SzymusS Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @SzymusS,łowię pstrągi prawie wyłącznie na woblerkikartofelki jak w zeszłym roku któryś z forumowiczów je nazwał,oraz na minnow 5-7cm Hehe Dzięki za infoJa do tej pory na minnowy łowiłem głównie szczupaki w Wiśle w wawie. Bardzo dobrze wdł. mnie sprawdzały się przy brzegu, zwłaszcza w miejscach tzw. cofek. Powracając jednak do pstrągów wybieram się pod koniec stycznia do miasta Wisły i mam nadzieję tam sobie trochę połowić, stąd szukam info o potencjalnych przydatnych przynętach Na razie widzę, że będę musiał poszerzyć mój zbiór m.in. o executor'y oraz może parę sztuk wskazanych przez Ciebie minnowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Pstrągi są w doskonałej kondycji.I jest ich dużo....Ja w niedzielę złowiłem dziesięć .Parę się jeszcze wypięło i zaliczyłem kilkanaście brań.I nie był to żaden odcinek specjalny. Pierwszy w Nowym Roku.Łowiłem prawie wyłącznie na woblerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 fantastyczne ubrawienie, n oi te wielkie czerwone kropy. prawdziwe sliscznosci gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Wow - sliczne rybki!! Gratulacje ryb oraz zdjęć! PS - wobler na pierszym zdjęciu bardzo przypomina wyrób ze stajni Gębskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Fajne te pstrągi, muszę dzisiaj też spróbować. Szkoda że nie mam aparatu A jeszcze mam pytanko, może ktoś z Was ma jakieś informacje na temat połowu pstrągów tęczowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 tak, pierwszego stycznia pstrągi gryzły nieco słabiej, ale udało się jeszcze kilka wydłubać. Mam i ja swego pierwszego w 2007, choć pewien niedosyt pozostał, gdyż ładny 40-tak wypiął mi się pod nogami. YO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 SzymusS-woblerki są robione własnoręcznie .Ja bardzo,bardzo rzadko łowię na inne wobki.Nic nie zastąpi satysfakcji złowionia rybki na swoją przynętę I nie żal zostawić paru sztuk na zaczepach.Ale przede wszystkim doświadczenie i pewność że wobler jest dobry.Szczerze polecam podłubać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @Rivera, myślę, ze musisz poczekać do 1 lutego.Na terenie PZW Krosno okres potokowca kończy się właśnie wtedy, a do końca stycznia obowiązuje również zakaz spinningowania na praktycznie wszystkich wodach górskich.Pozdrawiam w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Wiem, wiem, przed chwilą właśnie sobie to uświadomiłem ale wielka szkoda, co ja teraz będę łapał?? Faktycznie:Zakaz spinningowania od 01.09. do 31.01.Czyli ja od września byłem kłusolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Chlopaki zlitujcie sie... Ja musze czekac do 15 marca na kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @Baloo,witaj w klubie!!! Luk,przykro, ale ty nie bardzo litowałeś się kiedy my byliśmy uziemieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @heniutek - w klubie będę jak dorwę tego 40taka. Póki co to taka rozgrzewka. W Boberku mało wody... Nie wiem jak Kwisa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @Luk,przykro, ale ty nie bardzo litowałeś się kiedy my byliśmy uziemieni. Ja tu jeszcze wroce <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Chłopie do czego tu wracać? Tam masz szczupłe, pstrągi, feroxy, ososie... Żyć nie umierać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 SzymusS-woblerki są robione własnoręcznie Mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcia swoich wobków? PS - takie kiedyś łowiło się rybki zdjecie(znalezione na strona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Cześć,Ale ładne zdjęcia robicie! Ja w następnym tygodniu dopiero wybywam mam nadzieję, że do tego czasu nie przyjdzie śnieżyca. Gratuluję ryb! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 W mazowieckie, czy gdzieś dalej, że tak zapytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Gdzieś dalej W mazowieckie to później. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Byliście kiedyś nad Skrodą? Poszperałem w starych numerach WW i sporo zgłoszeń pochodzi właśniej z tej rzeczki. A daleko nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Chłopie do czego tu wracać? Tam masz szczupłe, pstrągi, feroxy, ososie... Żyć nie umierać.... @baloo ja mialem na mysli powrot do tego postu po zakonczeniu pstragowego postu na szkockich wodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Efex, a Ty na co łowiłeś? Tylko na Executora? pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Przyszły tydzień zapowiada się pstrągowo znakomicie,odwiedzę trzy rzeki Brdę,Gwdę oraz Czernicę,jutro zaś swój lokalny ciurek,z którego mam nadzieję wstawić jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @Heniutek - Koniecznie daj znać co się działo na Gwdzie i Czernicy. Tam stawiałem swoje pierwsze kroki pstrągowe. Jeszcze za czasów ŚP Henia Gębskiego pięne kropki łowiło się tuż poniżej Lędyczka. Ostatnio o samych niedobitkach tylko słyszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 O to coś nowego w moim wykonaniu - daj znać też co na Brdzie. Tam ładnych kilka lat temu złowiłem jedynego w swoim życiu pstrąga. Jedynego po pózniej miałem przerwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi