Skocz do zawartości

kamizelka spiningowa

stoner

Rekomendowane odpowiedzi

Płaszcz ju?ź mam. Ta Patagonia jest typowo muchowa. Ja nie brodzę . Kamizelka jest mi potrzebna na ł?łdkę.

Taka długość jak ta Rapala czy wspomniany wcześniej Konger czy Jaxon byłaby OK. Tylko p?łłkę wy?źej.

A mo?źe ktoś u?źywa tej:

http://www.geoffanderson.com/kat14-Fishing-vests/side58-Prof us™;-fishing-vest.html

...posiadam/u?źywam. Jest ok, jedyny mankament to kołnierz - a raczej jego brak. W swojej mam wszyty od zajechanego Graffa z Bratexu... i po problemie...

Ja u?źywam kolejny sezon kamizelkę z Visiona model Salmon. Kieszenie pionowe, moje pudełka spiningowe się mieszą, ale ... ja to biegam za potokami i inną drobicą :mellow:

Graff u mnie prze?źył, po poprawkach (m.in. łapaniu zamk?łw z obu stron nicią) jakieś 3 sezony. I raczej nigdy więcej ju?ź nie kupię.

Miałem te?ź super kamizelkę William Joseph Fusion, była superaśna, ale rozmiar eL zza Wielkie Wody to w klacie miał 135 cm :huh: i takich jak ja to by się zmieściło p?łłtora, w porywach do dw?łch :lol:

Ja miałem graffa, kongera i jaxona i zdecydowanie ta ostatnia wypadła najlepiej,nawet suwaki wytrzymują ponad 2 lata tylko zaczyna się rozdzierać na szwach przy kieszeniach od obcią?źenia. Je?źeli chodzi o graffa to stare modele byly dobre ale obecnie popieram większość opinii (mojemu koledze po 4 razach na rybach rozwalił się suwak w tym najnowszym modelu spinningowym)

A co powiecie na takie rozwiązanie jak Sling bag Rapala.

Nie mam tego coprawda , bo chwilowo nie da się u nas kupić , ale dostrzegam szereg zalet w stosunku do kamizelki. Wsadzasz dwa pudla 3600 albo 3700 ( w zale?źności od modelu ) albo jedno pudło a drugą komorę masz na inne szpeje.

Ma ringi na podbierak , ma szczelne kieszenie , ma regulowaną długość paska, i zapewnia du?źą wygodę przy wymianie przynęt . Niestety nie ma uchwytu na wędkę ale tą i tak trzymam pod pachą ( przy wymianie przynęt oczywiście ); za to cały baga?ź trzymasz na plecach a w upalne dni nie dostaniesz udaru .

Cena te?ź jest fajna bo ok. 160zł w FM.

Nie trzeba targać wszystkich przynęt jakie masz.

Jedno pudło 3600 to akurat tyle co dwa pudełka 16 x 21 cm.

kt?łre normalnie wkładasz do kamizelki i kt?łre zwykle ograniczają trochę swobodę ruchu. Drugą komorę masz na kurtkę , wodę i śniadanko . Upchniesz jeszcze okulary , aparat fotograficzny i co tam jeszcze lubisz nosić . Sling bag jest w miarę sztywny bo dno jest z kordury , więc dobytek będzie bezpieczny .

Nie wiem tylko czy to jest wodoszczelne , ale jak nie brodzisz głęboko to problem z głowy.

• 11 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

To może wiecie gdzie kupić coś przyzwoitego w rozmiarze 4XL? Te moje bary... :)

Heh miałem ten sam problem co ty wiec kupiłem kamizelkę taktyczną z demobilu praktycznie nówkę i jest reg w klacie i w długości , można kupić monolit lub typu molle wtedy masz wszystkie kieszenie odczepiane i możesz je przyczepiać w dowolnej konfiguracji , jakość wykonania i materiał są b.dobre - jak to dla wojska

Heh miałem ten sam problem co ty wiec kupiłem kamizelkę taktyczną z demobilu praktycznie nówkę i jest reg w klacie i w długości , można kupić monolit lub typu molle wtedy masz wszystkie kieszenie odczepiane i możesz je przyczepiać w dowolnej konfiguracji , jakość wykonania i materiał są b.dobre - jak to dla wojska

Wielkie dzięki. Choć przed chwilą zadzwoniłem do właściciela f- my ROPIKS i ów obiecał że uszyje mi dowolną kamizelkę pod wymiar. Ale jeszcze się zastanowię.

Ropiksa (model 007) sam używam od niedawna (tegoroczny zakup, kilka wyjazdów) i z czystym sumieniem polecam, co od razu mi się rzuciło w oczy to jakość wykonania na naprawdę wysokim poziomie, brak nitek zwisających, wszystko gustownie wykonane, walory użytkowe jak dla mnie ok, jak na razie poziom zadowolenia względem ceny bardzo dobry  :D