Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) No to na początek Orawa, czyli zbiorik na Słowacji. 65... Edytowane 6 Września 2019 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Teraz +-70 z wczoraj, przy okazji to gościa życiówka i pierwszy bolek jakiego w życiu złowił. Widać, jak niknie to zabarwienie wraz z wielkością. Edytowane 6 Września 2019 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniekzns Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 O co chodzi z tymi kolorami, że tylko małe bolenie mają czerwone płetwy? Trafiają się duże powyżej 7 dych z czerwonymi jak i takie pod 60cm które juz nie mają czerwonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Nie na wodach o które się tutaj rozbija temat. Edytowane 6 Września 2019 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Żywiec 65. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Żywiec 7+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Żywiec stykane 7 albo 69, nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Żywiec Grube 7+. Edytowane 6 Września 2019 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Słup +- 65. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Spokojnie, przyjdzie czas na Rożnów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniekzns Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Ja łowie tylko na roznowie i dunajcu, jest różnie z tymi płatwymi. Edytowane 6 Września 2019 przez Maniekzns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) 65 Żywiec Edytowane 6 Września 2019 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Rożnów klatka z filmu zeszły rok +6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Rożnów z tego roku glut 6+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Fajna ryba z dnia, kiedy dostałem 6:0. Wujek pozdrawiam serdecznie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Klatka z filmu Rożnów zeszły rok. Ryba +-67 Edytowane 6 Września 2019 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Co tam z komentarzami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Słup 75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Gucio, proszę zabierz głos. Jak skomentujesz to, że wszędzie na zaporówkach ryby powyżej 7 dych tracą czerwone zabarwienie płetw? Oczywiście mam na myśli przytaczane przez siebie przykłady. Edytowane 6 Września 2019 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Słowacka zaporówka, ryba +-70. Niestety zdjęcia większych gdzieś posiałem i nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Z tej samej wody 68, nie moje. Grube do bólu, ąle młoda ryba bo płetwy czerwonawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 78 z Żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 9+ ze stojącej wody, nie moje. Chciałbym takiego złowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Zdjęć z Domasy, Soliny i paru innych zaporówek na razie nie mogę się doszukać. Wszędzie jest to samo. Ryby utrzymują ubarwienie młodociane do +-70cm. Powyżej 70 tracą czerwone zabarwienie płetw i zmienia się kolor samej ryby. Przestaje być srebrna a bardziej zaczyna wpadać w odcienie ciemniejsze. Im słabsza jest populacja boleni w danej zaporówce(mała baza pokarmowa), tym szybciej(przy mniejszej wielkości) ryby tracą młodociane ubarwienie. Byłem na zaporówce, gdzie łowiłem już ryby po 65 które całkowicie pozbyły się tej szaty. Były po prostu stare, ale małe bo nie urosły. To samo da się niestety zaobserwować w chwili obecnej na Żywcu. Jezioro jeszcze dwa lata temu było topowym łowiskiem. Dzisiaj mamy problem z bolkami. Jest ich mało(tych większych) i nie mają co jeść. Trzy dni temu pod tamą złowiłem rybę może z 67cm. Wygarbiona, wybarwiona jak stara. Chuda jak patyk. Rożnów z kolei to woda, gdzie bolki mają w opór pokarmu, wielką rzekę do której mogą wchodzić. Rosną szybko i są grube. Ale zasada ich dotyczy tak samo. Mniej więcej przy 68 zaczynają tracić młodocianą szatę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 olo86 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 A czy dialog wewnętrzny, czy też poetycki monolog, nie lepiej prowadzić do lustra niż na forum? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 FidoAngel Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 A dlaczego monolog? To jest konkret w sprawie ubarwienia boleni w zależności od wieku/wielkości poparty dowodami. Może faktycznie to jest nie na rękę różnym mistrzom fotografii, którzy podciągnęli wymiar ryb na swoich fotkach i dlatego nie chcą się tu wypowiadać.Mam jedną taką fotkę, która została w wątku boleniowym, którą zweryfikuję, na wolnym czasie. Zweryfikuję wielkość ryby i napiszę co i jak bo pięknie ubarwiona była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Krisu23
No to na początek Orawa, czyli zbiorik na Słowacji. 65...

Edytowane przez Krisu23Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
30
5
4
3
Popularne dni
6 Wrz
32
7 Wrz
14
8 Wrz
8
9 Wrz
5
Top użytkownicy dla tego pytania
Krisu23 30 odpowiedzi
guciolucky 5 odpowiedzi
Tomy 4 odpowiedzi
Maniekzns 3 odpowiedzi
Popularne dni
6 Wrz 2019
32 odpowiedzi
7 Wrz 2019
14 odpowiedzi
8 Wrz 2019
8 odpowiedzi
9 Wrz 2019
5 odpowiedzi
Popularne posty
guciolucky
Można by wstawiać zdjęcia skrajnych przypadków, potwierdzających tezę jak i zupełnie jej zaprzeczających. Wędkarz nie jest w stanie, nawet dla tylko jednej populacji, uzyskać w danych czasie, próby re
wujek
Krzysiu ja już cię pozdrawialem. Dalej nie możesz tego przeżyć i jeszcze się nie domyśliłes że to nie o ciebie chodzi? Generalnie to jesteś mi obojętny co tam łowisz i w jakim kolorze. Nie wiem co chc
guciolucky
Krzysiek, pewnie wiesz lub domyślasz się mniej więcej, jaka jest wydajność rybacka bolenia z 1ha rożnowskiej wody? biorąc pod uwagę próbę o której piszesz i powierzchnię zbiornika łatwo Sam określisz,
Opublikowane grafiki
64 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi