Wilku82 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Dużo jest na rynku gier nic nie wartych ale są gry na które warto poświęcić czas o ile ktoś w ogóle lubi gry .Zwłaszcza te trudne,które wymagają powiedzmy 1-2 mce "mocnego" grania i myślenia żeby to ukończyć.Dark Souls Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Nazywanie gier video "odmóżdżaczami" świadczy o braku zorientowania w temacie lub totalnej ignorancji.Jesteś bardzo subiektywny. Ale wychowasz swoje dzieci po swojemu. Elektronika w początkowym okresie rozwoju robi dużo bałaganu. Także dla dobra dziecka nie ignoruj tego. Neurologia i psychiatria musi zmagać się z trudnościami u dzieci. Gry to monitor, tv, kwestia wzroku , błędnika. To skutki lawinowe. Tak to staroświeckie bawić się z dzieckiem w berka na podwórku........ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Lo matko, znowu się zaczyna, gry to zuo, że siedzenie przed monitorem psuje wzrok itd...Takie trochę Urban legends, do czegoś trzeba zawsze się przyczepić.Ganianie w berka na podwórku w dajmy na to Krakowie gdzie powinno się łazić w maskach to takie super jest prawda? Mam bez mała 45 lat, od około 38 lat gram (wcześniej się nie dało bo nie było na czym), nie mam problemów z zaburzeniami psychicznymi, neurologicznymi.Poniekąd przez gry doszedłem do tego, że pracuję w branży IT...Najlepsze, że ślęczę przed wszelkiej maści panelami średnio 10-12 godzin dziennie, i odpukać ze wzrokiem wszystko OK. Także ten tego, beezdury się czasami wypisuje i demonizuje w kontekście gier komputerowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 A ja mam dystans do tych gapiących się w ekrany wszelakiej maści.Są tacy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Nyny. Czy od początku grałeś w gry wypasione jak teraz czy atari 2d. Ja nie demonizuję gier. Sam lubię symulatory lotu II wś. Twoje dziecko Twoja odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Nyny. Czy od początku grałeś w gry wypasione jak teraz czy atari 2d. Ja nie demonizuję gier. Sam lubię symulatory lotu II wś. Twoje dziecko Twoja odpowiedzialność.Jakie to ma znaczenie na czym grałem?Gier jest mnóstwo, dla każdego coś miłego, dzisiejsze gry to nie tylko sieczka. Poza tym od wielu lat na pudełkach, czy teraz w wersjach cyfrowych jest też takie coś jak PEGI. Wystarczy zdrowo rozsądokowo do wszystkiego podchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Jak moja córka chodziła do przedszkola było spotkanie z prof psychologii. Widać że kobita pasjonuje się swoją pracą.Przytaczała wyniki badań po jakim czasie u dzieci w jakom wieku mózg się gotuje od ekranu. Mamy za nowoczesne ekrany, które wysyłają ileś tam obrazów na sekundę i dziecięcy mózg nie wyrabia.Dzieci w wiekuwieku przedszkolnym mogą spędzać czas przed tv 20 - 40 min dziennie /duży rozstrzał czasowy bo dzieci w przedszkolu mają 2,5 - 6 lat/. Sam zauważyłem, że gdy moja prawie 8 letnia córka spędzi za dużo czasu przy bajkach bez przerwy robi się nerwowa, nadpobudliwa. Tv może oglądać max do godz 18 bo jak siedziała przy bajkach przed snem dlugo usnąć nie mogła. Wszystko dla ludzi, ale z głową.Córka uwielbia gre Worms. Na Xbox.Jak ogarnie lekcje i pokój jest w miarę czysty siedzi przy tym -ok godzinę. I basta. Ja obecnie gram w call of duty modern warfare. Fajna fabuła. Ale krótka.W sieci jest mega fajnie. Zazwyczaj wrzucają mnie do planszy z mocniejszymi graczami i dostaje łomot, ale czasem udaje się byc w pierwszej trójce. Celowanie padem to jakaś masakra!W przeciwnika już bezproblemowo celuje, ale w głowę to już różnie. A strzał w głowę czy w kadłubek robi ogromną różnicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Koledzy, pisząc posta nie miałem na myśli gier vs. wychowanie małych dzieci a jedynie porównanie gier do odmóżdżaczy. Czasy, kiedy standardową fabułą gry było infantylne ratowanie księżniczki z rąk łotra już minęły. Mamy takie tytuły jak choćby kultowe The Lastof Us, gdzie fabuła dostarcza tak silnych emocji i wrażeń estetycznych, że tym samym deklasuje nie jeden film czy książkę. Takich tytułów jest w chwili obecnej mnóstwo. Czasy się zmieniły, gry traktują o poważnych życiowych kwestiach takich jak choćby problemy rodzinne, rasizm itp. Owszem, jest również szereg tytułów nie wymagających od gracza ruszenia głową, ale takiego refleksu i poziomu koncentracji jaki jest potrzebny w Quake 3 Arena czy choćby serii Darek Souls nie wyrobimy sobie nawet łowiąc sandacze z opadu. P.S. @morrum, nie kupuj PS4, za moment będzie 5-tka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Poczekam aż młody podrośnie - na komunię MU???? kupię ????Staram się by nie został smartfonowym zombie jakich teraz pełno wokół ???? Nawet jego rówieśnicy, w przychodni większość dzieciaków albo dostaje smartfona od rodziców żeby się uspokoiły albo same wymuszają. Niektóre jeszcze nie mówią nic składnego a już w ekran wpatrzone. O nastolatkach to już lepiej nie mówić ???? Na konsoli zawsze grało mi się lepiej niż na PCcie. Ale wiem że nie mogę przesadzać z grami. Dzieciak nie wie, dla dzieciaka fajna zabawa - pamiętam jak za szczyla gdzieś w '92 z kuzynai na C64 po kilkanaście godzin graliśmy ... Edytowane 23 Lutego 2020 przez morrum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Zakończyłem https://youtu.be/2M5X1ztb1kI?t=2https://youtu.be/3MCBAxmWV0o?t=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilku82 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Zakończyłem https://youtu.be/2M5X1ztb1kI?t=2https://youtu.be/3MCBAxmWV0o?t=8Sekiro jest super jak wszystko od From Software. Wycisnąłem z niego 100%, DS1, 2, 3 i Bloodborne też brakuje mi tylko Demons Souls do kolekcji. Poczekam aż wyjdzie remaster na ps5. Natomiast Fallen Order bardzo mi się nie podobało. Taka gra dla dzieci moim zdaniem. Nie mogłem w to grać mój 7 letni syn musiał za mnie skończyć.Pozdro Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoloGolo Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Kurde a ja nie moge sie oderwac od PUBG. Mam 42 lata prawie, a wieczorami co ktorys dzień siadam z kumplami na sesje po 3-4 godziny i strzelamy się wirtualnym świecie jak kiedyś za dzieciaka po krzakach z karabinem z plastiku. Ubaw po pachy, a jak jeszcze se przy tym naleję szklaneczkę to jest zabawa. Mam team w wieku 29, 30, 30, 42 i 44 lata.[emoji38] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 A ja mam 40lat i udało mi się parę razy zdobyć tytuł w Fight Nigt Champion,kto grał ten wie jakie to proste :)teraz kupiłem Ps4 i pykam w Batlefield. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Sekiro jest super jak wszystko od From Software. Wycisnąłem z niego 100%, DS1, 2, 3 i Bloodborne też brakuje mi tylko Demons Souls do kolekcji. Poczekam aż wyjdzie remaster na ps5. Natomiast Fallen Order bardzo mi się nie podobało. Taka gra dla dzieci moim zdaniem. Nie mogłem w to grać mój 7 letni syn musiał za mnie skończyć.Pozdro Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu TapatalkaPrzeszedłem Bloodborne i Dark Souls III, jedne z najlepszych gier w jakie grałem ale w Sekiro nie ogarniam walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Dawno nie grałem, ale teraz składałem komputer i w ramach testu zagrałem w Shadow of Tomp Raider i mnie wciągło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Dawno nie grałem, ale teraz składałem komputer i w ramach testu zagrałem w Shadow of Tomp Raider i mnie wciągło.W mojej ocenie najsłabsza cześć z nowożytnej trylogii (i najłatwiejsza). Jeśli nie grałeś w poprzednie części spróbuj koniecznie Tomb Raider (chyba 2014 lub 2015), zdecydowanie najciekawsza i najbardziej wciągająca cześć serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 W mojej ocenie najsłabsza cześć z nowożytnej trylogii (i najłatwiejsza). Jeśli nie grałeś w poprzednie części spróbuj koniecznie Tomb Raider (chyba 2014 lub 2015), zdecydowanie najciekawsza i najbardziej wciągająca cześć serii.Potwierdzam. Skończyłem Tomb Raider Definitive Edition oraz Rise of The Tomb Raider. Były momenty gdzie żona i dzieci siadały przed TV i wciągały się w rozgrywkę razem ze mną będąc w roli obserwatora.Świetna gra.Teraz ogrywam Resident Evil 2 Remake. Ogólnie jestem fanem serii RE.Jak mam chwilkę tylko to odpalę Fifę - niestety mój pad raz prawie nie wytrzymał tej próby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Ok ściągnę sobie i zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Ja kończę Star Wars Fallen Order. Fajne, chociaż spodziewałem się czegoś bardziej dorosłego i mrocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Z kumplem męczymy przeróżne strategie. Po raz kolejny odkryliśmy Supreme Commander: Forged AllianceGrywalność jest przekozacka, liczba jednostek pod kontrolą, makro, mikro, ekonomia... Wszystko działa ideolo. Jeśli ktoś lubi strategie a nie grał do tej pory, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 COD: Warzone, pyka ktoś? xXxMeefjUxXx#1409354 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 COD: Warzone, pyka ktoś? xXxMeefjUxXx#1409354 Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJa jakiś czas temu grałem ale zaprosze Cię do znajomych to można popykać pare rundek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Ja pykam czasem w warzone w godzinach 23-2karkoszek Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 ja aktualnie Uncharted 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Jeśli ktoś ma ochotę doświadczyć niepohamowanej satysfakcji z killowania różnych potworów polecam doom eternal. Dawno żadna strzelanka nie wciągnęła mnie tak jak eternal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi