Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2007

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon ogłaszam otwartym!

Dziś było kilka takich i jeszcze sporo wyjść, ale wszystkie w takim rozmiarze.. Mam nadzieję, że dalej będzie tylko lepiej. B)

Teraz życzę wszystkim udanego Sylwestra i najlepszego w Nowym Roku 2007 i zastanawiam się czy jutro znów gdzieś nie jechać..

Pozdrawiam serdecznie!

post-54-1348913333,0753_thumb.jpg

• Odpowiedzi 1.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Otrzymuję wiele informacji od kolegów, że pstrągi biorą dobrze w całym kraju, a tu coś mało fotek i wpisów? Piszcie w jakiej kondycji są wasze kropki.. Moje wszystkie były okrąglutkie niczym kwietniowe kluseczki. Widać od razu, że nie było zimy.. B)

Otrzymuję wiele informacji od kolegów, że pstrągi biorą dobrze w całym kraju, a tu coś mało fotek i wpisów? Piszcie w jakiej kondycji są wasze kropki.. Moje wszystkie były okrąglutkie niczym kwietniowe kluseczki. Widać od razu, że nie było zimy.. B)

Akurat Kwisa i Bóbr nie dopisały.

Ale te klimaty, ta pogoda i ta woda......palce lizać. :huh: :lol:

post-160-1348913333,6494_thumb.jpg

post-160-1348913333,7109_thumb.jpg

@SzymusS,łowię pstrągi prawie wyłącznie na woblerkikartofelki jak w zeszłym roku któryś z forumowiczów je nazwał,oraz na minnow 5-7cm,gum nie używam wcale,jeśli nie liczyć podwójnych twisterów, które czasem podwieszam na tylną kotwicę wobka.

@ mifek,przyzwyczajeń się nie zmienia,jeśli w dodatku są skuteczne. B)

Oto dwa z przed godziny,najświeższe :mellow: ,pierwszy 47cm,drugi 38cm ,obydwa szczupłe, jeszcze w szacie godowej co wyrażnie widać na fotkach.

jeden z takich to jedno z moich postanowień na Nowy Rok :mellow:

jeden z takich - a konkretniej który ????

Maciejowaty warto,pstrąg walczy jak mało która ryba,że wspomne liczne młynki i metrowe świece ponad wodę, oraz walkę do końca,ponadto podejście do miejscówki niczym apache,czasem na kolanach a czasem wręcz pełzając, czynią z pstrąga wymagającego przeciwnika. Kiedyś w którejś z gazet wędkarskich wyczytałem, że kiedy złowisz pierwszego pstrąga,zostaniesz nim zarażony i się z tego już nigdy nie wyleczysz. :unsure:

heniutek,mam nadzieję,że będzie mi dane poznać bliżej tę wspaniałą rybę :D

Uwielbiam podchody boleniowe,ale biorąc poprawkę na wielkość pstrągowych rzeczek,poprzeczka pójdzie w górę :mellow:

Teraz czeka mnie wertowanie gazet i przeglądanie stronek w celu poznania przeciwnika, znalezienia łowiska na mazowszu i dobranie odpowiedniego zestawu....wszelkie rady mile widziane :mellow:

Ja planuje wybrać się znowu nad Sanoczek, ale tym razem z założeniem że nie łapie szczupaków (których w Sanoczku jest niewiele) tylko mojego ulubieńca czyli pstrąga B) mam nadzieje że pobije swój rekord ( tylko 34,5) i dokopie im w tym roku, a czuje że gdzieś niedaleko czai się jakiś 40stak :mellow: