szpiegu Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Panowie pytanie czym nanieść nr rejestracji na burtę pontonu spray jakiś a może coś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Malowałem na dwóch pontonach http://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/pl_PL.Store.displayStore .34040./marker-permanentny-407 czymś takim.Najpierw naklejałem szablon potem marker w łapkę i do malowania.Trzyma już z pięć lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Grzegorz ja tradycyjnie nakleiłem szablon i malowanko farbą chlorokauczukową Wyszło jak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Kolego podaj nazwę producenta tej farby lub jaki sklep to rozprowadza.Mile widziana fotka puszki czy dozownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witaj Farba to zwykła chlorka sprzedawana w Castoramie w małych puszkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 to jest farba do okuć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Idź do sklepu z farbami (może być market) i kup farbę chlorokauczukową. Różnią się kolorem i ceną, więc wybierz co Ci się podoba i maluj (widziałem też emalie chlorokauczukową, ale nie znam jej właściwości. W sensie czy to zwykły chyt matetindody czy ona faktycznie się różni od zwyklej farby).Szablon można kupić albo wydrukować i wyciąć. Maluj nadymany ponton, bo można się pomylić i oznakowanie wychodzi za nisko/za wysoko (swój pierwszy ponton tak głupio pomalowałem ;>). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Moze byc i farba do okuć Kolega ma namalowane też zwykłym HAMMERITE na rdze i nic sie drugi sezon nie dzieje. Farba dobrze sie trzyma nie wchodzi w reakcje z guma pontonu wiec jest wsio ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Super Arek GT Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Ja swoje gumiane pływadełko opisałem czymś takim... http://allegro.pl/bialy-marker-olejowy-fibrowa-konc-2-5-mm-t oma-i2239414211.html musiałem malować dwa razy, ale jest wszystko ok, trzyma się gumy, nie reaguje z wodą. Polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Super farbę znajdziecie u drogowców co malują pasy na asfalcie.Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Władziu a jeszcze mocniejsze ponoć są spraye stosowane w geoodezji. Tylko ze wiekszość jest w kolorach fluoo Mam kumpla graficiarza i on powiedział ze te spraye to masakra. Niezwykle trudne do usuniecia Szkoda ze nie występują w zwykłych puszkach. A i silniczek od Krzysia jest po testach wodnych. REWELACJA-dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Cieszy mnie że z silnika jesteś zadowolony, nie mogło być inaczej.Co do farb coś wymyślicie,moja zabawka ostatnio pozyskana to HDS-5 i nikt nie chce zemną gadać na ten temat brrrrrry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Proponuję zamówić nadruk w firmie reklamowej na kawałku banera i nakleić klejem z zestawu naprawczego koszty groszowe a ładne i trwałe. co do farb to podobno nie ma takiej farby która by się utrzymała na pontonie, wszystkie się łuszczą, pękają na zagięciach i po przeciągnięciu szmatą lub sznurkiem od kotwy wszystko się psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Nie do konca to jest prawda. Usilowalem zedrzec farbe z pontonu, celem zmiany numeru....owszem daloby sie przy uzyciu papieru sciernego - raczej nie polecam..Paznokciem tez szlo, ale zajeloby mi pewnie caly dzien. Co to za farba nie mam pojecia - nie ja malowalem...faktem jest natomiast, ze jest to mozliwe.Proponuje zadac pytanie w tokarexie, co jest do tego celu aktualnie najlepsze... Jakbym nanosil na niezapisana powierzchnie niezawodnie uzylbym pisaka-markera odpowiednio grubo piszacego, w koncu ten numer tak naprawde jest nie dla mnie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marviz Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ja poszedłem w trochę inną stronę. Mam zamiar zrobić poprostu osobny baner na folii w jakimś zakładzie poligraficznym i go przyczepić po obu stronach do pontonu. Goście w starostwie mówią że numer musi być umieszczony w sposób stały na środku pływającym i się trochę z nimi zacząłem droczyć. Skoro trwały sposób także odnosi się do łodzi, samochodów i innych rejestrowanych środków transportu to równie dobrze mógł bym z samochodu taką tablicę odkręcić, z łodzi oderwać naklejone numery z folii samoprzylepnej do której nikt nigdy się nie przyczepiał. Więc czemu mieli by się przyczepić do 2 prostokątnych folii z numerami które są do pontonu przywiązane lub w jakiś inny sposób przyczepione? Jak mam później taki ponton sprzedać a kupujący zarejestrować na siebie? No zobaczymy, jak będzie kontrola i się przyczepią to mandatu nie przyjmę Niszczyć trwale pontonu nie zamierzam. Równie dobrze mógł by być przepis nakazujący malowanie i zalakierowanie numeru rejestracyjnego w samochodach, a nie przyczepianego na tabliczce którą można bez problemu wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ja tam z dala od tego typu urzadow i regulacji....ale.......samochod to inna para kaloszy bo tam wazniejsze podzespoly beda mialy swoje numery. Cos mi sie widzi, ze w przypadku jednostek plywajacych jest tak napisane, ze trudno tlumaczyc, ze sie nie zrozumialo. Ale, zwlaszca jak przyczepisz w jakis nie rzucajacy sie w oczy sposob....jak to sie mowi czego oczy nie widza.. ... Gumop.s. W W-wie przypieprza sie do wszystkiego, zwlaszzca jak beda dana lodz kontrolowac po raz 1szy (maja radio i to sprawdza z baza danych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marviz Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Temat niby wyczerpany ale znalazłem ciekawe videło. Wszystko zaczyna się w 4:15http://video.mail.ru/mail/sergey-dudarev/_myvideo/3.html Nie znam ruskiego, może ktoś na to kumaty zerknie. Czy ten gość miesza klej PVC z jakimś pigmentem? Wygląda na trwałą powłokę. Tutaj cały materiał:http://video.bigmir.net/show/147572/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
Panowie pytanie czym nanieść nr rejestracji na burtę pontonu spray jakiś a może coś innego??
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi