platynowłosy Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Witam Panowie Jako absolutny amator w tym temacie, poradźcie.https://www.youtube.com/watch?v=LDqk5HXmnBQSzykuje mi sporo prac, które mogą wymagać piaskowania, takiego jak na filmie. Nie staś mnie na płacenie każdorazowo za takie usługi.które nie są tanie. Tym bardziej, że nie będę zarabiał na odnawianych przedmiotach.Zasugerujcie, jeśli wiecie, ustrojstwo, urządzenie do piaskowania. Warunki piwniczno garażowe. W necie i na Allegro jest tego od cholery i ciut ciut, ale porada Kolegów jest na 1 miejscu. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 (edytowane) Lepiej zbierz wszystko do kupy i na raz daj do piaskowania komuś. Jeżeli jednak samemu chcesz, to raczej rób to na dworze. Załatw sobie "przechodzony" piasek i musi być bezwzględnie suchy, bo bedzie zaklejał dysze. Ważniejsze od pistoletu jest powietrze, tzn jego zapas i ciśnienie. Pistolet w sumie to bez róźnicy Edytowane 14 Września 2019 przez krzychun 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 (edytowane) Takie drobiazgi to piaskuje się w małych komorach i koszt nie jest jakoś kosmicznie wysoki. Poszukaj firm regenerujących zaciski hamulcowe i inny szpej ,nawet malarnie felg robią taką usługę. W domu potrzebujesz porządnego kompresora a to już jest znaczny koszt. Nie mówię o chałasie i syfie powstającym w trakcie procesu. Edytowane 14 Września 2019 przez Paweł J 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Kompresor ze sprężarka o wydajności przynajmniej 400l/min, jako scierniwo koniecznie korund, bo piaskiem bedzie trudniej o wiele.. A komorę to nawet z płyty meblowej zrobisz, do detali tej wielkości wystarcza taki set amatorsko..Ja tak daje rady juz 3 rok i na drobne rzeczy jak z filmu wystarcza i nie trzeba sie prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Do małych przedmiotów w komorze to nawet zwykły kompresor z marketu da radę.Tyle że trzeba dysze zrobić samemu no i wygląda to mniej więcej tak. 5 min pracy 10-15 minut czekania na ciśnienie. Do małych elementów można by się pokusić o budowę piaskarki rotacyjnej ale tu też jest kilka ale. Trzeba do niej kupić kamienie i proces jest dużo wolniejszy. Na plus to że zajmuje mało miejsca i nie syfi tak bardzo. Ja taką budżetową "piaskarka" z marketowego kompresora dałem radę wypiaskowac całą ramę od motocykla. Tyle że się schodzi niestety na czekaniu na ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Nie wiem ile masz tych rzeczy ale jak chcesz to podeślij je do mnie to Ci je ogarnę.Twój koszt to będą koszty przesyłek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 (edytowane) Brawo Adam ! i tu ma sens "porada Kolegów jest na 1 miejscu" ! Edytowane 17 Września 2019 przez Krzysiek P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi