnyCiekawe "jak sie ma" do oryginału (zdjecie) Link https://www.demystifly.com/single-post/2019/10/25/IFTD-2019-Thomas-and-Thomas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Pierwsza partia wędek T&T właśnie dopłynęła.Jakość wykonania perfekcyjna w każdym detalu.Tak na szybko i sucho, to zauroczony jestem wędką z serii Zone.Najtańsza pozycja z całej gamy oferowanych wędek, ale jakże ciekawa. Postaram się więcej napisać po pierwszych próbach nad wodą tak, aby móc odnieść się do akcji wędek i całej reszty. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Dzień dobry,Chciałbym przedstawić moją nową wędkę Thomas and Thomas z serii Contact. Co prawda pierwsze próby w plenerze odbywały się na malutkiej rzeczce i, w związku z tym, przetestowanie w pełni możliwości wędki było niemożliwe, niemniej jednak pewne spostrzeżenia i wnioski na tej podstawie wyciągnąłem i chciałbym się nimi tutaj podzielić. Nimfowy T&T z serii Contact 1083-4. Kilka słów o samej budowie. Wędka, jak wszystkie do których Thomas and Thomas zdążył nas przyzwyczaić, jest bardzo ładnie, schludnie uzbrojona. Korek najwyższej jakości, bez wyszczerbień etc. Uchwyt kołowrotka bez niepotrzebnych fajerwerków z delikatnie wygrawerowanym logo na pierścieniu, jesionowy, gustowny insert oraz krótki 1,5 cm dopalacz, poprawiający komfort w wędkowaniu już na pierwszy rzut oka zwracają na siebie uwagę. Wszystko wykonane z ultra lekkich komponentów. Wykończenie bardzo ładną, oliwkową nicią zdobi szary nieoszlifowany blank, który idealnie komponuje się z kolorem uchwytu kołowrotka. Mnie osobiście ten nieoszlifowany blank przywraca stare, dobre wspomnienia i bardzo dobrze się kojarzy. Schludnie i cienko położony lakier w połączeniu z lekkimi jednostopkowymi Recoilami podkreśla wyjątkowy charakter kija. Sama wędka jest bardzo lekka. Kołowrotki Hatch Finatic w rozmiarach 3 i 4 idealnie ją wyważają. Dwa słowa o samym blanku. Jest to połączenie dynamiki i niebywałej precyzji, delikatności o umiarkowanie szybkiej akcji, która po zacięciu ryby przechodzi w piękne paraboliczne ugięcie i pod dużym obciążeniem sprawia trochę wrażenie klasycznego szklaka. Ryby, które złowiłem nie powalały wielkością, ale już na 35 cm lipieniu wędka pięknie pracuje i daje dużo frajdy z holu. Jest to kijek z gatunku tych, co "kulom się nie kłaniały" ;-) i sprawia wrażenie takiego, który z potokiem 50 cm i więcej spokojnie sobie poradzi, lądując go dość szybko w podbieraku. Używałem do tej pory wielu wędek z przeznaczeniem do nimfy, ale nigdy jeszcze wędka do wspomnianej metody nie wzbudziła we mnie tak wielu pozytywnych wrażeń. Akcja wędki jest bardzo ciekawa i raczej próżno szukać czegoś podobnego u konkurencji. Już niebawem planuję wizytę na Sanie, gdzie nie zawaham się sprawdzić Contacta jako wędki do suchej muchy, bo wydaje mi się, że ten kij świetnie podoła temu wyzwaniu. Podsumowując. Love this shit 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocajek Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Potwierdzam w 100%. Osobiście obecnie posiadam 19 wędek T&T i żadnej bym nie sprzedał. Od najlżejszych lipieniówek po najcięższe z przeznaczeniem na głowacicę i docelowo również GT.Wędkę Contact 10'8" w klasie 3 posiadam od bodajże 2 lat. Mam ją uzbrojoną przez T&T trochę inaczej niż fabryczna (kosmetyka), co jest oczywiście w Thomasie możliwe (przelotka wejściowa agatowa, "stare logo", prywatne inskrypcje).Co do samej wędki to potwierdzę to co napisał Michał. Najlepsza obecnie na rynku wędka do lekkiej nimfy. Fantastyczna, wyważona, szybka, a zarazem spolegliwa pod obciążeniem. Trzyma fantastycznie każdą rybę nawet zapiętą za przysłowiową "skórkę". Cudo.Podobna choć znacznie mocniejsza jest 4-ka która jest w stanie poradzić sobie chyba praktycznie z każdą rybą łowioną w Naszych wodach na nimfę.Posiadam również 6-kę o długości 10'8" która znalazła u mnie zastosowanie na brzany. Fantastyczny kij. Polecam wszystkie bo to kawał dobrej i przede wszystkim przemyślanej roboty. W tym roku do oferty Thomasa weszła 10 stopowa 3-ka. Biorąc pod uwagę jakość i walory poprzednich zapewne zasili szeregi mojej kolekcji.Pzdr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Niebawem ukaże się Contact w nowej odsłonie ;-) Wędki z tej serii sprzedają się znakomicie i z tego co wiem lada moment doczekają się "unowocześnionej" wersji. Oby to tylko nie była taka poprawa, jaką jakiś czas temu zaserwował Sage, wypuszczając "poprawionego" EeSeNa Trochę stoję na rozdrożu, bo mam w planach kolejne Contacty. Z jednej strony wiem już czego mogę się spodziewać po aktualnej serii a z drugiej kusi wypróbowanie nowego modelu. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi