heniutek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 W Brdzie jestem zakochany,tak ślicznych i czystych rzek jest już niewiele.Postaram się spenetrować kilka miejsc od zapory w Mylofie do miejscowości Brda,oczywiście wyrywkowo,bo żeby dokładnie obłowic taki odcinek to potrzeba miesiąca.Mam jednak kilka bankówek,które znlazłem spływając tą rzekę kajakiem. <_< Nie mam jeszcze planów co do Gwdy i Czernicy ale napewno odwiedzę miejsce w którym się łączą.W 1999 roku tam właśnie miałem na wędce pstrąga,który po jednej świecy odpłynął z nurtem,wybierając mi całą żyłkę /0,18/ze szpuli i ni jak nie dało się go zatrzymać.Od tej pory kiedy jestem w okolicy odwiedzam to miejsce zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Witam.Sezon w kropki rozpoczęty Większa rybka złowiona na Sławka 7 a mniejsza na jerka pstrągowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zwycięska 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Gratulacje,a czterdziestak wyraznie jeszcze okopcony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @heniutekale w formie prawie kwietniowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Sławek,mam na rzece jeszcze jednego, który wygrał ze mną walkę,i wiem jak daje czadu.Wrócę po niego z pewnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Wszystkim szęśliwcom gratuluję rozpoczęcia kropkowanego sezonu. Śliczniutkie rybki! Zdjęcia bardzo ładne. @Mgor, ...Byliście kiedyś nad Skrodą?... - ja byłem i połowiłem potoków Co prawda dopiero poznaję tą rzekę ale można w niej trafić przyzwoitego kropka. Rzeka sama w sobie mało urokliwa i raczej nudna. W wielu miejscach poprawiana, uregulowana i prosta. Najczęściej łowi się w mało pstrągowych miejscówkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 PS - takie kiedyś łowiło się rybki zdjecie Ależ Pepe ma czaderski kapelusik na tym zdjęciu - zupełnie jakbym widział zdjęcie z albumu XIII-ego Earla Aberystwyth :mellow: ...Chętnie bym usłyszał historię, jak się wtedy łowiło takie pstrągale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Efex, a Ty na co łowiłeś? Tylko na Executora? pozdrawiamRemek Tylko. Miałem branie w trzecim rzucie, więc postanowiłem nie zmieniać mojego killera. Gdybym założył małego woblerka, albo jakąś gumkę pewnie nałowiłbym niepoliczalną ilość tych maluszków, ale liczyłem na coś zdecydowanie większego.. @Heniutek - chylę czoła. Piękne otwarcie! @Baloo - no to dawaj tego 40-taka jak najszybciej! @Andrzej - piękne rybki i jak zwykle super fotki! @all - myślę, że to będzie świetny sezon i już się nie mogę doczekać fotek kabanów, które niechybnie się tu zaraz pojawią.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam.Sezon w kropki rozpoczęty Większa rybka złowiona na Sławka 7 a mniejsza na jerka pstrągowego. Gratulacje! Sławek w tym roku jesteś pierwszy na forum z pstrągiem i castem. Gratulacje! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 piątek i sobota będe sprawdzał jedną rzeczke-kolega w nowy rok 42i48, ja nie mogłem , ale zemszcze się teraz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 RemkuDziękuję . Dodam tylko, że to był mój pierwszy raz z castingiem na pstrągch.PablomGratuluję koledze noworocznych rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 jak będą żerowały, to muszę dać mu szkołe i kropkom <_< też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam, Malutkie pstrągowe pytanko mam W sobotę mam zamiar pojechać nad Rządze szukać pstrążków(1 raz .Czy,zabrać mięciutkie wędzisko o akcji parabolicznej ,czy szybki kijek o szczytowej akcji? Noi co nawinąć na kołowrotek ,cieniutką plecionkę,czy żyłkę?Domyślam sie ,że nie ma ścisłych zasad,ale liczę na jakieś wskazówki ps.przynętami będą wobki i obrotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 @MaciejowatyOsobiście proponuję szybki kijek mocne zacięcie i miękki hol (to bardzo ważne), ale ilu pstrągarzy tyle teorii .Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Spróbuj miękki kij + cienka plecionka.Będziesz łowił raczej wobkami bo na duzo rzutów obrotówką Rządza nie pozwala Polecam długie spławiania wobka i nieśpieszne podciąganie pod prąd z przerwami. Powodzenia! Mój pierwszy pstrąg w 96roku był właśnie z tej rzeki S.Ps. Dziś bylem na Świdrze - bez efetów choć widziałem ciekawy spław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Noooo panowie to już w tę sobotę kolejne wyjście na kropeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Jak mus to mus S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 @Sławek @Slavecky -dzięki za rady:)W tamtym tygodniu zamiast Rządzy była Wisła,może w tą sobotę uda się gdzieś wyskoczyć Ktoś już łowił ma mazowieckich ciurkach w tym roku?Jakie wyniki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 @Zamker, ...Noooo panowie to już w tę sobotę kolejne wyjście na kropeczka... - nooo. Już nie mogę się doczekać do weekendu i spotkania z kropkami. @Maciejowaty, ja byłem z Gromitem na jednej z mazowieckich rzeczek.Niestety trafiliśmy na bardzo zmętniałą i podniesioną wodę. Były małe szanse na złowienie pstrąga.Mimo tego zaliczylismy około 5-6 brań i jeden spad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 ...Noooo panowie to już w tę sobotę kolejne wyjście na kropeczka... - nooo. Już nie mogę się doczekać do weekendu i spotkania z kropkami. Sebastian a w p.. ze wszystkim przyjeżdżaj nawet jutro z rana i atakujemy <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Chłopaki, aby nie było że próżnowaliśmy w ostatni łykend przesyłam dwie fotki. Na pierwszym z moim małym samczykiem.Na drugiej pozuję z ładną samiczką złowioną przez Jacka Stępnia ok 35cm. Jacek testował swoje nowe boberki, a ja broniłem honoru Salmo. Udało się wybronić remis 2:2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 @BalooPiękne Potoczki, wspaniale ubarwione. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Piękne ryby i piękne zdjęcia. Gratulacje! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ufff, Mateusz. Podgrzałeś atmosferę. W sobotę wydeptuję ścieżki nad Kwisą.Może wreszcie trafię pierwsze kropkowańce a nie okonie.Czy ta samiczka padła od BOBRA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi