Liseq Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Witam Kolegów, wszyscy prezentują swoje dzieła to i ja postanowiłem pokazać przynęty wychodzące spod mojej ręki.Początki, jak to zwykle bywa, nie były łatwe. Głowa pełna pomysłów więc trzeba było twórczość "przelac do formy" ????Tak powstawały pierwsze wzory, mniej lub bardziej udane. Z biegiem czasu przynęty zaczęły przyzwoicie wyglądać.Jaka była radość z pierwszych ryb złowionych na własne gumki. Dziś mogę się pochwalić kilkoma fajnymi i co ważne łownymi wzorami.Zapraszam do komentowania???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 11 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 (edytowane) Toniowe żarłoki. Guma 10cm zniknęła w pysku okonia niecałe 25cm Edytowane 11 Września 2019 przez Liseq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 11 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Kolejny etap "gumowej ewolucji".Tworzenie drewnianych wzorów - rzezbienie detali, powstawanie nowych modeli. Pierwsze odlewy nowych wzorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 11 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Wreszcie, tak bardzo wyczekane, pierwsze ryby na własne gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 11 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 (edytowane) Budujemy miejsce pracy i niezbędne narzedzia???? Edytowane 11 Września 2019 przez Liseq 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 11 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Zabawa kolorami. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 11 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Mój "flagowiec", pogromca dużych oksów????No, i na potwierdzenie skuteczności "toniowy wilk" 41cm. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 "Zabawa kolorami" bardzo mi się spodobała Witaj we własnym wątku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 11 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Dziękuję za miłe powitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 13cm w wersji real fish.Uzbrojona bocznie z lekką czeburaszką świetnie sprawdza się na szczupakach w płytkich zarośniętych wodach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Pierwsza partia twoich produktów dotrała i do mnie ... jutro testujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) Pierwsza partia twoich produktów dotrała i do mnie ... jutro testujemy Daj znać jak połowisz???????? Edytowane 13 Września 2019 przez Liseq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 16 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Coś nowego na jesienne łowy ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 23 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) Pierwsze, surowe odlewy nowego modelu???? Edytowane 23 Września 2019 przez Liseq 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 (edytowane) Płoć 14cm,pierwsza guma z formy testowej - okazała się całkiem niezła. Praca też niczego sobie. Link do krótkiego filmu z pracą gumy. https://m.youtube.com/watch?v=sLt1PXlHi7M Edytowane 10 Października 2019 przez Liseq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Kilka odlewów dla kolegów po kiju???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 fajnie chodzi bedzie lowila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 18 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Kiełbik, odlany z przypadkowych kolorów.Link do filmu z pracą gumy. https://m.youtube.com/watch?v=DvSjPjiUeGA 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 18 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Kilka "żarówek" na sandacza i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 (edytowane) Witam po bardzo długiej przerwie. Dom już prawie wykończony????Priorytetem było wykonczenie pracowni żeby odlewać dla Was gumki. W tym czasie nie było odpoczynku. Powstały nowe modele, stare zostały delikatnie zmienione i oto efekt.Uklejka 8,5cm - dwóch wersjach.No i najważniejsze, że ryby zaakceptowały nową gume???? Edytowane 28 Lipca 2020 przez Liseq 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Pomysł na nowy kształt formy-8 odlewów na raz z jednej formy????Idlewy bez pęcherzy powietrza, bez nadlewek. Taki kształt formy zapewnia jej szczelność i idealne odlewy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Przyjacielu, jak dla mnie to jest osiem form jedna forma by była gdybyś za jednym wtryskiem zalał osiem gniazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Masz rację ale bardziej chodzi o prostotę tego typu formy. Nie potrzebne spinki tak jak to ma miejsce w pojedynczej formie.W pojedynczej formie jest problem z równym ułożeniem/zamknięciem formy. To rozwiązanie powoduje, że forma zamyka się prosto, nie widać miejsca łączenia obu połówek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Poza tym wyjmowanie odlewu z pojedynczej formy nie jest łatwe. W tym przypadku wystarczy wygiąć forme i masz łatwy dostęp do wszystkich gniazd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Chyba, że o takie coś chodziło. Ja jednak pozostanę przy odlewaniu z dzbana i pojedynczych form, można się kolorami pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi