Skocz do zawartości
  • 0

Lokowanie produktu? (wydzielone z wątku Okonie 2019)

Toudinho

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Niestety, ale poważnie się mylisz. Mógłbym Ci przedstawić co najmniej trzech kolegów (z innego forum), którzy mimo, że są przedstawicielami konkretnych firm, doradzili mi dobrze, wcale nie polecając wyrobów "swojej firmy". To wszystko zależy od człowieka.

… i to jest wyjście, choć mnie takie "lokowanie" kompletnie nie przeszkadza, a może nawet pomóc, wypróbuję te cierniki, może konie w mojej okolicy właśnie w nich się rozsmakują, czemu nie...

Wrzuć proszę linki do tych porad, zakładając że osoby pracują jako ambasadorzy innych marek niż Ci polecili będę pod dużym wrażeniem. No chyba, że polecili Ci coś na priv... :D

Cieszę się również, że zgadzając się z Bob'em zgadzasz się pośrednio i ze mną, do czego z pewnością ciężko byłoby Ci się przyznać :D

http://jerkbait.pl/topic/120517-okonie-2019/?p=2633179

A podawania cierników koniom odradzam :D

Edytowane przez coma
  • Like 1

• 0

Wrzuć proszę linki do tych porad, zakładając że osoby pracują jako ambasadorzy innych marek niż Ci polecili będę pod dużym wrażeniem. No chyba, że polecili Ci coś na priv... :D(…)

Jakie to ma znaczenie, przecież Ty i tak wiesz lepiej, jestem przy Tobie "mały Pikuś"... :P

(…)Cieszę się również, że zgadzając się z Bob'em zgadzasz się pośrednio i ze mną, do czego z pewnością ciężko byłoby Ci się przyznać :D

http://jerkbait.pl/topic/120517-okonie-2019/?p=2633179

(…)

Właśnie się przyznałem...  

(…) A podawania cierników koniom odradzam :D

Masz rację, literówka poprawiona. ;)

• Like 1

• 0

Nie zarabiam na tym jeśli o to chodzi. Tym różni się teamowicz od przrdstawiciela. Tak dobrze jeszcze nie ma. Wątek o okoniach jest okon, a liczbę przynęt każdy policzyć może- nie trzeba komentowac zlosliwie. To już kolejny tego typu zlosliwy koment odnosnie moich zdjec. Nie lamie regulaminu... Nie mam focha bo dalej robie to co robilem i bede robil. Co do mojej odpowiedzi byla moze zbyt dosadna - ale moze lekiem na wtluzowanie bedzie wypad na ryby.

• Like 2

• 0

Wcale nie przeszkadzają mi fotki z przynętami bo to cenna informacja choć osobiście uważam, że sesja zdjęciowa z wbitym w pysk hakiem czy kotwicą niepotrzebnie dręczy rybę. Dodatkowo  zdjęcie jest dezinformacją  bo okonie morskie, tak na prawdę biorą na wszystko co sie rusza w wodzie a nawet nie musi się ruszać. Zacząłeś przesadzać z nachalnością reklamy i bez znaczenia jest czy za to płacisz czy Tobie płacą, fotki są nachalne do granic możliwości.

Edytowane przez FidoAngel
  • Like 8

• 0

Wcale nie przeszkadzają mi fotki z przynętami bo to cenna informacja choć osobiście uważam, że sesja zdjęciowa z wbitym w pysk hakiem czy kotwicą niepotrzebnie dręczy rybę. Dodatkowo  zdjęcie jest dezinformacją  bo okonie morskie, tak na prawdę biorą na wszystko co sie rusza w wodzie a nawet nie musi się ruszać. Zacząłeś przesadzać z nachalnością reklamy i bez znaczenia jest czy za to płacisz czy Tobie płacą, fotki są nachalne do granic możliwości.

Aby zbytnio ryby nie męczyć i nie stresować zalecam zmienić hobby albo łapać na przynety bez zbrojenia.

• Like 3

• 0

Nie dostałem od Abu nawet czapeczki. Pokazałem na co łowiłem i jak są uzbrojone.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Więc świadomie reklamujesz przynętę tylko społecznie, Dla mnie nie ma to różnicy bo nie jestem dzieckiem. I jak zechcę kupię te przynęty albo inne albo cierniki. Teraz moderatorzy mają zadanie nie do wykonania. Przecież nikt nie będzie nikogo o zatrudnienie pytał albo o firmy z którymi się sympatyzuje.  Całe to forum to świadome lub nie lokowanie produktu. Gratuluję refleksu i przejrzenia na oczy. 

• Like 1

• 0

Tak z tematu o okoniach zrobił się temat o marketingu, reklamie, kryptoreklamie, sympatiach i antypatiach. Gratuluję wszystkim, którzy dali się wciągnąć w tę akademicką dyskusję, sobie też... :(

• Like 5

• 0

Rzeczywiście chłopak robi Wam mocna krzywdę wrzucając fotki z produktami na które łowi. Uważajcie żebyście wzroku nie stracili albo innego uszczerbku na zdrowiu nie doznali. Straszne rzeczy się tu dzieją, a na przyszłość nie zadawajcie pytań "A na co złowiony ?". Bo wiele pytań tego typu pada tutaj na forum. 

Ps. Mi się te fotki bardzo podobają. Ciekawe ujęcia . Dobra jakość i piękne ryby. Tak trzymać i nie przejmować się hejtem. 

Mi osobiście nie chodzi o zdjęcia, lokowanie .....lecz o teksty kierowane do innych forumowiczów, stad mój usunięty wpis o buractwie.

• 0

Przerzucam tutaj ważną dyskusję w tytułowym temacie. W gronie redakcyjnym rozważamy działania związane ze zmianami regulaminów od dłuższego czasu. Prosimy wszystkich o wyrażenie poglądów na temat funkcjonowania na naszym forum członków fabrycznych team'ów, przedstawicieli producentów, osób handlujących produktami konkretnych firm, wreszcie sieciowych "influencerów", czyli osób wywierających wpływ na kształtowanie rynku wędkarskiego w naszym kraju i trendy w wędkarskiej modzie.

Przepraszam za anglicyzmy, ale one oddają sens mojego wpisu. 

• Like 5

• 0

Aż sięgnąłem po łopatę  :rolleyes: , bo taki temat już istnieje  :o

http://jerkbait.pl/topic/7368-przyznaj-si%C4%99-czym-handlujesz/

Brawo Marvin, ja nie dokopałem się   :clappinghands:

To czym się handluje, a to co lokuje to czasami dwie zupełnie oddzielne kwestie ... Można przecież brać kasę za lokowanie i wcale tym nie handlować ... Ba nawet niekoniecznie używać  ;)  :D

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 1

• 0

Dziesięć lat temu, albo i więcej, namawiałem możnych j.pl do uporządkowania marketingowych działań, kryptoreklamy oraz reklamowych inklinacji części użytkowników. Oficjalna zakładka sponsorów i beneficjentów załatwia problem..  

• 0

Serio to taka nasza cecha narodowa? Możesz wkleić tysiąc osiemset zdjęć produktów ale jeśli miałbyś z tego mieć jakąkolwiek korzyść to bądź pewien, że natychmiast ktoś uzna, w odpowiednim punkcie regulaminu, że ową korzyścią musisz się podzielić. Ta cecha dość wyraźnie widoczna jest na wszelakich polach egzystencji, jeśli nie wiadomo jak wykorzystać potencjał do kreacji to najpewniej i najłatwiej jest czegoś zakazać albo przynajmniej skutecznie skomplikować odpowiednimi zapisami. Całość funkcjonowania społeczności próbuje się sprowadzać wyłącznie do aspektów handlu wszystkim, nawet na jb, które z zasady jest miejscem spotkań zajawionych pasją ludzi. Umieszczenie zdjęcia z przynętami rodzi niepewność - czy to zdjęcie pokazuje rzeczywistość? Czy czasami ktoś mnie nie dyma? Czy ktoś na tym zarobił i dlaczego to nie jestem ja?

Spostrzegawczy szeryfowie internetu doskonale wiedzą co, kto powinien robić, jakie zdjęcia umieszczać, jak podpisywać avatary, jakie wpisy powinny być dołączane do zdjęć. Najchętniej uznaliby za słuszne rozebranie społeczności na czynniki pierwsze i zagęściliby sytuację to momentu w którym sami przestaliby rozumieć co się w okół nich dzieje. Podobnie jak jest obecnie z jedynie słusznymi przepisami z pewnego miasta w Belgii.

Wielu dobrych wędkarzy, faktycznie potrafiących szukać ryb i sposobu na ich łowienie przestało się tutaj udzielać, wyparci zostali brakiem tej mistycznej atmosfery pasji a wiedza zastąpiona totalnie debilnym przeświadczeniem, że to sprzęt łowi ryby. Nie cierniki są tematem głównym tylko ryba. Można mieć 100tys cierników i nie złowić nic.

Tomasz nie przejmuj się uwagami, działaj i rozwijaj się tak jak lubisz.

Pozdrawiam!

• Like 10

• 0

Sławku niewątpliwie masz rację. Ale wszyscy, którzy wrzucają fotografię muszą być przygotowani nie tylko na achy i ochy, ale również na krytykę. Myślę, że mam prawo ocenić zdjęcie "po swojemu".

Osobiście trzymałbym gębę na kłódkę, gdyby nie fakt, że zdjęcia (również w wątku sandaczowym) są tak skomponowane, że moja uwaga jest skierowana przede wszystkim na sprzęt, a nie na rybę - zwróć chociażby uwagę na to, że przynęty są umieszczone w mocnych punktach zdjęcia, jak dyskretnie przebija nazwa firmy spod siateczki pudełka, jak sprytnie wykorzystano głębię ostrości... To są takie smaczki, które skłaniają mnie nawet do przemyśleń, że przy połowie był zawodowy fotograf, albo Autor został profesjonalnie przeszkolony. Dla mnie ryby są tu tylko dodatkiem, kropką nad "i" pomagającą osiągnąć zamierzony cel. Acha, nie twierdzę, że tak jest, to są tylko moje luźne dywagacje! 

Gdyby te zdjęcia znajdowały się chociaż w wątku "Pochwal się nowym sprzętem", to z chęcią kliknąłbym "Lubie to" i czterech liter sobie nie zawracał, co się na zdjęciach znajduje.

PS Moja propozycja na walkę z gównoburzami jest taka: 

post-55546-0-00592200-1567600775_thumb.jpg

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 11

• 0

Hubert jasna sprawa, ktoś kto chce pochwalić się sprzętem czy ulokować produkt, zrobi to , jak nie tak to inaczej ale czy to zaraz musi być powodem do poszukiwania maści na ból du..? Raczej nie. Trzeba moim zdaniem wspierać ludzi, którzy w ogole coś łowią bo systematycznie sprawy idą w odwrotnym kierunku.

Pozdawia się :)

Edytowane przez Sławek.Sobolewski
  • Like 5

• 0

Problem nie jest wydumany. Moim zdaniem informacja o tym że ktoś jest w ten czy inny sposób związanym  z jakimś producentem, marką etc powinna być jednak udostępniana forumowiczom - to jest po prostu kwestia uczciwości  i szacunku.  Rozsądny człowiek inaczej będzie patrzył na czyjś opis czy recenzję jeśli np. w profilu będzie widział informacje że treść została stworzona przez osobę będącą związaną w jakiś sposób z daną firmą. To jest prawo do rzetelnej  i pełnej informacji która jest warunkiem kształtowania obiektywnej opinii. Jestem głęboko przekonany o tym iż jeżeli forum jerkbait.pl ma pozostać miejscem opiniotwórczym, miejscem kształtowania niezależnej opinii "konsumenckiej" niepowiązanej z wędkarskim "biznesem" to musimy znaleźć jakiś pomysł jak to prawo wyegzekwować  :rolleyes:  

• Like 14