Skocz do zawartości

Pstrągowy blank do twitchingu

bobas666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Marcin przede  wszystkim  porównujesz  dwie  różne  długości  w  swoim  pytaniu  , więc  lepiej  brać też pod  uwagę  krótszego suzuki . Wspomniany model 702 8 to już  spora moc , ja używam  702 6  i bardzo fajnie spisuje się

wczesną  wiosną  przy woblerach i  metalu i do pstrągowych tematów na małe rzeki  wystarczy . Mocy wystarczyło pod  trocią ca  62 cm na spokojnie .Przy jigach i gumach pewnie jak Koledzy radzą kraag XF się może  lepiej spisać .

Dodam  , że przy zastosowaniu plecionki  wolę  pełniejsze ugięcie i to daje wspomniane  suzuki ...

A ja miałem ostatnio w ręku fajny pstrągowy blank Talona ITM 6’0” TS, rewelacja pod tłicza pstrągowego.

Ja caly czas choruje na tego talona. Wprawdzie mam suze rxf4lb681pro i nie zamieniego za nic.

Super mi sie nia twitchuje. Za szybkim kijem nie lubie twitchowac lubie jak szczyt jest miekki. Talon jest modfast jak to pod wobkiem pracuje?

Ciężko mi określić jak on pracuje pod woblerem w wodzie, bo machalem nim na sucho jedynie, do tego samym nieuzbrojonym blankiem. Nie mniej fajnie ten kij jest opisany w artykułach o wedkach pstragowych tu na jerku. Sam blank tez bardzo mi się spodobał. Minus tylko dla mnie za jednosklad...

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Koledzy potrzebuje opini dotyczącej kija na blanku phenix fx701-2.

Chodzi mi obsługę gumek w przedziale 1,5-2,5 gr oraz woblerow 5-6 cm... Kij z przeznaczeniem na kropki...

Zaznaczę że nie bedzie służył do twitcha. ( no może sporadycznie )

Edytowane przez seti_m