Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2007

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

... tak jakoś wyszło z tymi raczkami. :unsure:

Łowiłem dzielnie wobkami, nawet zanęciłem rzekę :angry: dwoma, a że miejsc trudnych technicznie nie brakowało, to w kilka z nich wpuściłem raczka i tak sięjakoś złożyło, ze tylko z tych miejsc wydłubałem pstrążki.

Jarek miał więcej szczęścia i oba złapał na wobki, choć też wpuszczał je głęboko w krzaki.

Co do króliczka, to chętnie pouganiałbym się za większym mając już tego 50taka na końcie.... hahaha

Cześć,

No i mnie przyszło się również pochwalić. W weekend złowiłem swojego pierwszego pstrąga sezonu 2007. Drugi jednak był ładniejszy (42 cm). W tym roku poszło szybciej :D Oczywiście złowiony na casting :lol: ale na spinning też brały - o tym Rognis napisze. Mój największy na poniższym zdjęciu. Dziękuję współtowarzyszom za świetną atmosferę! Dawno się tak nie bawiłem. Jednocześnie bardzo dużo się nauczyłem. Dzięki!

Pozdrawiam

Remek

001.jpg

Gratuluję, następne będą większe.

A szepniesz gdzie byłeś?

Pogrążony w smutku (do lutego)

G.

Grzesiek,

Dla mnie 42cm to już duży pstrąg :D ale oczywiście liczę, że w tym roku złowię jeszcze większego. Obiecałem moim współtowarzyszom, że będzie to nasza słodka tajemnica :D Prośba o uszanowanie naszej decyzji.

Pozdrawiam

Remek

Remku, czy to Twój Personal Best?

Gratuluję piękna rybka na początku sezonu.

Tak przy okazji, ostatnio pojawiło się dużo zamieszczonych zdjęć. Czy można już wstawiać fotki do treści wiadmości czy nadal obowiązuje zasada ich ukrywania?!? Oczywiście pytanie nie dotyczy właściciela tego forum :mellow: <_< :mellow:

Panowie,

Dziękuję. Tak na razie to mój rekord :D Oczywiście będę się starał jeszcze go przeskoczyć ale ... czasu nie jest wiele bo od maja - bolenie i to traktuję poważniej.

Można umieszczać zdjęcia tylko proszę o umiar i minimalizację ich wielkości.

Pozdrawiam

Remek

Tak Mifek, ta B) I z tego co mogę domniemywać :unsure: , pomimo 12lb okazała się na te kabany MINIMUM. To tyle odnośnie lajta w temacie pstrągów No, ale w końcu pstragi 40-50cm to nie jest norma na każdej wodzie... Ty bedziesz miał jeszcze lżejsza <_< nie mówiąc już o Remku B)

Gratuluję wszystkim pięknych pstrągów.

Super, że są i biorą i ... wracają do wody.

:mellow:

U mnie na pstrągi przyjdzie jeszcze czas :D

A, @Remku przypomniało mi się, że jak się zaczyna dużym pstrągiem, takim powyżej 40 cm, to sezon pstrągowy powinien dla Ciebie być udany. U mnie tak jest !

Więc się spręż i walnij jeszcze 50-taka. :mellow:

pozdr.

orion B)

Remek brawo-bardzo ładny wypasiony kropek.

Nie oparł się twisterkowi z podwójnym ogonkiem?

Mateusz tego 57cm to wiem kto złowił i akurat gdy podchodziłeś do niego,ja gratulowałem mu telefonicznie połowu :unsure: .

Sprawił tą rybką prezent bliskiej osobie.Takie jego prawo.Musimy to uszanować.Wiem że ty byś go wypuścił a my oglądalibyśmy super foty :D .Może na Ciebie czeka większy? :mellow:

Jarek też widzę połowiłeś-gratulacje pierwszych pstrążków.

Nie ma lekko mifek, ktoś musi sprawidzć jak nisko można upaść, tfu, znaczy chciałem powiedzieć jak nisko są granice praktycznej używalności lekkiego kija castingowego :lol: B)

friko mysle ze tu nie hcodzi o granice uzywalnosci lekkiego castingu. po prostu jak juz sam widzisz kijek 10 lb na rwaca rzeke moze nie byc zbyt dobrym rozwiazaniem - ale nie musi. zawsze mozna przeciez smigac za kleniami czy okonkami z takim kijkiem - czy nawet jeszcze delikatniejszym...

moim zdaniem na moja Rzeczke 10lb powinno byc optymalne.

Mam jedną uwagę dotyczącą prezentacji do zdjęć pstrągów. Mianowicie, jestem wychowany przez kolegę pstragaża, aby złapanego pstraga nie brać w łapy ... Dostałem taką burę za branie rybki w rękę, że do dzisiaj pamiętam. Kolega NAKAZAŁ wypinać pstraga w wodzie. Co koledzy na to ?