patu Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Płaszcz ju?ź mam. Ta Patagonia jest typowo muchowa. Ja nie brodzę . Kamizelka jest mi potrzebna na ł?łdkę.Taka długość jak ta Rapala czy wspomniany wcześniej Konger czy Jaxon byłaby OK. Tylko p?łłkę wy?źej. A mo?źe ktoś u?źywa tej: http://www.geoffanderson.com/kat14-Fishing-vests/side58-Prof us™;-fishing-vest.html...posiadam/u?źywam. Jest ok, jedyny mankament to kołnierz - a raczej jego brak. W swojej mam wszyty od zajechanego Graffa z Bratexu... i po problemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Ja u?źywam kolejny sezon kamizelkę z Visiona model Salmon. Kieszenie pionowe, moje pudełka spiningowe się mieszą, ale ... ja to biegam za potokami i inną drobicą Graff u mnie prze?źył, po poprawkach (m.in. łapaniu zamk?łw z obu stron nicią) jakieś 3 sezony. I raczej nigdy więcej ju?ź nie kupię. Miałem te?ź super kamizelkę William Joseph Fusion, była superaśna, ale rozmiar eL zza Wielkie Wody to w klacie miał 135 cm i takich jak ja to by się zmieściło p?łłtora, w porywach do dw?łch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Ja miałem graffa, kongera i jaxona i zdecydowanie ta ostatnia wypadła najlepiej,nawet suwaki wytrzymują ponad 2 lata tylko zaczyna się rozdzierać na szwach przy kieszeniach od obcią?źenia. Je?źeli chodzi o graffa to stare modele byly dobre ale obecnie popieram większość opinii (mojemu koledze po 4 razach na rybach rozwalił się suwak w tym najnowszym modelu spinningowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 E tam Grzesiu. Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 A co powiecie na takie rozwiązanie jak Sling bag Rapala. Nie mam tego coprawda , bo chwilowo nie da się u nas kupić , ale dostrzegam szereg zalet w stosunku do kamizelki. Wsadzasz dwa pudla 3600 albo 3700 ( w zale?źności od modelu ) albo jedno pudło a drugą komorę masz na inne szpeje.Ma ringi na podbierak , ma szczelne kieszenie , ma regulowaną długość paska, i zapewnia du?źą wygodę przy wymianie przynęt . Niestety nie ma uchwytu na wędkę ale tą i tak trzymam pod pachą ( przy wymianie przynęt oczywiście ); za to cały baga?ź trzymasz na plecach a w upalne dni nie dostaniesz udaru .Cena te?ź jest fajna bo ok. 160zł w FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Nie rozumiem po co targać tyle przynęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Nie trzeba targać wszystkich przynęt jakie masz. Jedno pudło 3600 to akurat tyle co dwa pudełka 16 x 21 cm. kt?łre normalnie wkładasz do kamizelki i kt?łre zwykle ograniczają trochę swobodę ruchu. Drugą komorę masz na kurtkę , wodę i śniadanko . Upchniesz jeszcze okulary , aparat fotograficzny i co tam jeszcze lubisz nosić . Sling bag jest w miarę sztywny bo dno jest z kordury , więc dobytek będzie bezpieczny . Nie wiem tylko czy to jest wodoszczelne , ale jak nie brodzisz głęboko to problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronzo Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Tu jest kilka modeli ale u nas raczej nie dostępne. http://www.llbean.com/llb/shop/72815?feat=508860-GN3&att rValue_0=Taupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 To mo?źe polska propozycja, nie miałem okazji wziąć do garści, ale wygląda przyzwoicie.http://www.ropiks.pl/?12,kamizelka-004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iroo Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Witam. Chciałbym odświeżyć troszeczke temat. Również szukam jakiejś kamizelki na spina do brodzenia. Przydało by sie kilka kieszeni, aby zmieścić kilka pudełek z małymi (kleń, pstrąg) wabikami. Kwota jaką jestem w stanie wydać to max 180zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Pomyśl o takiej lub podobnej z tej stajni: http://hunt-fish.eu/pl/p/316-B-1-KAMIZELKA-MUCHOWA-GRAFF/337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Witam,a może ktoś polecić coś maksymalnie przewiewnego i niekoniecznie bardzo pakownego - spinningowego? Coś typowe na upały. Jest np. http://www.simmsfishing.com/shop/vests-packs/headwaters-mesh-vest-1.html Miał to ktoś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Pisałem jakiś czas temu w tym wątku. Moja G3 od Simms'a wygląda jak nówka, choć kawałek świata zwiedziła i parę razy na rybach była. Nadal serdecznie polecam. Wiem, że to cholernie drogi produkt, ale ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 To może wiecie gdzie kupić coś przyzwoitego w rozmiarze 4XL? Te moje bary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 (edytowane) Model GRAFFA 328-B za niewielkie pieniążki a dobrze wykonana kamizelka i przy wędkowaniu nie daje znaku o sobie po prostu wygodna i funkcjonalna mam ten model jestem zadowolony, rozmiarówka zawyżona tabela poniżejhttps://www.google.pl/search?q=Kamizelka+muchowa+Graff+328-B&client=firefox-a&hs=mRr&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=He-iUbumM4jJ0AW17IGYCA&ved=0CEoQsAQ&biw=1680&bih=933#facrc=_&imgrc=maSi5iOUGTUA4M%3A%3B3ST58tmEquVWtM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.wedkarnia.pl%252Fimg%252Fproducts%252F98%252F50%252F1%252F2_max.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.wedkarnia.pl%252Fgraff-kamizelka-muchowa-kod-328-b%252Cid98501.html%3B570%3B270 Edytowane 27 Maja 2013 przez mlynek1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Witam bardzo polecam kamizelki ROPIKS Pana Jana Skipora sa praktyczne ładnie wykonane i wygladem tez nie odchodzą od standardów innych marek no i to POLSKI produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Miałem kilka kamizelek w życiu i obecnie po latach doświadczeń śmiało mogę polecić kamizelkę Simms-a G3 Guide Vest - Gunmetal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 To może wiecie gdzie kupić coś przyzwoitego w rozmiarze 4XL? Te moje bary... Heh miałem ten sam problem co ty wiec kupiłem kamizelkę taktyczną z demobilu praktycznie nówkę i jest reg w klacie i w długości , można kupić monolit lub typu molle wtedy masz wszystkie kieszenie odczepiane i możesz je przyczepiać w dowolnej konfiguracji , jakość wykonania i materiał są b.dobre - jak to dla wojska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Heh miałem ten sam problem co ty wiec kupiłem kamizelkę taktyczną z demobilu praktycznie nówkę i jest reg w klacie i w długości , można kupić monolit lub typu molle wtedy masz wszystkie kieszenie odczepiane i możesz je przyczepiać w dowolnej konfiguracji , jakość wykonania i materiał są b.dobre - jak to dla wojskaWielkie dzięki. Choć przed chwilą zadzwoniłem do właściciela f- my ROPIKS i ów obiecał że uszyje mi dowolną kamizelkę pod wymiar. Ale jeszcze się zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 (edytowane) Miałem kilka kamizelek w życiu i obecnie po latach doświadczeń śmiało mogę polecić kamizelkę Simms-a G3 Guide Vest - Gunmetal .. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Ropiksa (model 007) sam używam od niedawna (tegoroczny zakup, kilka wyjazdów) i z czystym sumieniem polecam, co od razu mi się rzuciło w oczy to jakość wykonania na naprawdę wysokim poziomie, brak nitek zwisających, wszystko gustownie wykonane, walory użytkowe jak dla mnie ok, jak na razie poziom zadowolenia względem ceny bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 ... czy jest jakiś patent/kieszeń na chowanie picia? Pół litra spokojnie wchodzi w kalosz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Zresztą uważam że wydawanie 1k złotych na kamizelkę to przesada. Niezależnie od ilości posiadanych środków. Znaj proporcjum mocium panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula1916 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Tech Pack Dragon to fajny kawałek kamizelki.Przewiewna jest, kieszonek multum, zawieszki również, rozmiar uniwersalny - regulacja w paskach. Kieszeń na nerkach. Plecy z siateczki.Cena coś koło 200zł. Przymierzam się do tego zakupu jak moja obecna dokończy żywota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 (edytowane) . Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi