Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2007

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

@Baloo

Rybka miała 43 cm ale pomiar mógł być obarczony minimalnym błędem.

Śpieszyłem się dość mocno. Na łowienie miałem niespełna 1,5 godziny. :( Później musiałem jechać w Polskę

Jeśli spojrzysz, na drugiej fotce, jest on naznaczony zębem, przy nasadzie ogona.

Może ktoś już go miał albo będzie miał na rozkładzie, w najbliższej przyszłości?

@tomek_w, jak ja bym chciał tak umieć pstrykać fotki. Przepiękneeeeee :mellow:

• Odpowiedzi 1.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Właśnie wróciłem znad wody. Miałem jechać na częstochowskie rzeczki ale wieczorem zadzwonił do mnie Baloo i wyciągnął mnie na Kwisę do Lubania. Łowiliśmy mniej więcej od 9:30 do 13 (nie mogliśmy dłużej ponieważ chciałem zdążyć jeszcze na autobus z Wrocławia do Częstochowy, na który niestety nie zdążyłem pomimo usilnych starań Mateusza). Ja miałem na kiju dwa pstrągi. Pierwszy około 30 cm spiął się przy próbie wywindowania z wody, drugi nieco większy, około 35-40 cm pozbył się kotwiczki po kilkunastu sekundach holu. Mateusz w międzyczasie złowił jednego 28cm. Jak widać moje szczęście nadal daje o sobie znać :D, ryby się pospinały a na autobus spóźniłem się niecałe 5 min. Pomimo wszystystko i tak zadowolony jestem z wyjazdu :D

Jutro w końcu jadę pod Częstochowę, może tamtejsze wody będą dla mnie łaskawe :D

2 minuty, no może 5 i to ja miałbym na niego szanse... :angry:

Właśnie wchodziłem na tę samą miejscówkę, a tam koleś z taką lufą na trawie, właśnie się chwalił telefonicznie Andrzejowi... :wacko: :huh:

Do końca dnia nie mogłem się z tym pogodzić!

Oczywiśćie gratuluję łowcy!

Remku :mellow: piekny pstryk !!! chyba zaczniesz sprzedawac wedki a kupowac aparaty ...one to dopiero maja dusze :D

Jureczku,

Dzisiaj zrobiłem oficjalne testy maszyki, do której się przymierzam . Wypadło baaardzo pomyślnie i teraz na poważnie zbieram pieniądze :D Tak więc niebawem pojawi się konkurencja na forum (odnośnie fotografii oczywiście).

A tak na poważnie chyba zorganizuję galerię zdjęć na stronie bo jak ostatnio zrobiłem renament tego co mamy na forum to aż szkoda, że są one gdzieś pochowane i ich nie widać.

Pozdrawiam

Remek

No Remek i o to chodzi .... widac szkołe... bolenia <_<

Zgadza się! Podglądałem bolenia w akcji. Wyższa szkoła jazdy! Jednak zmobilizowało mnie to do samodzielnych działań.

... mój aparat jak złapał ostrość to pstrąg był już 50 cm dalej :lol: no ale starałem się jak mogłem. Następne będą lepsze.

Pozdrawiam

Remek

No i ja mam pierwsze kropki w tym roku, aczkolwiek calkiem nieplanowane, bo mialy byc lipienie, ale z samego rana zameldowal sie troche wymeczony tarlem potokowiec przyzwoitych zreszta rozmiarow (48cm). Potem dlugo nic juz sie nie wydarzyla i zmienilismy rzeke z River Tay na River Isla gdzie udalo mi sie zlapac dwa lipasy (oklo 30cm i 40cm). Pierwszego nawet nie wyjmowalem z wody, natomiast drugiego chcialem obfotografowac, ale wpadl mi w przybrzezne blotko i troche sie pobrudzil Embarassed weic nie chcialem go juz meczyc i puscilem bez pstrykania. Ogolnie sezon rozpoczety, moze bez wielkiej pompy ale bylo milo :o

Pozdrawiam wszystkich kropkomaniakow!!!

post-128-1348913348,9418_thumb.jpg