Skocz do zawartości

19 października 2019 r. Zlot fanów baitcastingu i nie tylko. Zapraszamy.

SlawekNikt

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zapomnij tego wszystkiego i czegoś dla ducha ze sobą przywieźć Jedziesz już 2 lata to może w końcu dojedziesz

Czegoś dla ducha? To przewidujesz dwudniówkę? ;)  :D

Tym razem termin 19-20.X. nie koliduje mi z niczym, więc będziemy na pewno we troje:

- Nika

- Alex

- Ziwa.

:good:

Ps

Zakupy uzupełniające amunicję już dokonane. Czekam teraz na arcydzieło od @mekamila, udoskonala mojego Pinnacla Vision 182cm/7-21g, jeszcze jest trochę czasu, więc na pewno zdąży. ;)

Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

W miejscu, w którym będzie zlocik łowienie prawdopodobnie jest za free. Ja za dokładnie tego nie sprawdzałem bo wykupuje też na mazowieckie. Jutro zadzwonię gdzie trzeba i dowiem się konkretnie jak to wygląda na jeziorku Czerniakowskim w miejscu zlotu o ile wcześniej nikt tego nie wyjaśni. Nie martwiłbym się jednak na Twoim miejscu na zapas bo czasu na łowienie będzie niewiele  ;) :D 

• Like 2

(...) Nie martwiłbym się jednak na Twoim miejscu na zapas bo czasu na łowienie będzie niewiele  ;) :D

Ale zawsze warto kijka zamoczyć, choćby na godzinkę dla wytrzeźwienia, a może coś się uczepi... :D

Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

Mam pytanko do Organizatorów - wędkowanie będzie za friko, czy trzeba wykupić "jednodniówkę"?

Na czerniakowskim łowi się na podstawie karty wędkarskiej zgodnie z regulaminem wędkarskim bez dodatkowych opłat. Zakaz zabierania drapieżników. Łowić można w południowej części do mostu (zlot jest w tej części jeziorka). północna część od mostu to rezerwat z zakazem wędkowania

Edytowane przez BOB
  • Like 3

W celu wytrzeźwienia zamoczyć możesz się sam nawet w całości :D I warto dopisać, że wtedy masz szansę, iż może nie coś się uczepi, ale ktoś się przyłączy  ;)

Nie jestem morsem, brrrrrr... ;) :(

Edytowane przez Alexspin

Sławku, a nie myśleliście żeby zrobić "dwudniówkę"? Sobota integracyjna, niedziela wędkarska? Byłoby tam gdzie rozbić namioty? Dla "beznamiotowców" mógłbym zabrać 7-kę, która pomieści 10 zwłok... ;)

Edytowane przez Alexspin

Nad jeziorkiem Czerniakowskim namiotu za bardzo nie rozbijesz :D Kiedyś na temat takiej imprezy troszkę rozmawialiśmy. Logistycznie to jak najbardziej realne. Natomiast jak zawsze termin taki aby pasował wszystkim nie jest łatwy do ustalenia ... Jeśli nasze skromne spotkania przestaną się mieścić nad jeziorkiem  ;) to masz moje słowo, że zorganizujemy spotkanie w  plenerze :)

• Like 1

Sławku, a nie myśleliście żeby zrobić "dwudniówkę"? Sobota integracyjna, niedziela wędkarska? Byłoby tam gdzie rozbić namioty? Dla "beznamiotowców" mógłbym zabrać 7-kę, która pomieści 10 zwłok... ;)

Nie wchodzi w rachubę. Trzeba by załatwiać formalne zgody w stosownych urzędach a i tak zapewne takich byśmy nie dostali. To ogólnie dostępny teren rekreacyjny.

• Like 2

Wybierając się na Kolską warto pamiętać o mydełku Szary Jeleń. W ofercie, oprócz noclegu w zacnym towarzystwie, mają kriogeniczny prysznic. Niestety jeszcze nie dojrzeli do porannego szwedzkiego stołu. Ale higiena i wypoczynek na dobrym poziomie. Następnego ranka wyspany i odświeżony obywatel pojawia się na grillu w równie miłym towarzystwie. Po kacu ani śladu.

... Ale higiena i wypoczynek na dobrym poziomie. Następnego ranka wyspany i odświeżony obywatel pojawia się na grillu w równie miłym towarzystwie. Po kacu ani śladu.

Na mieście mówią, że jest zupełnie inaczej ???? Natomiast jeśli ktoś zechce przenocować to znam niedaleko stolicy hotel w sensownych pieniążkach

Nie. W tym roku na pewno kontynuujemy tradycję z lat poprzednich i spotykamy się nad jeziorkiem Czerniakowskim. Jak już wcześniej pisałem jeśli będzie za mało miejsca albo jeśli okaże się, że będzie taka potrzeba to obiecuję, że w maju przyszłego roku zorganizujemy 2 lub nawet 3 dniowy zlot nad Liwcem bądź inną równie malowniczą rzeczką ☺

• Like 3